5 moduri simple de a te relaxa la birou

5 moduri simple de a te relaxa la birou

Toți am făcut asta! Uneori ieșim fără sens afară din birou doar pentru o gură de aer. Când stresul pare că-ți umbrește judecata, cel mai bine este să iei o pauză. Nu poți fi productiv non-stop! Ai nevoie și de momente de relaxare. Mai jos îți lăsăm o listă cu cinci moduri de a te relaxa la birou.

5 moduri simple de a te relaxa la birou

1. Masajul urechii

Poate părea un sfat ciudat, dar s-a dovedit a fi foarte eficient. Studiile medicale au arătat că masarea urechii ameliorează stările de stres și anxietate.

Cum faci asta? Ca să funcționeze trebuie să masezi ușor zona din mijlocul treimii superioare a urechii. Acest lucru o să-ți micșoreze nivelul de stres și o să-ți crească energia. Fix ce ai nevoie! Nu râde. Încearcă și vezi cum te simți după.

2. Fă curat!

Știu, parcă doar mama ar putea da un asemenea sfat. Cu toate acestea, funcționează! Să menți ordinea este unul din lucrurile pe care le poți face pentru a te relaxa la birou. Aruncă ambalajele și hârtiile nefolositoare la gunoi. Pune-ți pixurile într-un bol. Aranjează dosarele în ordine. Șterge masa. Fă ordine pe desktop. Pare banal și plictisitor, dar începe! Fă asta prima dată când ajungi la muncă și de fiecare dată când se adună mizeria. Ordinea din exterior va duce la o ordine în interior.

3. Masajul mâinilor

Dacă lucrezi la birou, mâinile sunt foarte solicitate. Pe lângă minte, care este toată ziua în alertă, degetele sunt la maraton. Așadar, răsfață-le din când în când.

Începe prin a-ți ciupi ușor mușchiul dintre degetul mare și arătător. Apoi masați în cercuri mici. Vei simți cum mâinile, umerii și gâtul încep să se relaxeze. În scurt timp o să fii gata să te apuci iar de treabă.

4. Respirația

Da, respirația este cel mai vechi truc pentru relaxare. Au apărut sute de metode pentru diminuarea stării de agitație însă niciuna nu oferă aceleași rezultate într-un timp așa scurt. Respirația profundă rămâne unu mod rapid și sigur de a te relaxa la birou și oriunde. Încearcă!

Trage aerul în stomac, nu în piept și păstrează-l câteva secunde. Expiră și repetă. O să fii plăcut surprins de rezultate.

5. Relaxarea progresivă

Sună tare complicat, dar nu este. Totul ține de încordarea și relaxarea mușchilor tăi. Începe de la degetele de la picioare și urcă treptat în sus. Încordează-ți gambele și apoi eliberează-le. Mergi mai sus la pulpe, fese, abdomen, brațe, gât, chiar și față, numai încearcă să nu-ți speri colegii.

Nu durează mult să lucrezi cu corpul tău. La final, o să descoperi că energia te-a cuprins din nou și ești pregătit să rezolvi acel mail important.

Ține minte: fă-ți timp să ai grijă de tine, altfel vei culege roadele la final de zi.

Nu-ți fie jenă de colegi. Cel mai probabil și ei se simt compleșiți exact ca tine. Uite o idee! Mergi la colegi și spune-le ce ai aflat. Alegeți împreună o activitate și un moment din zi în care să o realizați. Orice iese mai bine când mai multe suflete lucrează împreună.

Sperăm că ai găsit utile aceste informații și că zilele de la birou vor fi mai plăcute de acum înainte.