Cum ne îmbunătățește vulnerabilitatea relațiile?

Cum ne îmbunătățește vulnerabilitatea relațiile?

Dacă ești curios să afli răspunsul la întrebarea: „Cum ne îmbunătățește vulnerabilitatea relațiile?”, atunci așează-te confortabil, respiră profund și adu-ți atenția aproape pentru lectura ce urmează.

Vulnerabilitatea a fost mult timp o sursă de rușine, atât pentru femei, cât mai ales pentru bărbați. Asta, din păcate, a dus la sabotarea relațiilor amoroase și nu numai. Cum să avem parte de relații autentice, dacă nu ne dăm voie să renunțăm la măști? Acest paradox a durat prea mult și oamenii au îceput să se trezească. Spre bucuria noastră, astăzi, vulnerabilitatea începe să fie poziționată pe locul care i se cuvine, ca o virtute, alături de sinceritate, iubire, curaj și putere.

Pentru a ajunge să trăim relații sănătoase, să ne bucurăm de beneficiile aduse de o conexiune autentică, să creștem alături de partenerii noștri, de prieteni, colegi sau familie, avem nevoie să ne acceptăm vulnerabilitatea. Mai mult, avem nevoie să ne-o cultivăm și să renunțăm la credința aisberg: „Să fii vulnerabil este un semn de slăbiciune!”

Cum ne îmbunătățește vulnerabilitatea relațiile?

În general, vulnerabilitatea emoțională este diferită pentru bărbați decât pentru femei. Mai exact, diferă pentru cei care se identifică ca bărbați sau femei. Asta se întâmplă în mare parte din cauza așteptărilor sociale și culturale ale acestor genuri.

După cum a subliniat Brene Brown în TED Talk din 2012, „Listening to Shame”, bărbații și femeile experimentează rușinea în mod diferit. În general, femeile simt că trebuie să „facă totul, să o facă perfect și nimeni să nu vadă că sunt obosite”. Asta în timp ce bărbații tind să simtă că trebuie să urmeze regula: „Nu fi perceput ca slab”.

După cum a remarcat dr. Brown, nu ceilalți bărbați din viața bărbaților întăresc acest mesaj la fel de mult, precum femeile din viața lor. Ce ne spune acest lucru despre modul în care cuplurile bărbați-femei își pot îmbunătăți relațiile? Este nevoie de multă empatie pentru a înțelege sursele de rușine ale celuilalt și pentru a ne depăși teama de a fi vulnerabili emoțional.

Ea nu are nevoie de el pentru a-și rezolva problemele. Femeia vrea doar ca el să o audă și să se arate grijuliu. Vrea să știe că ceea ce face și cine este ea „este suficient” și demn de a fi iubită. Dar cum să facă asta când lui nu i se permite să-și arate slăbiciunea? Astfel, el probabil nu să vorbească despre sentimentele lui și nici nu o să empatizeze cu ale ei. Bărbatul vrea să știe că este iubit pentru cine este și că este în regulă să simtă frică sau nesiguranță.

Îmbrățișează-ți propria vulnerabilitate și îmbrățișează vulnerabilitatea celuilalt! Doar așa vei trăi emoția autentică a iubirii și vei beneficia de foloasele unei conexiuni autentice.

Îmbrățișează-ți propria vulnerabilitate și pe cea a oamenilor pe care îi iubești. Fii deschis să împărtășește ceea ce simți. Asumă-ți acest risc atunci când mintea plusează în retragere, iar intuiția îți cere să avansezi. Doar așa vei reuși să trăiești viața la care aspiri! Găsește-ți curajul de a fi cine ești și vei vedea o nouă lume cum se va deschide în fața ta.

Atenție! Nu ne crede pe cuvânt! Testează și trage-ți singur concluziile. Noi te încurajăm să faci asta, siguri fiind de împlinirea pe care o vei avea. Mutarea decisivă rămâne înăs la tine.

Nu ne dorim să-ți facem așteptări nerealiste. Nu va fi ușor, iar relațiile tale nu vor suferi o transformare inimaginabilă peste noapte. Realitatea o să arate puțin diferit. O să fie un drum lung, plin de suișuri și coborâșuri. Cu toate acestea, va fi una din călătoriile pe care nu vei vrea să le ratezi. Genul de „vacanță” din care vei avea ce povesti nepoților și din care ei la rândul lor vor avea ce da mai departe.