6 Motive pentru care ai avea nevoie de un nutriționist în viața ta

6 Motive pentru care ai avea nevoie de un nutriționist în viața ta

Poate ți s-a spus că ai avea nevoie de un nutriționist în viața ta, însă ai ignorat sfatul cu vehemență. „Cu ce m-ar ajuta un nutriționist? Mă descurc și singur”.

În ziua de astăzi informația este la îndemâna tuturor. Fie că citești pe internet sau din cărți poți afla tot ce vrei și ce nu vrei despre un anumit subiect. Problema apare în momentul în care crezi fără să cercetezi. Nu tot ce găsești scris este adevărat. Din păcate, oameni suntem, iar lenea ne face să nu căutăm în amănunt ca să descoperim adevărul.

Un nutriționist vine în ajutorul tău și-ți oferă soluția ideală pentru tine. Mergând la specialist ai siguranța informației, iar procesul este bine urmărit și documentat. Experiența face din nutriționist cel mai bun sfătuitor în ceea ce privește mâncarea și modul în care alegem să ne hrănim.

Iată câteva dintre principalele motive pentru care vizita la nutriționist ar putea fi o alegere înțeleaptă pentru tine:

6 Motive pentru care ai avea nevoie de un nutriționist în viața ta

PENTRU CONTROLUL DIABETULUI

Dacă știi că ai pre-diabet sau diabet de tip 2, alimentația este vitală pentru sănătatea ta. Mâncând ce trebuie, când trebuie și în cantitatea potrivită, poți menține nivelul de zahăr din sânge la nivelul optim. Astfel, îți poți continua liniștit viața și poți preveni agravarea stării de sănătate.

PENTRU A CREȘTE PERFORMANȚA SPORTIVĂ

Sportivii au nevoie de diete speciale pentru a fi în formă la antrenament și pentru a câștia competițiile sportive. Performanța lor este strâns legată de echilibrul dintre antrenament, alimentație și dorință. Nutriționiștii știu cum să creeze planuri de dietă pentru a-i ajuta pe sportivi în atingerea scopului dorit.

Dacă vrei să slăbești sau să adaugi masă musculară, sportul de sine stătător nu este suficient. Poți petrece ore în șir la antrenament, iar după o lună, două să nu vezi schimbări. Diferența o dă alimentația, iar nutriționistul te poate ajuta cu adevărat să obți ceea ce-ți dorești.

PENTRU A TE AJUTA CU STĂRILE METABOLICE

Afecțiunile metabolice îți pot crește riscul de obezitate, afecțiuni cardiace și diabet. Nutriționiștii te pot ajuta să controlați aceste riscuri cu planuri de dietă concepute pentru sănătatea și condițiile tale.  Astfel, dacă în urma controalelor medicale ai depistat că ai mici probleme în această direcție, ai avea nevoie de un nutriționist în viața ta.

PENTRU TRATAREA PROBLEMELOR DE DIGESTIE, ALERGIILE ALIMENTARE SAU INTOLERANȚELE ALIMENTARE

Problemele digestive precum sindromul colonului iritabil, refluxul acid sau intoleranța la lactoză necesită o aliemntație specială. Nutriționiștii te pot ajuta să creezi planuri de dietă care reducă simptomele, iar tu să te simți mai bine. Ei găsesc mereu o soluție astfel încât să nu renunți în totalitate la ceea ce-ți place și să te poți bucura în continuare de feicare masă.

SA AI CEA MAI SĂNĂTOSĂ SARCINĂ POSIBILĂ

Ce mănânci în timpul sarcinii, mănâncă și copilul tău. Nutriționiștii te pot ajuta să alegi alimentele potrivite pentru tine și pentru copilul tău, astfel încât el să se dezvolte armonios, iar tu să fii sănătoasă.

După ce bebelușul se naște, nutriționiștii te pot ajuta, de asemenea, să creezi un plan pentru a pierde în greutate. Ei vor alege cele mai bune alimente pentru perioada în care ta afli, astfel laptele matern să nu fie afectat.

PENTRU A PIERDE ÎN GREUTATE SAU A TE MENȚINE ÎN FORMĂ

Procesul de slăbire este de multe ori unul greoi. O călătorie plină de suișuri și coborâșuri. Dacă vrei să obți rezultate rapide, în cel mai sătos mod posibil, ai avea nevoie de un nutriționist în viața ta. Mergi la cabinet și vorbește despre scopul tău, dar și despre ritmul tău de viață. Spunei specialistului rutina ta zilnică, nu doar preferințele alimentare. Având o imagine completă a stilului tău de viață, acesta îți poate oferi o soluție personalizată.

De asemenea, nutriționiștii vă pot învăța despre obiceiuri alimentare sănătoase și comportamente care încurajează pierderea în greutate. Obiceiurile sănătoase pot include mâncatul la masa, cântărirea alimentelor sau evitarea gustărilor înainte de culcare. Scopul acestei educații este de a te ajuta să dezvoltați obiceiuri sănătoase pentru tot restul vieții.