5 posturi de yoga care ajută digestia

5 posturi de yoga care ajută digestia

Ai nevoie să-ți ajuți corpul în procesul de digestie? Oprește-te din căutări, aici ai găsit soluția salvatoare. Poate te-ai ferit de yoga până acum, însă este momentul să lași prejudecățile de-o parte și să încerci. Există câteva posturi de yoga care ajută digestia și merită să le acorzi puțină atenție.

Indiferent dacă ai de-a face cu probleme digestive, cum ar fi arsurile la stomac sau constipația, sau cu o senzație ocazională de prea plin, yoga poate ajuta la tulburarea digestivă. O modalitate prin care acest tip de mișcare ajută digestia este prin poziții strategice. Felul în care ajunge corpul tău să stea în timpul exercițiilor face ca procesul de digestie să fie mult îmbunătățit.

De altfel, mișcarea în general este un stimul pentru corp în ceea ce privește digestia. De ce yoga este mai specială? Sunt unele posturi de yoga care ajută digestia mult mai în profunzime decât mișcările clasice din sala de sport. Lucrurile în interiorul tău se mișcă cu totul diferit, în timp ce mintea și trupul per total se relaxează.

Vorbind de tensiune, stresul poate fi o cauză majoră a problemelor digestive. Corpul tău trebuie să fie într-o stare calmă sau neutră pentru a digera bine. Yoga poate ajuta la calmarea sistemului nervos, în același timp mișcând corpul în diferite moduri care ajută la stimularea organelor digestive. Înțelegi acum de ce acest tip de mișcare este de adăugat în rutina ta?

5 posturi de yoga care ajută digestia

RĂSUCIRE

yoga- răsucire pentru digestie

Aproape orice postură de răsucire va ajuta la stimularea mișcării în colonul ascendent și descendent. Acesta este motivul pentru care, practicanții de yoga sunt adesea încurajați de instructori să-și răsucească trunchiul la dreapta șoldurilor/coapselor înainte de stânga. Colonul ascendent se desfășoară de-a lungul părții drepte a abdomenului și cel descendent de-a lungul stângii. Atunci când te răsucești spre dreapta poți aplica presiune asupra colonului ascendent și poți face lucrurile să se miște „în direcția corectă” înainte de a te răsuci spre stânga și de a stimula colonul descendent să miște lucrurile în jos și în afară.

Cum se face:

Începe într-o poziție joasă, cu genunchiul în jos și răsucește încet trunchiul mai întâi spre dreapta și apoi spre stânga. Odată ce ești în răsucire, țineți poziția timp de trei respirații complete (respiră încet și adânc în abdomen).

MALASANA (Poziție ghemuită)

5 posturi de yoga care ajută digestia - gemuit

Poziția ghemuită sau malasana este una dintre cele mai naturale poziții pentru corpul nostru. Înainte de inventarea toaletei, așa cum o ști astăzi, sau înainte de a se populariza ideea de naștere întins pe spate, oamenii se odihneau adesea în această poziție. Greu de crezut, nu? Dar gândește-te numai la un copil de doi sau trei ani care are disperată nevoie să meargă la baie. Nu cunoaște încă „procedura” și instinctiv se asează pe vine. Gleumuirea în acest fel face ca sângele să curgă în pelvis și este de fapt poziția perfectă în care să fii pentru a naște și a-ți face nevoile.

Cum se face:

Sati cu picioarele puțin mai late decât lățimea șoldurilor, degetele de la picioare ușor întorse. Coboară într-o poziție ghemuită adânc și țineți apăsat pentru o inspirație cu patru numărări, expirare cu opt numărări.

POZIȚIA DE ÎNDEPĂRTARE A VÂNTULUI

YOGA

Atragerea unui genunchi în pelvis și crearea compresiei (asemănătoare cu răsucirea) în timp ce te așezi este o modalitate excelentă de a stimula pasiv digestia, calmând în același timp corpul.

Cum se face:

Întinde-te pe spate și începe prin a strânge genunchiul drept spre corp, comprimând coapsa pe burtă cât de mult este confortabil. Mișcă-ți piciorul puțin într-o parte în alta, în sus și în jos, creând mai multă compresie împotriva corpului din partea dreaptă. Păstrează pe cât poți capul, gâtul și umerii relaxați. Repetă pe cealaltă parte, cu piciorul drept întins și genunchiul stâng tras înăuntru. Ține cel puțin 30 de secunde pe fiecare parte.

POZIȚIA COPILULUI

POZIȚIA COPILULUI YOGA

Această una dintre posturile de yoga care ajută digestia și totodată ameliorează crampele menstruale. Deoarece picioarele tale sunt împreună în această Poziție a Copilului, creezi compresie în burtă. Este aproape ca un masaj blând cu pumnii pe burtă și este cu adevărat calmant pentru sistemul digestiv și reproducător.

Cum se face:

Vino în poziția unui copil cu genunchii împreună. Pune-ți pumnii pe abdomen, chiar sub coaste și deasupra șoldurilor. Îndoaie pumnii pentru a crea compresie aproape ca un masaj. Dacă ai nevoie de sprijin pentru cap, ai grijă să ai o pernă prin preajmă. Concentrează-te pe respirația în pumni și abdomen și ține apăsat timp de cel puțin trei respirații adânci și lente.

INVERSIUNE/PICIOARE SUS PE PERETE

YOGA PENTRU DIGESTIE

Atunci când îți poziționezi corpul invers decât este el obișnuit să stea, crești fluxul de sânge către organele digestive. „Lumânarea” sau întinderea picioarelor pe perete sunt două modalități excelente de a-ți ajuta corpul în procesul de digestie. Mai mult, această poziție ajută foarte mult la calmarea sistemului nervos. Iar așa cum am văzut mai devreme, stresul este un factor determinant când vine vorba de funcționarea în parametri optimi a corpului.

Cum se face:

Stai aproape de perete și întinde-te cu picioarele sprijinite drept de perete. Rămâi în această poziție pentru un minut sau atât timp cât doriți. Poți practica această postură seara sau dimineața devreme în timp ce-ți verifici mesajele sau citești o carte.