3 beneficii ale practicii yoga online. Când e recomandat să apelezi la acest tip de clase

sursă foto: unsplash.com

Practica yoga online nu este un substitut pentru practica claselor față în față. Este o experiență diferită, cu propriile sale scopuri și efecte. Îți explicăm când este recomandat în special să practicați această disciplină acasă.

Una dintre schimbările pandemiei a fost creșterea cursurilor în sistem online. Același lucru s-a întâmplat și cu sportul, iar antrenorii și-au adaptat clasele pentru cei care au dorit să se mențină în formă chiar și când au stat înn izolare.

În ciuda acestui fapt, mulți oameni continuă să se întrebe dacă învățarea și practicarea yoga prin intermediul ecranului este la fel de caldă și utilă.

Noi, dar și specialiștii susțin că este! În acest articol vă explicăm avantajele de a opta pentru acest tip de învățare online și ce cazuri poate fi optim să optezi pentru el.

1. Dacă obiectivul tău este interiorizarea

Deși yoga este o practică care ne invită la interiorizare, știm, din experiență, că frecventarea personală a cursurilor de yoga are o dimensiune socială importantă, precum și o sursă de învățare.

Totuși, toată lumea – chiar și atunci când cineva se definește ca cineva social sau extrovertit – trece prin etape în care prețuim și tindem spre tăcere, singurătate sau intimitate. Acest lucru este doar dăunător, la fel cum ar fi nevoia de activitate sau de companie, dacă acestea devin imobile. Ceea ce ne menține într-o stare sănătoasă și vitală este posibilitatea de a trece de la o stare la alta, de a ne plimba între interior și exterior, explorându-ne pe noi înșine în diferitele noastre fațete și posibilități.

Importanța pe care o are bucurarea experienței sociale sau, dimpotrivă, a experienței intimității, în momentul vital al fiecăruia, va determina să ne simțim mai atrași de practicarea yoga față în față sau online.

Pentru a călători pe căile care ne conduc spre interior, trebuie să ne simțim în siguranță. Din acest motiv, în practicile care sunt orientate spre autocunoaștere, posibilitatea de a fi într-un mediu intim este cheia.

Aceste călătorii interne duc uneori la lacrimi, râsete, letargie sau ușurare. Desigur, poate exista o atmosferă intimă și la clasele în persoană, dar este nevoie de un grad de încredere cu grupul care uneori necesită timp pentru a fi construită.

În experiența online, va fi suficient să închizi microfonul și camera pentru a accesa un grad mai mare de confidențialitate atunci când ai nevoie.

Descoperă și beneficiile practicării yoga pentru sănătatea fizică și emoțională

2. În perioadele în care ești extrem de obosit

Te-ai simțit vreodată obosit după ce ai petrecut o zi cu puțină activitate sau te-ai simțit splendid după o zi plină? Acest lucru se întâmplă pentru că ceea ce ne epuizează cu adevărat merge împotriva a ceea ce avem cu adevărat nevoie.

Sursa prin excelență a odihnei se află în momentele în care ne simțim complet liberi să ne răspundem propriilor nevoi.

A fi acasă, prezent și în același timp invizibil, ne poate ușura descoperirea spre calea pe care ne-o propune corpul, nevoile noastre cele mai urgente, și să o urmăm.

Grupul ne oferă multe avantaje, dar dacă ai nevoie de odihnă profundă, a descoperi care este ritmul tău de urmat este o prioritate. Și online va fi mai ușor.

3. Dacă vrei sa cunoști mai aprofundat „sinele social”

Știm că a exersa singur nu este același lucru cu a practica în grup. Și nici exersarea într-un grup față în față decât într-un grup online. Grupul față în față ne ajută să observăm cum ne schimbăm atunci când ne aflăm în societatea pe care o cunoaștem și pe care am integrat-o.

În schimb, experiența online ne oferă o oportunitate de a descoperi cine suntem într-un alt tip de interacțiune decât cel obișnuit. De parcă am călători într-o altă cultură. Dar în acest caz, ne putem grada mult mai ușor gradul de expunere și ne putem observa în profunzime.

Mă arăt sau nu? Expunerea mea îmi face bine sau nu? Ce păstrez privat atunci când am posibilitatea de a face acest lucru? Ce îndrăznesc să fac când nu trebuie să-mi fac griji cu privire la menținerea nivelului de confidențialitate de care am nevoie?