4 moduri prin care depășești incertitudinea

4 moduri prin care depășești incertitudinea

Ai simțit vreodată că nu ești suficient de bun? Că într-un fel sau altul toți au primit manualul de instrucțiuni pentru viață, în afară de tine? Continui să aștepți momentul când vei ajunge în sfârșit la succes? Nu știi cum să depășești incertitudinea?

Cu toții ne dorim o anumită siguranță. Odată ce renunțăm la aceasta, suntem capabili să înțelegem că schimbarea este o parte constantă a vieții.

4 moduri prin care depășești incertitudinea

Aceste sfaturi pot fi utile oricând începi ceva nou sau pășești în necunoscut.

1. Acceptă imperfecțiunea

Perfecțiunea este un scut pe care îl folosim pentru a ascunde adevăratele noastre daruri.

Cel mai ironic lucru este că acele lucruri pe care le credeam că sunt cele mai mari imperfecțiuni ale noastre sunt de fapt cele mai mari daruri de care dispunem.

Cel mai important lucru este că trebuie să regândim ceea ce înseamnă imperfecțiunea pentru noi.

Îmbrățișând imperfecțiunile nu ca defecte, ci ca o demonstrație a darurilor tale unice, îți poți vedea mai clar punctele forte și într-un final vei reuși să depășești incertitudinea.

2. Evită să cauți aprobarea altora

Cu toții vrem să fim acceptați și iubiți. Cu toate acestea, pentru a trăi cu adevărat viața pe care ne-o dorim, trebuie să spunem adevărul despre cine suntem. Nu trebuie să așteptăm să obținem mai întâi laude sau aprobare de la alții.

Acesta este un lucru dificil de făcut și necesită practică. Un lucru pe care poți să-l faci este să ai un jurnal de autoapreciere în care în fiecare zi recunoști și ții evidența lucrurilor de care ești cel mai mândru, a alegerilor bune pe care le-ai făcut și a succeselor pe care le-ai avut.

Acest tip de practică ne întărește încrederea în noi înșine, așa că nu trebuie întotdeauna să căutăm pe alții pentru răspuns.

3. Regândește riscurile

Când începem ceva nou, sunt atât de multe lucruri despre care suntem nesiguri. Este util să vizualizăm aceste momente de incertitudine ca oportunități de învățare. Asumându-ne mici riscuri, ieșim din zona noastră de confort și trecem în zona de învățare.

Putem reformula rezultatele care nu au mers conform planului, nu ca greșeli, ci ca modalități bune de a obține feedback și de a învăța ceva nou.

4. Ești suficient chiar acum

Trebuie să renunțăm la poveștile pe care ni le spunem despre locul în care ar trebui să fim. Cu toții devenim ceea ce suntem în fiecare zi, iar și iar. Nu există nici un punct de sosire. Singurul lucru cert este că trebuie să depășești incertitudinea dacă vrei să mergi mai departe.

De fiecare dată când te simți blocat repetă această afirmație: „Sunt suficient”.

Singurul lucru constant în viață este schimbarea. Pentru a accepta pe deplin incertitudinea, trebuie să înlocuim frica de necunoscut cu curiozitatea.

Cu o mentalitate curioasă, putem vedea noile căi care indică direcția viselor noastre. Ești gata să îmbrățișezi incertitudinea și să-ți construiești viața pe care ți-o dorești? Lumea ne așteaptă să ne spunem poveștile și să ne trăim visele. Să începem.