8 sfaturi cheie pentru o relație puternică

8 sfaturi cheie pentru o relație puternică

Poate că dragostea la prima vedere a fost cea care v-a adus împreună, poate un prieten comun sau poate că a fost o platformă de întâlniri online. Indiferent cum s-a întâmplat, amândoi ați simțit o conexiune puternică și vreți ca relația voastră să dureze până la adânci bătrâneți. În acest caz, avem pentru tine și pentru partenerul tău câteva sfaturi pentru o relație puternică. Câteva tips & tricks ca legătura voastră să fie din ce în ce mai strânsă pe măsură ce timpul trece.

Totuși, înainte de asta, trebuie să avem în vedere și următorul aspect și anume: provocările. Orice relație, oricât de faină ar fi, trece prin diverse provocări. Aceste dificultăți pot apărea din cauza factorilor de stres, a diferențelor în stilurile de comunicare sau pe măsură ce tu și partenerul tău parcurgeți diferite etape ale relației.

Ce puteți face pentru a vă asigura că relația voastră rămâne puternică și fericită, chiar și la greu? Uitați-vă la cele mai întunecate colțuri din ce semnifică o relație în general.

O mai bună înțelegere a ceea ce de obicei nu funcționează vă poate ajuta să construiți cu succes relația de dragoste pe care o doriți.

Semnele la care trebuie să fiți atenți includ:

  • Unul dintre voi încearcă să-l controleze pe celălalt.
  • Încrederea lipsește.
  • Tu sau partenerul tău vă simțiți inconfortabil în exprimarea nevoilor sau a dorințelor.
  • Există un conflict nerezolvat în curs de desfășurare.
  • Critica, disprețul, atitudinea defensivă sau stonewalling sunt prezente în relație de cele mai multe ori.

Citește și: Relații sănătoase vs Relații nesănătoase

Potrivit unui articol din 2013 publicat de Institutul Gottman, disprețul este cel mai important predictor al divorțului sau al ruperii relației. Este adesea rezultatul unui conflict nerezolvat pe termen lung, care se manifestă prin faptul că o persoană simte superioritate morală față de alta.

Așadar, pentru o reație puternică ai nevoie doar de încredere absolută? Satisfacția sexuală? Sau altceva?

Pentru a răspunde la aceaste întrebări, cercetătorii au folosit învățarea automată pentru a examina variabilele relațiilor din 11.196 de cupluri în timpul unui studiu din 2020.

Ei au descoperit că, mai presus de toate, a simți că partenerul tău este dedicat relației pe termen lung și cât de apreciat ești față de partenerul tău au fost cei mai mari predictori ai satisfacției relației.

Pentru a menține o relație și a o face puternică și rezistentă la provocările vieții necesită dorința ambilor parteneri de a depune timp și efort. Cum puteți face asta? Prin mici atenții zi de zi. Iată mai jos câteva aspecte demne de luat în considerare.

8 sfaturi cheie pentru o relație puternică

Crește-ți legătura în fiecare zi

Pe măsură ce obligațiile vieții se adună, să-ți iubești partenerul poate ajunge rapid la capătul listei de lucruri de făcut. Din fericire, îngrijirea relației tale nu trebuie să implice vacanțe grozave sau cadouri extravagante. Uneori lucrurile mici au cel mai mare impact.

Prioritizează timpului de calitate împreună. Asigură-te că partenerul tău se simte auzit și înțeles. Practică mici acte de bunătate în fiecare zi. Toate acestea pot ajuta la construirea unei legături puternice, chiar și atunci când stresorii vieții îi stau în cale.

Fii prezent

A fi unul în jurul celuilalt în fiecare zi nu este același lucru cu a fi prezent pentru partenerul tău. A fi prezent cu adevărat în viața altei persoane înseamnă să te implici în speranțele și visele sale și să-ți iei timp să observi și să-i complimentezi realizările. De asemenea, implică manifestarea unei empatii autentice atunci când se confruntă cu provocări.

Pur și simplu exprimându-ți dorința de a-ți cunoaște și înțelege partenerul tău poate ajuta la întărirea legăturii tale și îl poate face să se simtă ca și cum ai fi amândoi în aceeași echipă.

Comunică eficient

O bună comunicare implică mai mult decât vorbirea. Include să vă împărtășiți gândurile, sentimentele și nevoile într-un mod care să respecte cealaltă persoană. De asemenea, implică ascultarea activă.

Comunicarea de succes face ca ambii oameni să se simtă auziți și înțeleși.

În relațiile romantice, limbajele dragostei sunt, de asemenea, o formă de comunicare. Învățând cum partenerul tău își exprimă și primește dragostea, îi poți satisface mai eficient nevoile relaționale.

Abordați orice problemă de sănătate mintală

8 sfaturi cheie pentru o relație puternică
8 sfaturi cheie pentru o relație puternică

Dacă tu sau partenerul tău aveți o afecțiune de sănătate mintală, aceasta poate crea stres în relație. Condițiile care pot provoca dificultăți în relație includ:

Așadar, dacă te confrunți cu probleme de sănătate mintală, nu ești singur. Ia în considerare solicitarea ajutorului unui profesionist în sănătate mintală pentru a obține diagnosticul și tratamentul de care ai nevoie. Odată ce te cunoști și te înțelegi mai bine pe tine însuți și relația va fi din ce în ce mai aproape de idealul visat de tine.

Menține-ți așteptările rezonabile

Așteptările cu privire la modul în care partenerul tău ar trebui să se comporte sau să se simtă pot face ravagii într-o relație. Este util să reți că partenerul tău nu este o copie exactă a ta și are propriile dorințe, nevoi, limite și obiective. Învățarea acceptării celuilalt așa cum este, inclusiv defectele percepute, poate construi sentimente reciproce de respect și iubire.

Când există un conflict, întreabă-te: ce rol joc eu în astaproblema?

Conflictul se întâmplă în toate relațiile. Dar, înainte de a reacționa la partenerul tău cu un răspuns încărcat emoțional, ia în considerare să îți iei ceva timp pentru a te gândi, a reflecta și a dezvolta o perspectivă asupra motivului pentru care această problemă îți provoacă suferință.

8 sfaturi cheie pentru o relație puternică
8 sfaturi cheie pentru o relație puternică

S-ar putea să descoperi că ceea ce au făcut sau spus ei a declanșat probleme nerezolvate în tine. Sau, după ce te-ai gândit la asta, s-ar putea să realizezi că nu este o problemă atât de gravă pe cât ai crezut prima dată. Recunoscând și abordând acest lucru, ați putea fi mai capabil să răspundeți calm și să vă comunicați preocupările mai eficient.

Onestitatea este întotdeauna cea mai bună politică

Încrederea este un aspect important al oricărei relații. Fără el, parteneriatul tău poate experimenta o multitudine de provocări precum gelozia și conflictul. Construirea încrederii de care ai nevoie tu și partenerul tău implică să fii deschis și sincer.

Fii un loc sigur pentru ca adevărurile lor să ajungă. Acest lucru poate necesita să fii dispus să tratezi subiecte incomode într-un mod tact, astfel încât partenerul tău să se simtă în siguranță spunându-ți ceva care ar putea crea conflicte.

Ai grijă și de nevoile tale

Dacă ești obosit, copleșit sau dai constant mult și primești puțin în schimb, s-ar putea să nu ai energia sau dorința necesară pentru a-ți hrăni relația.

A-ți face timp pentru a practica îngrijirea de sine, chiar dacă asta include timp departe de partenerul tău pentru a petrece timp cu prietenii sau a te angaja în hobby-uri care îți plac, poate ajuta la promovarea limitelor sănătoase și a sănătății generale a relației tale.