Mandale pentru stres și anxietate: 5 întrebări frecvente

Mandale pentru stres și anxietate: 5 întrebări frecvente

Coloratul nu este doar o activitate de copii. Această activitate aduce foarte multe beneficii și pentru cei mari. Sunt nenumărate cărți de colorat pentru adulți pe piață. Le-ai observat până acum? Probabil că da, însă nu ai întins mâna după ele. Probabil ai auzit că te relaxează, însă tu ai nevoie de mai mult. Mai jos ți-am pregătit răspunsul la cele mai comune întrebări. După ce le citești poate o să dai o șansă mandalelor pentru stres și anxietate.

Mandale pentru stres și anxietate: 5 întrebări frecvente

Ce sunt mandalele?

Un simbol al universului pentru budiști și hinduși. Cuvântul „mandala” înseamnă cerc. Practic, întreg universul pleacă dintr-un punct care se mărește sub formă de cerc. Unii oameni folosesc mandalele ca meditație, dar și pentru stres și anxietate. Acestea având ca rezultat relaxarea și calmul.

Colorarea mandalelor poate reduce anxietatea?

Mandalele sunt astăzi folosite în terapie de numeroși specialiști pentru a ajuta persoanele care suferă de anxietate și depresie. Cum s-a ajuns la asta? De-a lungul timpului, s-au făcut studii pe seama lor, iar rezultatul a fost unul îmbucurător. Cărțile de colorat mandale ajută la reducerea anxietății la copii, adulți și adolescenți.

Cum ajută mandalele la diminuarea stresului?

Acțiunea de a desena este una meditativă. Dacă ești prezent atunci când colorezi, gândurile și emoțiile tale se așează precum culoarea pe pagină. Mai mult decât atât, prin desen spui mai multe decât ai crede. Mandala este cercul tău interior și fără să vrei îți spune povestea. Colorând „vorbești” despre emoțiile tale și te eliberezi.

Ce fac mandalele pentru stres și anxietate în corpul tău?

Cercetările în domeniu au arătat că mandalele:

  • Reduc stresul, anxietatea și durerea
  • Scad tensiunea arterială
  • Te ajută să ai un somn odihnitor
  • Ușurează depresia

Ce este o mandala personală?

În general, mandala este un desen geometric circular care conține simboluri diverse. Nu există reguli! O mandala nu trebuie să fie într-un fel sau în altul pentru a-ți aduce liniștea.

Pentru că acestea au fost introduse în terapii, de multe ori conțin desene sau simboluri personale. Astfel, mandalele pentru stres și anxietate pot avea modele specifice fiecărei persoane. Spre exemplu, pot conține idei sau locuri importante pentru omul care le va desena.