Mănâncă alimente colorate nu calorice

Mănâncă alimente colorate nu calorice

Vrei să începi să ai grijă de tine? Alege să mănânci alimente colorate!

Desigur, nu vorbim de separarea bomboanelor pe culor. Prin alimente colorate ne referim la cele sănătoase. Astfel, alimentele vizate sunt fructele și legumele.

Deși există o mulțime de nutrienți în fiecare, majoritatea culorilor se remarcă prin anumite beneficii pentru sănătate.

Alimente colorate și beneficii asociate

  • Roșu pentru licopen, un luptător împotriva cancerului găsit în roșii, cireșe, pepene verde și sfeclă.
  • Alb/Verde pentru flavinoide antioxidante și alicina, care are proprietăți antitumorale. Acestea au fost găsite în usturoi, ceapă, praz, țelină, sparanghel, pere și struguri verzi.
  • Galben/Portocaliu pentru vitamina C care sistemul imunitar și caroten pentru sănătatea inimii și a vederii. Toate acestea au fost găsite în portocale, morcovi, pere galbene, lămâi, dovleac și porumb dulce.
  • Albastru/Mov pentru antioxidanți. Aceștia ajuta la protejarea celulelor de radicalii liberi din organism. Antioxidanții ajută, de asemenea, la combaterea îmbătrânirii, îmbunătățesc funcția de memorie și pot reduce riscurile unor tipuri de cancer. Ele pot fi găsite în struguri, afine, vinete și sfeclă.
  • Verde pentru substanțele chimice care luptă împotriva cancerului. Mai exact, aceste suvstanțe pot bloca agenții cancerigeni. Acestea se regăsesc în alimente precum: broccoli, guligă, varză de Bruxelles și varză. Produsele de culoare verde pot ajuta, de asemenea, la promovarea oaselor și a dinților mai puternici.

Citește și articolul: 11 alimente care stimulează fericirea + 9 alimente care împiedică starea de bine

Gânduri de final

Schimbarea dietei poate fi provocatoare. Dacă ești o persoană pofticioasă poate fi cu atât mai greu. Poate ai spus nu de multe ori, înainte să începi. Gândul că nu mai poți mânca ciocolată cu lapte sau bomboane colorate te-a dezarmat.

Cu toate acestea, încearcă să privești lucrurile din altă perspectivă. Vrei să ai grijă de tine? Vrei să ai mai multă energie? Îți dorești să te simți mai fericit? Atunci concentrează-te pe ce poți mânca, în loc să te uiți doar la restricții.

Începe să adaugi treptat alimente colorate la mesele de zi cu zi. Nu îți zice nimeni să-ți schimbi peste noate stilul de viață. Dă-ți timp să te acomodezi cu noua ta dorință. O să vezi ușor, ușor cum lucrurile se așează. Vei simți îmbunătățiri cu zi ce trece. Corpul tău o să-ți răspundă la toată grija pe care i-o acorzi.