Cum să fii vulnerabil?

Cum să fii mai vulnerabil?

A fi vulnerabil înseamnă să accepți nesiguranța, riscul și expunerea emoțională. Este ca atunci când încerci ceva nou. Spre exemplu, când mergi pentru prima dată la yoga. Nu știi ce faci, dar o faci oricum. Părăsești cu totul zona de confort. Nu este ușor, dar merită!

Cum să fii mai vulnerabil?

Pentru început, încearcă să fii conștient de momentul în care îți este frică. Observă când începe să-ți fie teama. Ce o declanșează? Cine? Odată ce înțelegi mai bine toate acestea, nu o să te mai ascunzi de vulnerabiltate.

Iată câteva sfaturi pentru momentele în care simți că nu poți fi vulnerabil:

Acordă-ți puțină compasiune

Amintește-ți cât de curajos ești că faci asta. Nu mulți găsesc puterea de a fi vulnerabili. Fii mândru de tine! Faci pași spre direcția cea bună.

Părerea ta despre tine este cea mai importantă

Nu contează ce cred alții despre tine. Contează doar ce crezi tu. Majoritatea oamenilor oricum sunt concentrați doar pe ei înșiși. Mai mult, nu poți controla părerea altora. Așadar, alege să investești energie doar acolo unde ai control.

Fă pauze

Încetinește când și când ritmul, dacă simți nevoia. Să faci ceva nou este deseori obositor. Să-ți creezi un nou obicei poate fi copleșitor. Nu te stresa și respiră! Dă-ți voie să faci asta.

Renunță la perfecțiune

Nimeni nu este perfect! Această propoziție nu este spusă doar pentru că sună bine. Pur și simplu aceasta este realitatea. Trăim într-o lume plină de oameni imperfecți.

Dacă alegi să ții cu dinții de perfecțiune, îți creezi un ideal imposibil de atins. Prin urmare, te vei simți din ce în ce mai rău. Alege să te îndepărtezi de această gândire pentru a fi mai aproape de tine.

Ai grijă de nevoile tale

Când ești rănit, cel mai simplu este să te ascunzi. Ca o țestoasă care intră înapoi în carapacea ei. Te închizi în casă, oprești telefonul și suferi în tăcere. Însă, exită o variantă mai bună. Poți vorbi despre ce simți! Să fii deschis cu cineva, este spre bine tău. Te eliberezi de toată tensiunea într-un loc sigur.

Să le spui celor dragi despre nevoile tale este o parte esențială din a fi vulnerabil. Nu uita că făcând asta te apropii de ei mai mult. Vorbind despre nevoile și emoțiile tale, creezi o legătură mai profundă cu ceilalți. Mai mult, te descoperi pe tine.

Trăiește clipa

Să trăiești în prezent alături de cineva este ideal pentru vulnerabilitate. Imaginează-ți cum este să stai cu cineva și să vă priviți în ochi. Să asculți ce are să-ți spună și să-i oferi timpul tău. Pur si simplu de neprețuit! Vei fi surpins de cât de multă vulnerabilitate poate aduce acest moment.

Acum sperăm că ai o imagine mai bună despre cum să fii vulnerabil. Fă pași mici zilnic și o să vezi cât de bine o să te simți la fiecare reușită. Deja ai făcut primul pas citind acest articol. Continuă! Ești pe drumul cel bun.