10 pași către o sănătate corporală

10 pași către o sănătate corporală?

Pentru a integra o practică de sănătate corporală totală în viața ta, ai nevoie de instrumentele potrivite. Instrumentele pentru sănătatea totală a corpului vizează diferite aspecte ale sănătății tale emoționale, fizice și mentale.

Încearcă acești 10 pași pentru o bunăstare totală a corpului:

Respiră

Respirația este cel mai puternic instrument pentru a-ți construi o sănătate corporală și este gratuit și ușor de utilizat. Tehnicile de respirație pot reduce stresul și anxietatea și îți pot îmbunătăți sistemul cardiovascular.

Mănâncă sănătos

Nu îți face griji. Mâncatul sănătos nu înseamnă mâncare pentru iepuri. După cum a spus Michael Pollan, („Mănâncă mâncare. Nu prea mult. Mai ales plante.”) încearcă să reduci sau să elimini alimentele procesate, zahărul rafinat și ingredientele artificiale. Concentreză-te pe alimente întregi, reale, de preferință organice. Fructele, legumele, semințele și cerealele integrale sunt prietenii tăi. Fii atent la corpul tău. Mănâncă ceea ce te face să te simți bine, mai sănătos și mai energic.

Stai hidratat

Majoritatea corpului tău este format din apă. Nu vrei să te deshidratezi. Asigură-te că bei multă apă, 8-10 pahare în fiecare zi. Dacă ești foarte activ sau e foarte cald afară bea și mai multă. În timp ce ceaiul verde și sucurile naturale sunt sănătoase, ele nu ar trebui să înlocuiască apa. Elimină sucurile și băuturile zaharoase. Redu sau elimină cafeaua și alcoolul.

Fă exerciții

Exercițiile fizice sunt absolut importante pentru o sănătate corporală totală. Inactivitatea poate duce la probleme de sănătate, la fel cum exercițiul excesiv poate provoca, de asemenea răni și dependență. Caută echilibrul potrivit pentru tine. Nici mișcarea nu ar trebui să fie o corvoadă. Nu ar trebui să te rănească. Ar trebui să fie provocator, dar nu dureros. Combinarea rutinei cu diverse forme de activități cardiovasculare și de antrenament de forță este cel mai bun pariu. Ascultă-ți corpul.

Dormi

În lumea noastră ocupată, este ușor să sari peste somn. Nu face asta. Un somn regulat este esențial pentru a-ți menține sănătatea fizică, mentală și emoțională. Încearcă să dormi 8 ore pe noapte dacă puteți și încearcă să nu treci prea des sub 7 ore. Găsirea saltelei și pernei potrivite te poate ajuta să dormi adânc și să te trezești odihnit în fiecare dimineață.

Acordă atenție posturii tale

O postură bună te poate ajuta să arăți mai încrezător și îți pate ridica starea de spirit. Cu toate acestea, o postură bună este și mai importantă pentru sănătatea ta fizică. Crește puterea musculară, corectează dezechilibrele, îmbunătățește mișcarea și susține structura și sănătatea organelor.

O postură bună poate ajuta la diferite dureri, inclusiv dureri de cap, dureri de gât și dureri musculare. Aceasta implică:

  • bărbia paralelă cu podeaua,
  • o coloană neutră,
  • umerii, șoldurile, genunchii, mușchii abdominali încordați
  • greutatea corporală uniform distribuită.

Întinde-te

Întinderea regulată îți poate aduce beneficii asupra posturii. Mai exact, îți poate echilibra corpul, îți poate îmbunătăți  mișcarea, îți poate reduce riscul de rănire. Te poate ajuta foarte mult după o zi lungă de stat la birou. Când te întinzi concentrează-te asupra întregului corp. Cu alte cuvinte la:

  • gât,
  • umeri,
  • brațe,
  • încheieturi,
  • palme,
  • degete,
  • spate,
  • șolduri,
  • genunchi,
  • picioare,
  • glezne,

Ai grijă de sănătatea ta bucală

Sănătatea orală este extrem de importantă pentru a avea o sănătate corporală. Acolo începe digestia ta. O gură nesănătoasă poate fi, de asemenea, un teren de respirație pentru bacterii care cauzează dezechilibru în organism. Evită alimentele și băuturile dulci, alimentele acide și prea multe citrice. Folosește un pai pentru a reduce contactul direct între lichid și dinți, mai ales dacă ai dinți sensibili. Folosește ata dentară și periază-ți dinții în mod regulat. Vizitează medicul dentist pentru controale regulate și curățare.

Socializare

Oamenii sunt ființe sociale. Chiar și persoanele introvertite au nevoie de o interacțiune socială regulată pentru a le ajuta bunăstarea mentală și emoțională. Întâlnirea cu persoane care au aceleași gânduri și valori îți poate crește energia. Râsul și îmbrățișările îți pot ridica starea de spirit și pot reduce stresul. Invită-ți prietenii în oraș! Mergi la o plimbare cu familia! Fă activități de voluntariat sau contactează-ți prietenii din copilărie pentru a experimenta conexiuni umane regulate și semnificative.

Fă-ți timp pentru tine

Este dificil să echilibrezi responsabilitățile. Munca și familia și s-ar putea să ajungi să te sacrifici pentru a avea grijă de toată lumea. Dar, să ai timp pentru tine este absolut crucial pentru atingerea unei stări de bine a corpului. Îți poate reîncărca bateriile, îți poate sporii starea de bine și te poate ajuta să fii mai eficient.

Programează-ți timp pentru tine. Lasă-ți grijile în urmă. Deconectează-te pentru un moment. Fă o plimbare în natură. Relaxează-te! Citește cartea ta preferată. Completează un rebus. Fă o baie relaxantă.

Preia controlul asupra sănătății corporale totale

Amintește-ți! Lent și constant câștigi cursa. Crearea de mici schimbări în mod constant este mai bună decât schimbări masive simultan. Pașii mici și realizabili creează o rutină care persistă și aceasta poate duce la schimbări puternice pe termen lung.

Fii proactiv. Simte-te împuternicit să creezi o diferență în sănătatea corporală. Preia controlul asupra stării de bine a corpului tău azi, mâine și pentru tot restul vieții. Cu ce vrei să începi?