5 moduri prin care îți poți transforma vecinii în prieteni

5 moduri prin care îți poți transforma vecinii în prieteni

Poate ai sute de prieteni pe rețelele sociale, unii din țară, alții din străinătate, dar câți sunt reali? Ți-ai pus această întrebare vreodată? Probabil ai rămas cu doi sau trei oameni, după numărătoare. „Lucrez mult, n-am timp de ieșit în oraș!” – asta nu trebuie să fie o scuză. Ce-ar fi să-i cunoști mai bine pe cei de lângă tine. Da, pe cei care se află la nici două minute de mers pe jos. Cât de multe știi despre vecinii tăi? S-ar putea să fii surprins de ce găsești. Astfel, am pregătit pentru tine cinci sfaturi practice prin care îți poți transforma vecinii în prieteni.

5 moduri prin care îți poți transforma vecinii în prieteni

Fii „obișnuit”

Încearcă să mergi mai des la localurile din zona în care locuiești. Ai un magazin, o benzinărie sau o frizerie în cartier? Perfect! Fă-ți un obicei din a le vizita. O să descoperi cu timpul că „fețele noi” de altă dată s-au transformat în „fețe cunoscute”. Este mult mai ușor să intri în vorbă cu cineva pe care simți că-l știi decât cu cineva nou. La fel o să fie și pentru ei, de vreme ce te-au tot văzut prin zonă.

Complimentele

De când te-ai stabilit la casa ta, te-ai uitat la vecinii tăi? Probail ai strâns ceva lucruri bune și rele despre ei. Unii folosesc bormașina prea mult, alții mută mobila prea des, dar sigur sunt și oameni faini în jurul tău. Sigur cineva are un câine jucăuș pe care l-ai admirat de la geam. Probabil ai simțit miros plăcut de prăjitură când ai trecut pe lângă un vecin. Cu alte cuvinte, ai în jur lucruri pe care le apreciezi la unii dintre vecinii tăi așadar, nu fii egoist. Oprește-i când îi vezi și spune-le ce-ți place la ei. Nimeni nu o să fie deranjat de un compliment, din contră.

Zâmbește

Parcă a venit mama la tine să-ți facă o poză, nu? Ei bine, acum ești om mare și nu mai ai nevoie ca mama să-ți reamintească să zâmbești. Poți să-ți spui singur asta zilnic. Pe de-o parte te va ajuta pe tine să-ți crești starea de bine. Pe de altă parte, o să te facă mai abordabil în fața vecinilor. Nimănui nu-i plac morăcănoșii, corect? Ridică privirea din telefon, scoate-ți perlele la lumină și fii deschis să răspunzi la „bună!”.

Alătură-te sau începe un grup local

Ce înseamnă asta? Dacă ai copii, acesta este un motiv foarte bun de a crea legături. Poți face un grup de părinți cu care să mergi la locurile de joacă. Dacă ai un animal de companie, la fel, poți iniția discuții și crea un grup local pentru iubitorii de patrupede. Îți place să alergi sau să faci mișcare în general? Super! N-ai remarcat nici-un vecin care iese îmbăcat sport din locuință? Uită-te mai atent, s-ar putea să găsești noi parteneri de sport. Posibilitățile sunt infinite, totul ține de tine, să acționezi.

Salută

Îți poți transforma vecinii în prieteni cu un simplu „Salut!”. Este minunat că te gândești să zâmbești din când în când atunci când ieși din casă, dar poți mai mult. Fă tu primul pas și salută! Cel mai probabil și ei sunt în aceeași situație ca tine, ori sunt timizi, ori grăbiți. Privește-i atent, zâmbește și salută. Când simți că este momentul potrivit, începe o discuție despre ce ai remarcat la ei sau la zonă. Ușor, ușor, dacă tu ești sincer și deschis o să-ți faci prieteni noi fără prea mare efort.