Amintește-ți asta data viitoare când ești stresat: 9 memento-uri cheie

Amintește-ți asta data viitoare când ești stresat: 9 memento-uri cheie

Viața este cu suișuri și coborâșuri, fie că ne place sau nu. Din păcate, de foarte multe ori uităm asta. Trăim atât de mult în mediul online, pe rețelele de socializare, unde totul este roz și toată lumea este fericită, încât ne judecăm pentru toate momentele de cădere. Oprește-te! Este normal să ai și zile rele. Amintește-ți însă următoarele nouă memento-uri atunci când ești stresat. Vei vedea cât de rapid trupul, mintea și sufletul se vor liniști.

Când ești stresat amintește-ți următoarele 9 lucruri:

1. Dacă este prea greu de dus, pune-l jos

Să renunți nu este o rușine! Elimină din mintea ta vorba: „fără durere nu există câștig!” – este greșit! Se poate și fără efort să ajungi în punctul în care îți dorești. Când simți nevoia de o pauză ia-ți una! Vei fi surprins cât de mult ajută asta la productivitate. Nu ignora odihna, omul are nevoie și de puțin repaos în viața lui pentru a ajunge la destinația vizată.

2. Viața va fi mai simplă dacă alegi să fii înțeles greșit uneori

Cu alte cuvinte, nu-ți irosi energia pe explicații fără sfârșit. Unii oameni nu vor înțelege, oricât ai încerca să fii de explicit. Pur și simplu sunt persoane care nu vor sau nu știu cum să asculte. Mulți refuză să-și schimbe opiniile din rigiditatea căpătată de-a lungul vieții. Asta nu mai este treaba ta! Alege uneori să fii înțeles greșit, e mai bine pentru sănătatea ta mintală și emoțională.

3. Doresc tuturor fericire ȘI refuz să petrec timp asigurându-mă că alegerile mele sunt pe placul tuturor

Fă mereu tot ceea ce simți! Alege să-ți trăiești viața pe care ți-o dorești, nu viața pe care alții o vor pentru tine. Fii tu, indiferent de circumstanțe. Nimeni nu are dreptul de a-ți spune cum sau pe ce să-ți consumi energia, emoția sau banii.

4. Atunci când ești stresat, amintește-ți să fii mereu preferatul tău

Toți te îndeamnă să fii cea mai bună sau „perfectă” variantă a ta. Auzi în jur numai sfaturi despre cum să fii „mai” așa sau altfel. Alege să fii cum vrei și cum poți în acest moment. Orice se întâmplă alege ca tu să fii mereu preferatul tău, versiunea de care îți place cel mai mult în acel moment.

5. Reține că a da totul înseamnă a rămâne gol. Dacă continui să dai tot vei rămâne mereu gol, pentru că „a da totul” este fără limită. Dă tot ce ai mai bun.

Probabil majoritatea dintre noi suntem obișnuiți să dăm lumii totul sau măcar tot ce este posibil. Oprește-te și oferă doar tot ce ai mai bun. De ce?

Tot ce ai mai bun este dinamic. Ce poți face la 8 dimineața diferă de ce poți da bun la 8 seara. Ce ai mai bun este diferit înainte și după prima gură de cafea.

„A da totul” este vag, nelimitat și mai presus nerezonabil. Nimeni nu ar trebui să se aștepte să oferi totul, atât pe plan personal, cât și profesional. Nici tu nu ar trebui să te simți obligat să faci asta.

Cel mai bun lucru al tău este dat de abilitățile tale din prezent. Gândește-te ce ar însemna să dai totul în bucătărie lângă un bucătar șef cu stea Michelin? Oricât te-ai strădui ar fi în zadar. Unde ar duce asta? Fii sigur că nimeni nu ar avea nimic de câștigat.

6. Atunci când ești stresat, amintește-ți: „liniștea mea este mai importantă” atunci când te trezești reacționând exagerat la ceva

Atunci când ești stresat sunt șanse foarte mari să acționezi mai dur decât ai face-o în mod obișnuit. Oprește-te și respiră! Amintește-ți că liniștea ta este cea mai importantă. Dacă nu vorbim de o situație de viață și de moarte, orice lucru urgent, de fapt nu există.

7. Există o line fină între a fi informat și a fi complet copleșit

Să fii la curent cu știrile este important. Pentru sănătatea ta și pentru calitatea vieții tale, este necesar să cunoști statusul în care se regăsește lumea. Cu toate acestea, nu trebuie să fii la zi sau la minut cu fiecare știre. Mai mult, reține că lucrurile cu adevărat importante oricum vor ajunge singure la tine, fie că urmărești sau nu cu atenție canalele de informare.

8. Nu trebuie să explici de ce vrei ce vrei, faci ce faci, iubești ce iubești sau de ce ai nevoie ce ai nevoie

Oamenii pot fi răi și pot judeca aspru orice este diferit sau departe de standardul lor de „normal”. Nu este treaba ta! Alege, atunci când ești stresat, să respiri și să-ți amintești că AI VOIE SĂ TRĂIEȘTI VIAȚA PE CARE ALȚII NU O ÎNȚELEG. Nu le permite celorlalți să te încarce cu energie negativă.

Urmărește: CUM SĂ FII FERICIT ÎNTR-O LUME NEFERICITĂ. ANDREEA RAICU, PAUL OLTEANU. PARTEA 1 | Fain & Simplu 025

9. Vremea, așteptările, judecata și opiniile celorlalți nu depind de tine. Ce depinde în schimb este: cum (și dacă) alegi să reacționezi la orice nu depinde de tine.

Dă drumul ghiozdanului în care ai adunat frustrare, supărare sau teamă. Eliberează-te de povara lucrurilor care nus e află în controlul tău! Fii atent doar la aspectele vieții pe care le poți controla. Dacă nu ne-am făcut clar înțeleși: unicul lucru asupra căruia ai control deplin ești tu!

Pentru un plus de inspirație și claritate, urmărește: MANUAL PENTRU DETOX SUFLETESC. TUKARAM, DISTRUGĂTORUL DE MITURI ȘI EGO. | Fain & Simplu Podcast 077