Autosugestia: ce este și cum o poți folosi în favoarea ta

Autosugestia: ce este și cum o poți folosi în favoarea ta

Poate ai mai auzit acest cuvânt în jur, însă ți s-a părut prea complicat pentru a-i da atenție. Află că nu este nimic ingineresc acolo. Chiar și tu te-ai folosit de ea, cel puțin o dată în viață. Nu crezi? Gândește-te, ți-ai spus vreodată să zâmbești? Ai avut un moment în care ți-ai zis: „Hai, concentrează-te două minute și o să termini ce ai de făcut!”, atunci ai folosit autosugestia.

Afirmațiile sunt folosite de secole, nu este nimic nou sau complicat. Fie că vorbim de succes, fericire sau atingerea unor obiective, autosugestia te poate ajuta să-ți îmbogățești viața sub toate aspectele.

Ce este autosugestia?

Mintea ta esta foarte puternică. Dacă o folosești la adevărata sa capacitate, viața ta se poate transforma uimitor.

Autosugestia nu este altceva decât un instrument prin care poți lucra mai bine cu mintea ta. O unealtă prin care poți, mai ușor și mai simplu, să-ți programezi gândurile. Este un proces natural pe care toți îl facem însă, din păcate, nu toți reușim să fim conștienți de asta. De ce este asta o problemă?

Afirmațiile pe care ți le spui, voluntar sau nu, pot avea un impact negativ asupra ta. Gândește-te de câte ori ți-ai spus: „nu pot” sau „nu sunt suficient de deștept pentru asta”? De câte ori ți-au venit în minte gânduri precum: „nu voi reuși niciodată să fac asta” sau „nu voi avea succes pentru că nimeni din familia mea nu a avut”? Toate acestea sunt afirmații care, fie că vrei sau nu, se lipesc de mintea ta și nu mai pleacă.

Dacă cineva se gândește că îi este rău și că se simte prea obosit pentru a continua, ghici ce? Așa va fi! Starea lui de spirit se va înrăutății, va fi demotivat și pur și simplu se va opri în mijlocul drumului. Mintea este foarte puternică, iar gândurile fac difeneța dintre succes și eșec. Folosind autosugestia în favoarea ta poți ajunge să trăiești tot ceea ce ai visat. În caz contrar, vei trăi tot ce nu ți-ai dorit vreodată.

Prin autosugestie te poți antrena să devi invincibil și astfel să-ți atingi orice obiectiv. Reține că mintea, lăsată de izbeșliște nu face mereu lucrurile în favoarea ta. Fii atent la tine și alege cu grijă afirmațiile pe care ți le spui zilnic.

Cum poți folosi afirmațiile în favoarea ta?

autosugestia- putearea gândului, puterea cuvântului

Pentru a te asigura că autosugestia aduce un plus în viața ta, concentrează-te pe latura pozitivă a vieții. Găsește partea plină a paharului! Concentrează-te pe soluții și nu pe probleme. Alege să vorbești cu tine așa cum ai vorbi cu un copil mic. Încurajează-te atunci când ai căzut. Caută să-ți repeți scopul final la care vrei să ajungi și lucrurile pe care poți să le faci și care vin în ajutorul tău.

Fiecare gând contează! Ia-ți timp să faci curățenie în mintea ta. Păstrează doar gândurile care îți sunt utile cu adevărat, restul pot fi aruncate fără teamă la gunoi. Dacă vrei să afli mai multe despre gânduri și cum pot ele să-ți aducă succesul mai aproape, urmărește podcastul Fain&Simplu. Episodul 074 cu Mira și Levi Elekes, episodul 077 cu Paul Avram Tukaram, episodul 039 cu Dorin Boabeș, episodul 056 cu Dr. Vlad Ciurea sau episodul 054 cu Costin Dămășaru sunt deschizătoare de drum.

Atenție! Nu este suficient doar să adaugi gânduri noi, pozitive în viața ta sau să renunți la cele mai puțin utile. Autosugestia este doar primul pas! Gândul fără acțiune nu înseamnă mare lucru, la fel cum nici acțiunea corectă, fără o mentalitate de învingător nu duce nicăieri.