4 vicii care îți fac bine

4 vicii care îți fac bine

Când cineva aduce în discuție viciile, niciodată nu are ceva bun de spus. Este și normal, majoritatea dintre noi ne gândim la toate obiceiurile nesănătoase pe care le cunoaștem. Cu toate acestea, mai jos găsești patru vicii care îți fac bine.

Este timpul să nu te mai judeci pentru ceea ce faci! Citește cu atenție fiecare punct din listă și descoperă lucrul bun ascuns în spatele viciilor.

4 vicii care îți fac bine

1. Dormitul

N-ai fi zis că se află în listă, nu? Potrivit unui studiu german, dacă te trezești după alarmă și nu după ceasul biologic, ești prediuspus la îngrășare. Și nu vorbim de două sau trei kilograme în plus. Cercetătorii spun că-ți cresc șansele să devi supraponderal de până la trei ori. Știm, nu-ți sună deloc bine. De ce se întâmplă asta? Te trezești înainte ca trupul tău să fie pregătit și deci mănânci mai devreme când ar vrea el. Prin urmare, corpul tău nu absoarbe nutrienții, iar metabolismul încetinește.

2. Alcoolul

Citim peste tot că pentru o viață sănătoasă trebuie să faci sport și să mănânci sănătos. Află că pentru o viață lungă, consumul de alcool este indicat. Atenție! Asta nu înseamnă să bei 14 litri într-un weekend. După cum spunea și Răzvan Nedu în podcastul Fain&Simplu, „orice fel de exces face rău”. Cantitatea recomandată de specialiști este de unul maxim două pahare pe zi, alături de mâncare.

3. Ciocolata

Un studiu italian a demonstrat că mâncatul de ciocolată este bun pentru corpul uman. Desigur, la fel ca în cazul alcoolului, există reguli. Nu orice ciocolată este bună și nu în orice cantitate. Cercetătorii spun că dacă mănânci ciocolată neagră scazi riscul de rezistență la insulină. Mai mult decât atât, ciocolata reduce stresul și crește performanța.

4. Cafeaua

Iubitorii de cafea vor fi cei mai fericiți să citească asta! Da, consumul de cafea este în lista celor patru vicii care îți fac bine. Persoanele care beau patru cești de cafea pe zi au cu aproximativ 10% șanse mai mari să nu devină depresivi. Cum este posibil? Boabele de cafea sunt pline de antioxidanți, iar consumate moderat te ajută să-ți menții bunădispoziția.