Cum pot afecta pijamalele calitatea somnului

sursă foto: pixabay.com

Cu siguranță ai tot auzit sfaturi referitoare la calitatea somnului — de la ceaiul calmant de noapte până la temperatura optimă pentru un somn liniștit și odihnitor — dar te-ai gândit că și pijamalele pe care le porți pot influența modul în care de odihnești?

Hainele pe care le porți în pat afectează într-un fel sau altul calitatea somnului. Specialiștii susțin că, deși depinde în mare măsură de persoană, există câteva moduri în care ai putea să îți optimizezi uniforma de somn pentru o odihnă mai bună. Descoperă în cele ce urmează o serie de sfaturi care pot optimiza calitatea somnului tău.

Optează pentru fibre naturale.

În primul rând, confortul este cheia. Atâta timp cât îmbrăcămintea de dormit (sau lipsa îmbrăcămintei de dormit, dacă asta este opțiunea ta) își oferă o stare de bine, sunt șanse să nu îți împiedice odihna.

Când vine vorba de alegerea materialelor, majoritatea oamenilor vor avea mai mult noroc cu fibrele naturale.

Materialele precum bumbacul, inul, cânepa, bambusul și lâna vor fi respirabile și vor elimina în mod natural umezeala. Ele permit corpului tău să-și regleze temperatura mai ușor.

Temperatura de bază a corpului scade în mod natural noaptea ca o modalitate de a te pregăti pentru somn. Așa că menținerea temperaturii scăzute este esențială. Orice haine mulate care vă fac să transpirați îți pot scădea temperatura și îți poate îngreuna procesul de adormire. Totodată cuverturile de pat și saltelele realizate din materiale naturale tind să fie cele mai bune din același motiv.

Poțu purta șosetele, dar la jumătate.

Dacă ești o persoană căreia îi place să poarte șosete în pat, fie pentru că partenerul tău de pat preferă o cameră mai rece decât tine, fie pentru că doar descoperi că te ajută să dormi mai bine (hei, există niște cercetări pentru a susține acest lucru) nu este nicio problemă 😊!

 Cu toate acestea, poate vei dori să schimbi modul în care le porți. Tragându-le doar la jumătatea piciorului îți menții extremitățile calde, dar pe măsură ce te încălzești, poți arunca cu ușurință acel strat.

Fă-ți hainele de dormit speciale.

Poate ți se va părea bizar, însă investiția în pijamale de calitate poate da roade. A purta haine special pentru somn este o modalitate rapidă de a te relaxa și de a te odihni. Chiar dacă ai o zi în care îți dorești să lenevești în pijamale, schimbă-te și poartă unele diferite față de cele în care ai dormit. Seara, odată ce te vei schimba în pijamalele de somn vei știi că este timpul de odihnă. Este aproape ca un indiciu psihologic.

Odată ce îți vei pune pijamaua vei știi că este timpul să oprești activitățile din timpul zilei. Mai ales cele care te pot ține treaz (cum ar fi să te uiți la telefon sau să verificați e-mailurile). Astfel îți vei ușura rutina de relaxare. La rândul său, ar putea fi mai ușor să rămâi la o oră constantă de culcare.

Concluzie

În timp ce alegerea pijamalei probabil că nu îți va determina și nici nu îți va întrerupe ora de culcare, purtarea unei ținute care să susțină somnul nu poate decât să te ajute. Ține cont că dieta, lipsa stresului și a gadget-urilor înainte de culcare pot contribui la îmbunătățirea calității somnului.