Cum să-ți iubești corpul (Partea III – Găsirea suportului)

Cum să-ți iubești corpul (Partea III - Găsirea suportului)

Ne bucurăm că ai rămas alături de noi în această serie de trei articole despre cum să-ți iubești corpul. După cum știi deja, după dezvoltarea mentalității și practicarea obiceiurilor sănătoase, urmează găsirea suportului. Acesta este cel de-al treilea pilon de sprijin în călătoria ta despre care ar fi util să afli mai multe. Așadar, fără să mai lungim introducerea, hai să descoperim împreună la ce se referă mai exact.

Cum să-ți iubești corpul (Partea III – Găsirea suportului)

Drumul de la ură la iubire, de la repulsie la acceptare poate fi lung și obositor. Anii de până acum în care nu ai arătat dragoste față de corpului tău pot fi greu de șters, mai ales pe cont propriu. Așadar, un pas foarte important pe care nu trebuie să-l ratezi este găsirea suportului. Mintea ta are nevoie de validări, de modele sănătoase, demne de urmat. Prin urmare:

Întreabă-i pe ceilalți ce le place la tine

Deși poate fi înfricoșător și intimidant, întreabă-ți prietenii și cei dragi ce cred ei despre tine, din punct de vedere fizic. Care sunt calitățile pe care ei le remarcă atunci când te privesc. S-ar putea să descoperi că ceea ce ție nu-ți place este, de fapt, ceea ce te face specială și ceea ce-i atrage pe ceilalți la tine. Fă-ți curaj să ceri opini. Acest lucru te va ajuta să îți sporești încrederea și să îți amintești că, corpul tău ți-a oferit atât de multe daruri. Iată, mai jos, o modalitate prin care poți întreba.

Începe prin a oferi prietenului sau persoanei iubite un compliment fain și simplu, apoi întrebă:

 „Care crezi că este cea mai bună calitate a mea?” sau „Ce remarci prima dată la mine și îți place?”

Înconjoară-te de oameni care se iubesc

Oamenii dezvoltă atitudinea și comportamentele oamenilor care îi înconjoară. Dacă păstrezi influențe pozitive în viața ta, vei adopta acele atitudini care te vor ajuta să te iubești, în interior și în exterior. Căută oameni optimiști, care lucrează din greu pentru a-și atinge obiectivele și se respectă pe ei înșiși.

Găsește și urmează modele demne de urmat

Gândește-te la toți oamenii din viața ta. Există cineva în familie, în cerul apropiat de prieteni sau în media, de ce nu, care a realizat lucruri uimitoare pe care le admiri. Acel sau acei indivizi probabil se bucură de renume și respect pentru realizările din afara corpului lor. Folosește-te de el sau de ei pentru a te ajuta să-ți amintești că, corpul tău nu îți stă în calea fericirii sau succesului tău. Din contră, el te poate doar ajuta să-ți urmezi toate visele și dorințele.

Dacă ai dubii, fă o listă cu cele mai bune calități ale acelui sau acelor oameni. Apoi, întreabă-te dacă imaginea lui/lor de sine sau corpul lui/lor au fost în lista ta sau l-a/i-au împiedicat să-și atingă realizările.

Cu asta am ajuns la final!

Cum să-ți iubești corpul (Partea III - Găsirea suportului)

Dacă încă te lupți cu acceptarea corpului, încearcă să lucrezi cu un terapeut. Nu te rușina, nu te teme, nu rămâne prins în capcana minții tale. Alege vindecarea și iubirea de sine! Alege să faci un pas spre a fi mai bine tu cu tine, a fi într-o relație sănătoasă cu corpul tău.

Mădălina Costache