8 obiceiuri pentru gestionarea anxietății cauzată de știri

sursă foto: pexels.com

Imaginează-ți asta: te trezești la 5 dimineața, neliniștit și incapabil să dormi. Te uiți pe rețelele de socializare și observi știrile și te trezești derulând mai departe pentru a afla cât mai multe detalii. Gestionarea apariției anxietății devine greoaie.

Apare o durere de cap și nu mai poți să te întorci la culcare, simțind de la o ușoară panică până la un sentiment copleșitor de frică. Nu poți dormi din cauza anxietății de la vizionarea știrilor, iar ciclul de îngrijorare continuă.

Zilele acestea este posibil ca acest scenariu să sune familiar pentru foarte mulți dintre noi. Cu toate astea trebuie să încercăm să ne păstrăm echilibrul emoțional, chiar dacă știrile de multe ori ne copleșesc. Pentru mulți, acest baraj intens de informații nu mai hrănește mintea, ci o drenează. Anxietatea de la vizionarea știrilor este o problemă comună.

Iată opt obiceiuri care te-ar putea ajuta să depășești sentimentele de anxietate cauzate de vizionarea excesivă a știrilor:

1. Ai grijă de tine!

Nu este un semn de slăbiciune să te oprești în a viziona, a citi sau asculta știrile dacă acestea îți provoacă suferință sau neliniște. Spre deosebire de a te ascunde departe de realitate, faci acțiuni pozitive, proactive, permițându-ți să fii cea mai bună versiune a ta.

Așa cum trebuie să îți potrivești propria vestă de salvare înainte de a o asigura pe cea a altora, trebuie să ai grijă mai întâi de tine dacă dorești să-i protejezi pe cei din jur.

O pauză autoimpusă de la știri este o oportunitate de a te reîncărca și de a deveni persoana care vrei să fii.

2. Încearcă o detoxifiere digitală

Știrile sunt prezentate nu numai la televizor, ci și prin laptopurile noastre, radiourile și telefoanele mobile, adesea indirect și subconștient. O detoxifiere nu trebuie să fie o întrerupere totală pe termen lung; chiar și o dimineață liberă în fiecare săptămână poate face o diferență enormă pentru sănătatea ta mintală.

Începe cu o scurtă pauză de la știri, apoi ia în considerare programarea în pauze digitale obișnuite și mai ample pe parcursul săptămânii.

3. Programează actualizările de știri de tip pull, nu push

Fii atent când accesezi știrile și sursele tale. Caută actualizări în momentele în care te simți cel mai puternic. Indiferent dacă ești mai rezistent dimineața sau în weekend, fă-ți un plan pentru momentul în care vei accesa știrile și păstrează-l.

Caută informații, în loc să lași știrile nesolicitate să picure în viața ta. Cenzurează site-urile web care îți provoacă suferință și alege surse sigure pe care le poți gestiona mai ușor.

4. Selectează informațiile pe care le citești

Caută informații practice, esențiale, spre deosebire de derularea fără sens prin reviste online. Dacă dorești să susții o cauză, adresează-te unei organizații relevante, mai degrabă decât să treci prin știri online și rețele sociale.

Dacă simți anxietate din cauza vizionarii știrilor în timpul zilei, notează-ți preocupările. Apoi, într-un interval orar planificat, ia măsurile pe care le consideri necesare, fie că este vorba de donarea unei organizații caritabile, semnarea unei petiții sau adresarea unui prieten care are nevoie.

Nu pune presiune pe tine. Este vorba despre crearea unui plan de acțiune gestionabil, pe termen lung.

Descoperă și sfaturi pentru a-ți îmbunătăți viața socială

5. Optează pentru cuvinte în detrimentul imaginilor

Citirea unui ziar este o modalitate mai puțin senzorială, mai controlabilă de a accesa știrile în comparație cu un videoclip. Vizionarea știrilor la televizor sau la computer poate crea amintiri negative de durată mai lungă decât citirea unui ziar sau discuția cu un prieten.

Evită să îți supraîncărci simțurile cu scene supărătoare și concentrează-te în schimb pe accesarea informațiilor practice de care ai nevoie. Dacă nu mai poți face față știrilor în nicio măsură, ia în considerare să ceri unui prieten sau membru al familiei în care ai încredere să te pună la zi cu informațiile esențiale.

6. Fixează-ți o rutină zilnică pentru gestionarea anxietății

Respectarea unei rutine care include exerciții zilnice și socializare este vitală pentru sănătatea ta mintală. Fă-ți un plan holistic de îngrijire personală, inclusiv activități creative, relaxante și sociale. Fie că este o dimineață de rugăciune, o baie revitalizantă, fotografii de familie agățate, un telefon cu prietenii, totul te poate ajuta să-ți îmbunătățești starea de spirit.

7. Natura te poate liniști

Deși s-ar putea să nu fie posibil să mergi la o plimbare lungă în mediul rural chiar acum, poți totuși să cauți alinare în natură. Fie că este vorba de aer curat de la fereastră în timp ce citești o carte, păstrezi plantele de apartament sau deschizi ferestrele către sunetele naturii, natura poate ajuta la eliminarea sentimentelor negative, întărind, la rândul său, rezistența la stresul lumii de astăzi. .

8. Observă diferența dintre anxietate, o stare de sănătate mintală diagnosticabilă și sentimentul de anxietate din cauza situațiilor curente.

În orice caz, dacă anxietatea îți afectează negativ rutina zilnică pentru o perioadă prelungită de timp, discută cu un consilier sau terapeut calificat în sănătate mintală. Este normal să ai parte de zile bune sau mai puțin bune, dar dacă nu te poți da jos din pat, să te îmbrăci, să faci duș, să lucrezi sau să socializezi (inclusiv virtual), apelează la ajutor.