Cum ne ajutăm corpul dacă consumăm mâncare sănătoasă

Cum ne ajutăm corpul dacă consumăm mâncare sănătoasă

Mâncarea este combustibilul corpului uman. Auzim această expresie tot timpul. Este un adevăr destul de fundamental. Totuși, cum de ne hrănim corpurile cu tot felul de alimente care au ingrediente chimice misterioase și sunt încărcate cu lucruri care pur și simplu nu sunt bune pentru noi? De ce nu consumăm mâncare sănătoasă?

Cum ne ajutăm corpul dacă consumăm mâncare sănătoasă

Există tot felul de motive: reclame insidioase, compuși din alimente care sunt de fapt introduși acolo pentru ca noi să fim dependenți de ele, o dependență reală de zahăr, niveluri dezechilibrate ale zahărului din sânge, hormoni ai plăcerii eliberați atunci când mâncăm anumite alimente și lista continuă.

O mare parte din toate acestea este lipsa de conștiință atunci când mâncăm. Ai cumpărat vreodată o pungă de chipsuri de la magazin și le-ai consumat chiar înainte de a ajunge acasă, realizând asta doar când ai văzut punga goală?

Întrerupe aceste obiceiuri și alege să consumi mâncare sănătoasă. Iată câteva sfaturi pentru a te inspira:

Întreabă-te…

1. Cum mă va face această mâncare să mă simt după ce o mănânc?

Înainte de a pregăti mâncarea sau de a comanda dintr-un meniu, pune-ți întrebarea de mai sus. Mă va face letargic și mă va susține doar o oră și ceva? Sau îmi va da energie să mă concentrez pe orice am pregătit pentru restul zilei?

2. Ce mănânc?

Ce ingrediente sunt în ceea ce aleg să mănânc? Este mâncare sănătoasă sau substanțe chimice ciudate pe care nu le-aș mânca dacă nu ar fi ascunse în alimente? Citește etichetele! Sau mai bine, caută alimente care nu au etichete precum: fructe, legume, nuci etc.

3. Ce îmi spune corpul meu?

Înainte de a consuma o altă gustare, câteva întrebări grozave de pus sunt: ​​„Mi-e foame sau mi-e sete? Sunt obosit? Am nevoie de energie?”

4. Există o alternativă mai sănătoasă?

Termenul de mâncare sănătoasă este cu siguranță în tendințe. Profită de această oportunitate pe care o avem pentru a găsi alternative mai sănătoase la alimentele care au fost numite „nesănătoase”. Încearcă alimente precum chipsurile făcute în ulei de avocado cu sare de himalaya, fursecurile fără conservanți și îndulcite cu curmale, pâinea organică, cerealele etc.

Desigur, este important să iei în considerare moderarea cu orice nu este aliment integral. Dar cel puțin poți sări peste conservanți și aditivi.