5 Sporturi distractive de vară

5 Sporturi distractive de vară

Sezonul cald este aici. Soarele este sus pe cer și ne încălzește de dimineață până seara. Oamenii așteaptă cu nerăbdare să plece în vacanță. Cine se mai gândește la mișcare? Probabil și tu ai în plan să mergi la mare, la munte sau să cutreieri străzile unui oraș turistic. Ai luat în considerare mersul la sală sau ieșitul la alergat în parc? Majoritatea uită că sportul trebuie împachetat în bagajul de călătorie. O viață echilibrată înseamnă sport, alimentație sănătoasă, hidratare și odihnă. Așadar, avem pentru tine cinci sporturi distractive de vară pe care să le încerci în vacanță.

5 Sporturi distractive de vară

1. Înot

Chiar dacă nu-ți place marea, poți oricând să te răcorești în apropierea casei tale. Unde? Piscinele sunt un loc grozav pentru mișcare și relaxare totodată. Acum mai mult ca în oricare altă perioadă a anului, nu trebuie să ratezi o oră sau două de înot. Atenție! Nu uita să porți protecție solară rezistentă la apă.

Nu știi să înoți? Este momentul să mai urci o treaptă în dezvoltarea ta. Nu ezita și mergi la câteva cursuri. Antrenorii vor fi mai mult decât bucuroși să te ajute. Stai liniștit, nu vei fi aruncat în apă pur și simplu.

2. Mersul cu barca

Poate nu ești încă pregătit să sari fără griji în apă. Este în regulă, sunt foarte multe sporturi pe care le poți încerca pe apă fără să te scufunzi în ea. Mersul cu barca poate face parte din sporturile distractive de vară. Dacă îți folosești brațele sau picioarele pentru a vâsli, antrenamentul pe ziua respectivă este bifat. Faci mișcare în ritmul tău în timp ce admiri peisajul și te bucuri de liniște. Ce îți poți dori mai mult, nu?

3. Volei

Dacă ai mers la mare măcar o dată, siguranță ai văzut o mână de oamenii care jucau volei pe plajă. Probabil ți s-a părut amuzant, dar de rușine, doar ai privit. Data viitoare, dacă nu ai parteneri de joc, mergi către cei ce fac asta și întreabă-i dacă te poți alătura. Puțin probabil să primești un refuz, la joacă toată lumea este prietenoasă.

Totodată, nu trebuie să mergi la mare dacă vrei să practici acest sport. Ieși în cel mai apropiat parc cu prietenii și da-ți drumul la joacă! O să fie o activitate minunată de petrecut timp împreună. Aveți grijă să nu uitați apa acasă, iar dacă găsiți și un loc cu puțină umbră este perfect!

4. Cricket

Din lista noastră cu sporturi distractive de vară nu putea lipsi cricket-ul. Purtați protecție solară și pălării pentru a vă proteja de soare. În general, jucătorii pasionați folosesc un echipament care poate fi incomod vara. Din acest motiv îți recomandăm să folosești o minge de tenis în locul celei clasice.

5. Ciclism

Indiferent în ce colț de lume alegi să-ți faci vacanța, peste tot o să găsești biciclete de închiriat. Nu ezita! Este un mod rapid și ieftin de a vizita împrejurimile. Arzi calorii în timp ce ochii se bucură de frumusețile locului. Dacă îți surâde ideea, alege să ieși la plimbare în prima parte a zilei sau seara pentru a evita căldura.

Sportul este important în viața noastră. Fie că ne place sau nu, avem nevoie să ne mișcăm, chiar și în vacanță.