Complimentele: 5 motive pentru care ar trebui să le faci mai des

Complimentele: 5 motive pentru care ar trebui să le faci mai des

Ai primit complimente până acum, nu? Cum te-au făcut să te simți? Cu siguranță ți-au adus o stare de bine. Chiar dacă nu lăsăm să se vadă, sufletul nostru sare în sus de bucurie. La fel se întâmplă și când complimentele pleacă de la noi. Bucuria pe care o simțim este aceeași.

Ești surprins? Doar nu credeai că a face complimente este o stradă cu sens unic. Beneficiile aduse de complimente sunt aceleași pentru ambele persoane. Fie că le oferi sau le primești, ai multe de câștigat de pe urma lor.

5 motive să faci complimente

1. Cresc încrederea de sine

Acesta ar fi cel mai evident beneficiu. În clipa în care tu vezi valoare în cineva, îl ajuți să vadă asta în sine. Complimentul oferă încredere și curaj.

2. Stimulează creativitatea

Să presupunem că un coleg de muncă s-a blocat în sarcina pe care o are de făcut. Cum ar fi să îl complimentezi? Să-l lauzi pentru tot ce a reușit să facă până în prezent. Cel mai probabil nu se va aștepta la asta.

Faptul că tu îl lauzi, deși treaba încă nu este gata, îi va aduce bucurie. Este posibil ca acel coleg, după discuția cu tine, să se relaxeze. Astfel, va găsi în el inspirația și soluția salvatoare. Nu doar că faci din mediul de lucru unul mai bun, dar crești productivitatea.

3. Cresc nivelul de entuziasm

Să rămânem la exemplul de mai sus. După discuția cu tine, colegul tău va fi entuziasmat să spună și altora. De la om la om, bucuria circulă și mulți se vor relaxa la rândul lor. Vor începe să împărtășească idei. Gândește-te la asta! Complimentul făcut de tine a readus energia în rândul colegilor. Acum ei discută cu entuziasm despre ce vor să facă mai departe.

Complimentele sunt recompense. Cui nu-i place să primescă un premiu neașteptat, nu?

Un compliment poate produce același efect în creier ca și primirea de bani. Faptul că tu oferi câteva cuvinte calde cuiva, acesta va primi energie pozitivă pentru întreaga zi.

4. Complimentele aduc beneficii și pentru cine le oferă

Poți trăi două luni dintr-un compliment bun.” – Mark Twain

Da, complimentele au un impact pozitiv și asupra celui care le dă. Gândește-te numai la zâmbetul celui care tocmai a auzit câteva cuvinte frumoase din partea ta. Bucuria este molipsitoare.

Pentru mulți, asta înseamnă să ieși din zona de confort. Așadar, acest gest îți va crește încrederea în tine. Mai mult, vei începe să gândești mult mai pozitiv despre tine și despre ceilalți.

5. Complimentele aduc beneficii pentru toată lumea

Odată aruncat în aer un compliment, întreaga atmosferă se relaxează. Cuvintele calde pot aduce un val de bunătate în jur. Cu alte cuvinte, chiar și oamenii care nu participă la discuție o pot simți.

Să faci un compliment nu te costă nimic, însă valoarea resimțită este neprețuită.Nu uita asta!

Oferă cât de des poți complimente. Caută să vezi tot ce are mai frumos un om de oferit. Nu păstra doar pentru tine! Vorbește despre ce îți place la celălalt. După cum ai văzut, beneficiile sunt de ambele părți.