Confortul te îndeamnă să renunți la vise

Confortul te îndeamnă să renunți la vise

Care este visul tău cel mai mare? Nu știi? Întreabă-l pe copilul din oglindă, el sigur știe ce vrea să se facă când va fi mare. El are un vis! Poate își dorește să vadă întreaga lume alături de ursulețul lui sau să urce pe cel mai înalt munte. Îți amintești? Cât de mult îl ajuți? Pentru mulți, răspunsul este „deloc” sau „mai deloc”. Confortul te îndeamnă să renunți la vise.

Zona de confort poate fi extrem de periculoasă. De ce? Exiști, dar uiți să trăiești viața pe care o vrei.

Oamenii aleargă după siguranță și familiaritate, însă totul are un preț. În general, oricine alege confortul, renunță la visul lor. Fie că vorbim de cel din copilărie, fie că vorbim de cel câștigat mai recent, zona de confort îl înghite.

Confortul te îndeamnă să renunți la vise

Având o relație mult prea strânsă cu confortul, riști ca ambiția ta să dispară. De ce să mai faci ceva, când totul este bine? Unde duce asta? Simplu! La o viață monotonă și lipsită de sens.

Confortul te îndeamnă să-ți pui visul în cui!

“Uite aici suntem în siguranță, ne e cald și bine, de ce să pleci?”

Sau

“Vrei să pierzi ce tocmai ai construit cu atâta greutate? Rămâi și bucură-te de ce ai, meriți!”

Ce contează că acest “tocmai” este de fapt “acum 10 ani”, tu să fii bine. Uită-te în oglindă și întreabă-te: “sunt bine?”, “de ce da?” și “de ce nu?”.

Visul nu moare, visul se transformă

Marius Tucă, invitat în podcastul Fain&Simplu, a subliniat foarte bine legătura dintre vis și confort. El a recunoscut că și-a abandonat dorințele cele mai profunde pentru a trăi în siguranță.

Își dorea să aibă propria televiziune de știri, un radio și un ziar. Când însă și-ar fi permis toate acestea, a ales să nu meargă mai departe cu asta. De ce? Îi era bine! Acesta a fost răspunsul dat lui Mihai Morar în cadrul discuției.

Cu ce a venit această alegere la pachet, pe lângă moartea unui vis? Cu regrete.

„Știi că e întrebarea aia: dacă ai da timpul înapoi, ai schimba ceva? Toți spun că n-ar schimba. Ba da, aș schimba! Aș face acea televiziune, aș lua un radio de atunci să-l fac, adică sunt multe lucruri pe care le-aș schimba. Aș face un ziar care să fie al meu. Și astăzi aș face, cu toate riscurile.” – Marius Tucă

Cea mai greu de îndurat consecință adusă de alegerea confortului pe termen lung sunt regretele. Oamenii nu văd în viitor. Și chiar dacă ar putea, peste un an sau doi, când confortul se ivește iar, ar uita.

„Din păcate, avem un dat de a uita lucruri esențiale și de a nu învăța absolut nimic din ele.” –Marius Tucă

Până astăzi, de câte ori ai ales confortul în ciuda visului? De câte ori ai ale „să-ți fie bine” în loc să riști și să-ți vezi visul împlinit?

Gândește-te, au fost momente în care ți-ai urmat intuiția? Au fost dăți în care ai lăsat confortul pe bancă și ai luat în brațe dorința de aventură? Ce a urmat? Cum te-ai simțit atunci? Probabil este una din cele mai frumoase amintiri din viața ta, nu?

Fii curajos data viitoare și trăiește-ți visul! Nu rămâne blocat în zona de confort, n-ai ce găsi nou acolo.