8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

Dacă simți că fericirea se îndepărtează din viața ta, atunci ar fi bine să-ți întrepți atenția spre noi abilități de învățat. Ce înseamnă asta? Fericirea poate fi readusă în viața ta și menținută pe termen lung, prin dobândirea de noi abilități. Dezvoltarea unei noi pasiuni și alocarea unui timp specific în programul tău săptămânal nu numai că îți va aduce apreciere din partea familiei și a prietenilor, dar te vei și distra pe măsură. Crede-ne, fericirea este doar la un pas distanță. Alege una sau mai multe din opțiunile de mai jos și fă-ți curaj să începi.

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

1. Învață să cânți la un instrument

Puține lucruri sunt la fel de satisfăcătoare ca atunci când produci muzică. Indiferent dacă alegi să cânți singur sau cu alții, învățarea unui instrument poate aduce o bucurie extraordinară vieții tale. Într-adevăr, poate fi o reală provocare, dar recompensele merită mai mult decât efortul. Pe măsură ce înveți tehnici noi și îți perfecționezi abilitățile, vei putea crea sunete frumoase care te vor umple de un sentiment de realizare.

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

În plus, cântatul la un instrument poate ajuta la ameliorarea stresului și la promovarea relaxării. Indiferent de motivul pentru care vrei să înveți, există un instrument care este perfect pentru tine. Dacă cauți ceva ușor de învățat, ia în considerare pianul sau chitara. Pentru ceva un pic mai provocator, încercați vioara sau violoncelul. Indiferent ce alegeți, fii sigur că satisfacția se va instala comod în viața ta.

2. Învață o limbă nouă

Printre cele 8 noi abilități de învățat neapărat în această viață se numără și cunoașterea unei limbi străine. Poate că engleza deja s-a lipit de tine, însă mai sunt atâtea altele ce merită învățate. Ce spui de franceză, italiană, spaniolă sau, mai avansat, japoneză, germană sau chineză? Nu te lăsa pradă fricii, înainte să începi să mergi la câteva ore de curs. Gândește-te doar la beneficiile pe care le vei obține, pe lângă fericire. Vei putea comunica cu oameni din culturi diferite și vei obține o mai bună înțelegere a propriei limbi și a modului în care funcționează. Mai mult, studiile au arătat că învățarea unei noi limbi poate întârzia apariția demenței și poate îmbunătăți memoria.

În plus, chiar dacă nu devii niciodată un vorbitor fluent, pur și simplu posibilitatea de a comanda o cafea în italiană sau de a cere indicații în spaniolă poate face călătoria mai plăcută.

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

3. Caiac

Învățarea să faci caiac poate fi o modalitate excelentă de a adăuga emoție vieții tale. Nu numai că este un antrenament fain pentru trup și minte, dar este și foarte distractiv. Mai mult, este o abilitate pe care o poți folosi pentru a te bucura de frumusețile naturii. Fie că vâslești pe un râu calm sau te plimbi printre valurile unui lac din apropiere, caiacul este o modalitate excelentă de a explora lumea din jur. În plus, este o modalitate excelentă de a întâlni oameni noi și de a-ți face prieteni.

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

4. Fotografie

O imagine valorează cât o mie de cuvinte, nimic mai adevărat. Fotografia surprinde un moment în timp care poate fi prețuit pentru totdeauna. Fie că fotografiezi peisaje sau portrete, animale sălbatice sau nunți, fotografia este o modalitate excelentă de a găsi bucurie în viața ta. Este un hobby pe care oricine îl poate practica și o formă de artă pe care toată lumea o poate aprecia. Este, de asemenea, o modalitate excelentă de a te conecta cu oamenii și de a-ți exersa creativitatea. Unde mai încape că este și o abilitate pe care o poți folosi pentru a-ți spori veniturile. Poți începe prin a lua cursuri sau a citi cărți pe această temă. De asemenea, poți găsi tutoriale online sau te poți alătura unui grup de fotografie local.

5. Grădinărit

Grădinaritul este o abilitate care poate aduce multă bucurie vieții tale. Este o modalitate grozavă de a ieși afară și de a te bucura de aerul curat. Este foarte satisfăcător să-ți vezi plantele crescând și producând fructe, legume sau flori. Doar cine nu a încercat va judeca această remarcă.

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită
8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

Grădinăritul necesită utilizarea a mai multor abilități, inclusiv planificarea, rezolvarea problemelor și dexteritatea manuală. Acest lucru te poate ajuta să dezvoltați o serie de abilități noi care pot fi folosite în alte domenii ale vieții tale. Grădinăritul este o activitate de care se pot bucura oamenii de toate vârstele. Cu toate acestea, va trebui să știi câteva lucruri înainte de a începe, cum ar fi care plante sunt cele mai potrivite pentru clima în care locuiești și cum să le îngrijești. Nu-ți face însă prea multe griji, grădinăritul este un hobby relativ ușor odată ce ai înțeles elementele de bază.

6. Gătit

Să înveți să gătești este o modalitate excelentă de a-ți aduce bucurie vieții. Nu numai că te vei putea bucura de roadele muncii tale, dar îi vei impresiona și pe cei dragi cu noile tale abilități. Dacă te crezi deja as în bucătărie, oricând poți învăța tainele unei noi gastronomii, cum ar fi cea japoneză sau tailandeză.

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

Mai mult, nu fii egoist cu instrumentele de bucărărie, nici cu informațiile pe care le deții deja. Cheamă-ți prietenii acasă și organizează o seară de gătit. Poți face chiar un obicei din asta și fii sigur că va fi epic! Sau, dacă ești părinte poți adăuga această nouă activitate în rutina de familie. O seară pe săptămână de gătit alături de cei mici va fi mai mult decât îmbucurătoare.

7. Pictură

Pictura este o modalitate tare faină de a adăuga culoare și frumusețe vieții tale. Poate fi, de asemenea, un mod excelent de a scăpa de stres, de a-ți stimula starea de spirit și de a-ți crește sentimentul de bunăstare. Pictura este una dintre acele noi abilități de învățat ușor accesibilă oricui. Cine poate judeca un artist, nu? Creativitatea nu are bariere, așadar dă frâu liber emoțiilor pe pânză.

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

Mai mult, cu ajutorul acestei noi îndeletniciri poți da naștere unor cadouri hand made de-a dreptul fantastice și unice. Cărui prieten de-al tău nu i-ar plăcea să primească o astfel de atenție? Poți începe prin a ridica câteva rechizite de la magazinul local de hardware. Apoi tot ce-ți rămâne de făcut este să găsești un loc liniștit pentru a instala șevaletul.

8. Dans

Dansul este o abilitate care poate aduce bucurie vieții tale în multe feluri. Este o modalitate excelentă de a rămâne în formă și sănătos, precum și o modalitate distractivă de a socializa și de a cunoaște oameni noi. Dansul poate fi, de asemenea, o activitate numai bună de a scăpa de stres, de a-ți stimula starea de spirit și chiar de a-ți îmbunătăți funcția cognitivă. Și cel mai bine, este ceva ce poți învăța la orice vârstă. Există multe tipuri diferite de dans, așa că poți găsi unul care se potrivește gusturilor și nivelului tău de rezistență. Găsești sute de cursuri online și offline dacă vrei să încerci. Începe acum căutarea, fără frică!

8 noi abilități de învățat pentru o viață mai fericită

Cu aceasta din urmă, terminăm lista noastră de opt noi abilități de învățat în această viață pentru a-ți spori fericirea. Sperăm să-ți găsești curajul de a ieși din zona de confort și de a încerca cel puțin una dintre ele.