O cameră curată aduce 5 beneficii pentru minte și trup

Puțini sunt cei ce iubesc să facă curățenie. Majoritatea am fost presați de părinți să facem ordine în cameră, probabil de aici vine repulsia noastră față de subiect. Cu toate acestea, o cameră curată aduce multe beneficii pentru minte și trup.

O cameră curată aduce 5 beneficii pentru minte și trup

Probabil dacă părinții noștri le cunoșteau și, mai cu seamă, dacă știau cum să ni le prezinte, eram mai deschiși. Curățenia putea fi mai multe decât o povară dacă știam în ce fel ne ajută.

Fii sincer! Când erai mic, care era răspunsul tău la rugămintea părinților de a face ordine? Pentru majoritatea era: „De ce să fac asta? La urma urmei, se face iar mizerie, nu?”. Corect, dar nici să trăim într-o cocină precum porcii nu ne place, nu?

Astăzi, chiar dacă mama sau tata nu mai este lângă tine să-ți spună, le auzi vocea zicând: Fă curat! Ca adult, sigur ai momente în care simți chiar tu nevoia de ordine. Până la urmă, o cameră curată te provoacă să-ți faci ordine și în viață. Dar ce faci când nu ai chef? Vezi dezordinea, vrei o cameră curată, dar nu ești motivat să începi. Noi îți lăsăm cinci beneficii la care să te gândești data viitoare când pofta de muncă nu este lângă tine.

5 beneficii pentru minte și trup aduce de o cameră curată:

1. Crește productivitatea

Posibil cel mai evident motiv dintre toate. O cameră curată este un mediu favorabil pentru o mai bună organizare a muncii. Numai gândul că toate sunt puse la locul lor îți oferă un minim de confort și de control. În caz de nevoie știi unde să te duci și nu mai pierzi timp căutând haotic prin încăpere.

Gândește-te numai la momentul în care ai dat comandă de pizza ultima dată. Imaginează-ți cum courierul a venit la ușă, iar tu nu știi unde este potrofelul. Cauți disperat prin încăpere în timp ce livratorul stă la ușă și bate din picior. După cinci minute îl găsești sub un morman de haine. Răsufli ușurat, însă nu te simți tocmai bine pentru scena avută, nu? Omul cu pizza este supărat, tu ești nervos și stresat, iar colac peste pupăză și mâncarea s-a răcit. Cât de simplu ar fi fost totul dacă aveai pe masa de la intrare un bol pentru lucrurile esențiale? De exemplu: portofelul și cheile.

2. O cameră curată crește stimă de sine

Deși este o sarcină banală, să vezi că poți ține camera ordonată, îți va oferi sentimentul de realizare. În special dacă ești o persoană care amână des lucruri o să-ți facă foarte mult bine. Să vezi că poți avea constanță în ceva o să te facă să simți că poți face mai mult. O rutină care include o cameră curată zilnic te va motiva să devi mai bun chiar și în munca ta.

3. Crește calitatea somnului

Știi deja cât de valoros este somnul, nu? Află că o cameră curată te poate ajuta să te odihnești mai bine. Cum? Simplul fapt că nu ai distrageri în jurul tău te va face mai calm și mai liniștit. Nu vei simți vinovăție sau frustrare când te vei afla în încăpere. Cum ai putea, când totul în jur este fix așa cum trebuie să fie? Mintea ta va fi mai liniștită și vei putea adormii mult mai rapid.

4. O cameră curată te face mai fericit

Cum te simți când vezi hârtiile aruncate peste tot prin cameră? Dar farfuria cu resturi de la ultima masă? Probabil nu prea bine. Poate crezi că nimic nu merge în viața ta și deci, ce sens are curățenia? Mediul în care stai influențează starea de spirit. Poate că lucrurile în viața personală sau profesională nu sunt precum ai vrea. Însă mintește-ți că este o situație de moment. Nu așa o să arate tot restul vieții tale. Prin urmare, de ce să stai să-ți plângi de milă în dezordine? Fă ca ceva să fie bun în viața ta. Ai grijă să ai o cameră curată zilnic și te asigurăm că starea ta de bine o să crească treptat. Încearcă! Ai ceva de pierdut?

5. Standarde

Așa cum spuneam la punctul patru, mediul are efect asupra ta. Având obiceiul de a face în fiecare zi ordine în jurul tău, o să câștigi de partea ta disciplina. Văzând cât de bine te descurci într-un lucru, cu siguranță o să vrei să fii mai bun în orice altceva. Până la urmă, dacă se poate, de ce să alegi altceva?

Atenție! La fel cum aranjarea patului dimineața aduce atât de multe beneficii, la fel și vasele nespălate pot aduce dezastru. Orice obicei nou câștigat duce la o variantă mai bună sau mai puțin bună a ta. Deși par lucruri mici, tocmai acestea formează imaginea ta de ansambu.