Scenariul meditației de acceptare radicală

Scenariul meditației de acceptare radicală

Știm că oamenii au moduri diferinte de a învăța, mouri diferite de a simți și a experimenta viața. Astfel, am pregătit pentru tine un suport text, scenariul meditației de acceptare radicală, pentru a beneficia de o practică ghidată pas cu pas. În cazul în care cititul este modul tău special de a explora viața, acest articol este pentru tine. Ești gata să pornim într-o aventură uimitoare către vindecare?

Scenariul meditației de acceptare radicală

Pentru început, caută un spațiu privat și confortabil. Asigură-te că ești așezat sau întins într-o poziție care te face să te simți relaxat.

Inspiră adânc, apoi expiră încet până când plămânii sunt complet goli. Repetă respirația de trei ori. Inspiră adânc și expirați încet, înăuntru și afară.

La următoarea inspirație, vreau să-ți imaginezi o lumină strălucitoare în fața ta. Este plin de pace și iubire. Respiră acea lumină adânc în plămânii tăi și apoi eliberează-o și expiră tot întunericul, durerea, frustrarea, tot ceea ce trăiește în interiorul tău.

Respiră adânc din acea lumină frumoasă a păcii și iubirii. Acum expiră emoțiile întunecate și fumurii de care te-ai agățat de-a lungul timpului. Este în regulă să le dai drumul pentru ultima dată.

Începe să respiri normal.

Acum încearcă să urmărești scenariul meditației de acceptare radicală din perspectiva ta. Noi vom vorbi în numele tău, iar tu încearcă să asimilezi cuvintele:

„Există o situație care mă deranjează cu adevărat. Poate că am ignorat-o sau poate am negat-o în mod activ, dar sunt gata să încep să o accept. Sunt pregătit să încerc să iau lucrurile așa cum sunt.

Acesta este primul meu pas. Accept ceea ce este.

Recunosc ceea ce este real.

Sunt conștient de ceea ce s-a întâmplat.

Uneori mă simt trist, speriat, furios și chiar neajutorat când mă gândesc la asta, dar sunt de acord cu acele sentimente. Știu că vor trece.

Accept că aici mă aflu acum.

Asta nu înseamnă că sunt mulțumit de el sau că îl aprob.

Lucrurile sunt pur și simplu așa cum sunt.

Îmi voi permite să fiu doar cu ea deocamdată. Nu trebuie să schimb nimic acum. ( Amintește-ți de respirație!)

Nu trebuie să fac nimic.

O să fac o călătorie. Îmi voi imagina că sunt o pasăre.

Scenariul meditației de acceptare radicală

Mă pot vedea pe deplin. Îmi văd culoarea penelor. Îmi simt ciocul și picioarele.

Sunt fericit și în siguranță ca o pasăre, dar încă pot să văd și să înțeleg totul.

Mă voi ridica încet de pe sol și voi zbura deasupra problemei mele, astfel încât să o pot vedea clar.

Sunt doar un observator, sunt doar o pasăre care se uită la această situație și voi zbura liber și voi vedea toate părțile acestei situații și toți oamenii implicați.

O provocare poate avea mai multe cauze. Adesea, lucrurile nu sunt simple. Așa că, în calitate de pasăre, voi rămâne deasupra situației și o voi privi în detaliu.

Nu există nicio judecată. Sunt doar un observator. Nu trebuie să repar nimic astăzi.

Trebuie doar să văd toate piesele care au jucat un rol în realizarea acestei situații. Pot vedea lucrurile pe care le-au făcut alții și lucrurile pe care le-am făcut eu care au ajutat să apară această situație.

Fac pace cu el.

De asemenea, pot vedea cum mediul și alți factori sociali au făcut acest lucru să se întâmple.

Fac pace și cu asta. Pot să văd totul clar.

Văd rolul pe care l-au jucat alții. De asemenea, pot vedea rolul pe care l-am jucat în realizarea acestui lucru. Pot să văd ce era în controlul meu. De asemenea, pot vedea ce nu era în controlul meu. Îl văd atât de clar.

Acum pot să mă întorc și să pun ambele picioare pe pământ. Pot fi din nou eu însumi.

Știu ce este adevărat și sunt în acest adevăr.”

Te întorci din această călătorie acum. Începe să-ți mișcați degetele de la mâini și de la picioare și fă-ți timp pentru a reveni la corpul tău.

Deschide-ți încet ochii.

Gata pentru astăzi. Poți reveni aici oricând ai nevoie.

Mădălina Costache