Ce este meditația ghidată?

Ce este meditația ghidată?

Meditația ghidată este meditația învățată de la altă persoană. Practic, un profesor folosind instrucțiuni orale, îl ghidează pe elev pentru a învăța meditația.

De obicei, meditația ghidată este necesară începătorilor. Cu toate acestea, practicanții cu experiență se pot bucura în continuare de această formă de meditație. Aceștia din urmă își pot reîmprospăta practica și se pot relaxa, punându-se în postura unui om la început de drum.

Meditația Ghidată VS Meditația Tăcută

Ai încercat să practici meditația? De câte ori mintea nu te-a ascultat? Deseori persoanele care încearcă pentru prima dată această formă de relaxare se lasă ușor distrași.

Este posibil să fi întâmpinat și tu probleme la menținerea atenției într-un singur loc. Acesta este momentul în care profesorul își face apariția. Rolul său este de a te ajuta. Pe parcursul sesiunii de meditație, el te va ghida astfel încât, tu să rămâi pe drumul cel bun.

Meditațiile ghidate pot include:

  • instrucțiuni orale despre postura de meditație
  • atenția la respirație
  • tehnici de scanare a corpului
  • imagini sau vizualizări ghidate

Cu alte cuvinte, fiind în postura de elev, ai parte de un ghid în timp real. Profesorul te va ajuta să cunoști și să înțelegi fiecare pas pe drumul tău spre relaxarea profundă.

La început, gândurile, sentimentele și emoțiile sunt greu de observat și controlat în timpul sesiunii. Astfel, practicarea alături de un învățător îți va aduce reale beneficii. Vei simți cu adevărat că meditația are un impact pozitiv asupra ta și vei dori să continui.

Meditația tăcută este în general recomandată practicanților cu experiență. De ce? Pentru că aceștia au învățat pașii menționați anterior și îi pot urma cu ușurință. În cazul lor, distragerile nu mai există. Astfel, ei pot ajunge la o stare de relaxare profundă fără ajutor.

Meditația tăcută poate fi practicată în grupuri sau singular.

Meditația ghidată este întotdeauna rezulatul unei relații. Chiar dacă vorbim de un om sau de o aplicație, acest tip de meditație implică o relație profesor-elev.

Gânduri de final

Ca orice activitate nouă, meditația necesită câteva ore de învățare. Nu te poți aștepta la rezultate imediate. Mulți renunță la această practică pentru că nu îi văd beneficiile. De cele mai multe ori, se întâmplă ca oamenii să nu execute toți pașii corect. Prin urmare, aceștia nu ajung să mediteze, iar beneficiile promise nu apar.

Dacă îți dorești să începi această călătorie către tine, ai nevoie în primă fază de un îvățător. Ai nevoie de cineva care să te mențină pe calea cea dreaptă. După ce simți că pașii au fost memorați și că-i poți bifa cu ușurință, poți trece la meditația tăcută.