7 trucuri pentru a combate teama de respingere

7 trucuri pentru a combate teama de respingere

În ce fel te reține teama de respingere? Cum ar fi diferită viața ta dacă nu ți-ar păsa despre ce crede lumea despre tine?

Pentru a răspunde la aceste întrebări, trebuie să înțelegem că marea majoritate a fricilor și anxietăților noastre reprezintă un singur lucru. Pierderea.

Ne temem să pierdem:

De asemenea, poate mai mult decât orice altceva, ne este greu să combatem teama de respingere. Acest tip de frică este larg răspândit și debilitant dacă este lăsat neabordat. De ce este această frică atât de adânc înrădăcinată în noi? În vremurile tribale străvechi, a fi respins din siguranța comunității ar fi putut însemna moartea. Deci nu e de mirare, că vrem să fim acceptați de alții.

Frica este o emoție umană instinctuală concepută pentru a ne menține conștienți și în siguranță. Dar prea multă frică, poate provoca pierderea lucrului exact și concret. Acest lucru este valabil mai ales când vine vorba de teama de respingere.

Cauți acceptare și validare din partea altora?

Dacă da, acum știi că nu ești singur. Căutarea constantă a acceptării și validării de la alți oameni este o călătorie fără fund. Aceste lucruri pot fi găsite doar în tine. Pentru că orice privire, cuvânt sau reacție a altcuiva poate fi deformată și interpretată greșit.

 teama de respingere

Iată cele 7 trucuri care îți permit să depășești teama de respingere:

1. Realizează că frica însăși este adevăratul dușman.

Franklin D. Roosevelt a spus atât de profund: „Singurul lucru de care trebuie să ne temem este frica însăși”. Nimic nu poate fi mai aproape de adevăr. Acest lucru este valabil mai ales pentru că se referă la profețiile care se împlinesc de la sine.

O profeție care se împlinește este o credință falsă. Acest lucru motivează o persoană să întreprindă acțiuni care o fac ca lucrul în care crede să devină realitate. Acest tip de gândire distruge adesea oportunitățile și rupe relațiile. De exemplu, ai putea crede în mod greșit că un grup de oameni te va respinge, așa că devii defensiv, anxios și poate chiar ostil față de ei. În cele din urmă, comportamentul tău provoacă respingerea, care nu a fost acolo de la început. Și atunci tu, „profetul”, simți că ai avut dreptate încă de la început: „Știam că nu mă plac!”

2. Renunță la gândirea „sfârșitul lumii”.

Toate variațiile fricii, inclusiv teama de respingere, se dezvoltă pe baza gândirii „sfârșitul lumii”. Cu alte cuvinte, emoțiile noastre ne conving că un rezultat nedorit duce la “anihilare”.

  • Dacă nu mă place?
  • Dacă mă respinge?
  • Dacă nu mă încadrez și rămân singur la petrecere?

Niciunul dintre aceste lucruri nu are ca rezultat „sfârșitul lumii”, dar dacă ne convingem că așa este, ne vom teme în mod irațional de aceste rezultate. Fricile noastre vor avea control asupra noastră. Adevărul este că noi – ființele umane – suntem ineficienți în a prezice cu exactitate ce se va întâmpla într-o anumită situație. De fapt, de cele mai multe ori evităm să ne gândim conștient la situație, ceea ce nu face decât să ne perpetueze temerile noastre subconștiente.

3. Întreabă-te ce înseamnă cu adevărat „respingere”.

Dacă J.K. Rowling s-ar fi oprit după ce a fost respins de mai mulți editori ani de zile, nu ar mai exista Harry Potter. Dacă Howard Schultz ar fi renunțat după ce a fost refuzat de bănci de peste 200 de ori, nu ar exista Starbucks. Dacă Walt Disney ar fi renunțat după ce conceptul său de parc tematic a fost aruncat la gunoi de peste 300 de investitori, nu ar exista Disney World.

Un lucru este sigur: dacă dai prea multă putere părerilor altora, vei deveni prizonierul lor. Așa că nu lăsa niciodată părerea cuiva să-ți schimbe realitatea. Nu sacrifica niciodată cine ești sau cine aspiri să fii, doar pentru că altcineva are o problemă cu asta. Iubește cine ești în interior și în exterior și continuă să mergi înainte. Nimeni nu are puterea de a te face să te simți mic dacă nu le dai tu acea putere.

4. Lasă momentul prezent să învingă frica.

Ai observat vreodată cum oamenii care se luptă cu provocări emoționale tind să-ți spună cum nu vor să se simtă? Destul de corect, dar la un moment dat trebuie să ne concentrăm cu toții asupra modului în care vrem să ne simțim.

Când te afli într-o situație socială care te face să fii anxios, uită pentru o clipă ceea ce nu vrei să simți. Află cum vrei să te simți chiar acum, în momentul prezent. Antrenează-te să trăiești chiar aici, chiar acum, fără să regreți cum te-au făcut alții să te simți cândva sau să te temi de posibilitatea unei judecăți viitoare.

Aceasta este alegerea TA. POȚI schimba modul în care gândești.

5. Renunță la nevoia ta de a avea întotdeauna dreptate.

Motivul pentru care teama de respingere te acaparează este pentru că o parte din tine crede că ai întotdeauna dreptate. Dacă crezi că cineva nu te place, atunci cu siguranță că nu te place. GREȘIT!

Oamenii care nu învață niciodată să-și pună la îndoială emoțiile, mai ales atunci când se simt îngrijorați sau anxioși, fac viața mult mai dificilă decât trebuie să fie.

A fi mai încrezător în viață înseamnă să fii parțial de acord că nu știi ce se va întâmpla. Astfel, te poți relaxa și poți să lași lucrurile să se desfășoare în mod natural.

Iată o nouă mantră pentru tine – spune-o și apoi spune-o din nou: „Aceasta este viața mea, alegerile mele, greșelile și lecțiile mele. Nu am nimic de dovedit. Și atâta timp cât nu rănesc oamenii, nu trebuie să-mi fac griji de ce cred ei despre mine.”

6. Bucură-te de individualitatea ta.

Căutarea constantă a aprobării înseamnă că suntem în permanență îngrijorați că alții formează judecăți negative despre noi. Acest lucru fură distracția, ingeniozitatea și spontaneitatea din viața noastră. Dacă ești suficient de norocos să ai ceva care te face diferit de toți ceilalți, nu-ți fie rușine și nu te schimba. Unicitatea este neprețuită. În această lume nebună care încearcă să te facă ca toți ceilalți, găsește-ți curajul să fii în continuare diferit. Și dacă ei râd de tine pentru că ești diferit, râzi înapoi de ei pentru că sunt la fel ca toți ceilalți.

Este nevoie de mult curaj pentru a fi diferit, dar merită. Prietenii tăi adevărați se vor dezvălui încet – ei sunt cei care te cunosc cu adevărat și te iubesc necondiționat.

Concluzie: nu te schimba, astfel încât oamenii să te placă; fii tu însuți și oamenii potriviți îl vor iubi adevăratul tu.

7. Folosește respingerea ca pe o oportunitate de creștere neprețuită.

De îndată ce cineva te critică sau te respinge, s-ar putea să te gândești: „Ei bine, asta dovedește încă o dată că nu sunt demn”. Ceea ce trebuie să-ți dai tu seama este că acești alți oameni NU sunt demni de TINE.