Începutul de săptămână poate însemna implementarea unor noi obiceiuri, reorganizarea programului pentru a avea un stil de viață mai liniștit sau poate că pornești la drum cu simplul gând de a avea măcar o oră dedicată plăcerilor tale sufletești. Debutăm în a doua săptămână a lunii martie cu o recomandare din partea noastră: citește fain & simplu!
Cititul este o terapie a minții și a sufletului, iar astăzi vă prezentăm o serie de cărți care l-au motivat și care i-au schimbat percepția asupra modului de a trăi lui Costin Dămășaru, Doctor în Management și licențiat în Psihologie. Evoluția noastră este mai la îndemână decât ți-ai imaginat. Prin conștientizare și antrenament, toți avem șansa de a ne depăși condiția actuală și de a deveni niște adevărați super eroi!
Iată ce cărți ne recomandă Costin Dămășaru:
„Trezește uriașul din tine” de Tony Robbins
Tony Robbins prezintă cele mai eficiente strategii și tehnici pentru a vă stăpâni emoțiile, corpul, relațiile, finanțele și viața. Expert în psihologia schimbării, Robbins oferă un program pas cu pas care să vă învețe lecțiile de bază ale stăpânirii de sine, reușind apoi să vă descoperiți adevăratul scop și să preluați controlul propriei vieți.
Trezește uriașul din tine conține principii de organizare pe care Tony Robbins le-a modelat de la câțiva dintre cei mai puternici și de succes oameni. A avut oportunitatea unică de a întâlni, intervieva și consilia o mare varietate de personalități, de la Norman Cousins la Michael Jackson, de la antrenorul John Wooden la vrăjitorul finanțelor John Templeton.
Scopul acestei cărți este următorul: Să fie un semnal de alarmă care îi va provoca pe cei care și-au luat angajamentul să trăiască și să fie mai mult, să fructifice puterea divină care le-a fost dată.
„Homo deus” scrisă de Yuval Noah Harari
Yuval Noah Harari, autorul bestsellerului New York Times apreciat de critici și al fenomenului internațional Sapiens, își îndreaptă atenția în această carte către viitorul umanității și încercarea noastră de a transforma oamenii în zei.
De-a lungul secolului trecut, omenirea a reușit să facă imposibilul și să controleze foametea, ciuma și războiul. Acest lucru poate părea greu de acceptat, dar, după cum explică Harari în stilul său — amănunțit, dar captivant — foametea, ciuma și războiul s-au transformat din forțe de neînțeles și incontrolabile ale naturii în provocări gestionabile.
Homo Deus explorează proiectele, visele și coșmarurile care vor modela secolul XXI – de la depășirea morții până la crearea vieții artificiale. Ea pune întrebări fundamentale: unde mergem de aici? Și cum vom proteja această lume fragilă de propriile noastre puteri distructive? Aceasta este următoarea etapă a evoluției.
„Rege, razboinic, magician, amant” scrisă de Robert Moore, Douglas Gilette
Autorii și-au asumat în această carte dificila misiune de a separă bărbatul de băiat, de a distinge etapele sinuoase prin care adolescentul devine bărbatul matur, în deplinătatea să. Cei doi specialiști pun sub lupa “fapte psihologice” din mituri străvechi, dar și din producții cinematografice ale lumii de azi, pentru a ne oferi exemple cât mai elocvente ale manifestării imature a umbrelor arhetipale sau, din contră, expresii ale masculinității depline și conștient asumate.
Cartea este o explorare a implicațiilor acestei cercetări în înțelegerea psihicului masculin. Este prima dintr-o serie de patru volume despre psihologia masculină bazată pe această paradigmă. Volumele își propun să elaboreze o implicare mai largă a acestui model teoretic în psihologia și spiritualitatea umană.
Seria de cărți a lui Frank Herbert – „Dune”
O poveste clasică, bogată în sensuri religioase, economice, tehnologice și sociale, o complexitate care o pune definitiv pe lista cărților de citit într-o viață.
„Am descoperit un concept foarte interesat în această serie”, spune Costin. „Secretul este în augmentarea performanțelor creierului uman, care este optimizat doar în proporție de 10%. Se poate augmenta să facă lucruri remarcabile! Acest lucru se știa din anii 60. Secretul e în creierul uman, nu în inteligența artificială”.