Cum să folosești practicile yoga pentru a rămâne sănătos (Partea 3)

Cum să folosești practicile yoga pentru a rămâne sănătos (Partea 3)

După cum ai aflat deja, dacă ai citit partea unu și partea doi din „Cum să folosești practicile yoga pentru a rămâne sănătos”, acest tip de mișcare poate face adevărate minuni. Pe lângă ameliorarea anxietății și întărirea trupului, yoga ajută și la îmbunătățirea funcțiilor organelor. Iar despre cea din urmă vom detalia astăzi, mai jos.

Cum să folosești practicile yoga pentru îmbunătățirea funcției organelor

Încălzește-te cu întinderea de pisică/vacă. Trecerea între pozițiile pisicii și cele ale vacii este o modalitate bună de a-ți relaxa coloana vertebrală și de a-ți încălzi întregul corp. De asemenea, stimulează organele interne și crește circulația către trunchi. Cum faci asta?

Începe în patru labe cu genunchii direct sub șolduri și încheieturile mâinilor în linie cu umerii. Evită hiperextensia la nivelul coatelor; este mai bine să păstrezi o îndoire foarte moale în ele.

La o inspirație, arcuiește-ți spatele, apăsând coczisul în aer. Lasă-ți umerii pe spate și aruncă-ți privirea înainte. Aceasta este poza vacii.

poziția vacii yoga

Pe măsură ce expiri, rotunjește-ți spatele, coborând umerii în jos. Lasă-ți privirea în jos. Aceasta este poza pisicii.

Cum să folosești practicile yoga pentru a rămâne sănătos (Partea 3) - poziția pisicii yoga

Continuă să mergei înainte și înapoi între pisică și vacă, cu o respirație între fiecare mișcare, timp de 10 până la 20 de cicluri de respirație profundă.

Eliberează-ți congestia cu o roată pentru antebraț. Roata antebrațului te ajută să-ți deschizi pieptul pentru a-ți curăța plămânii și, de asemenea, pentru a-ți activa metabolismul. Începe prin a te așeza cu spatele pe podea.

Îndoie-ți genunchii astfel încât picioarele să fie plate pe podea și apăsă-ți încet șoldurile în sus într-o îndoire în spate. Continuă să ridici până când poți așeza ușor coroana capului pe podea, apoi așează-ți antebrațele plat pe podea de fiecare parte a capului. (Un fel de „podul pe spate”)

Ține poziția timp de 5 până la 10 cicluri de respirație, respirând profund, apoi coboară încet șoldurile pe podea și revino într-o poziție înclinată.

Stimulează-ți ficatul și rinichii cu un pliu în față așezat. Pliul din față așezat stimulează organele interne inferioare pentru a îmbunătăți digestia, precum și pentru a oferi o oarecare ameliorare pentru hipertensiune arterială, sinuzită și disfuncție sexuală.

Cum să folosești practicile yoga pentru a rămâne sănătos (Partea 3)
Cum să folosești practicile yoga pentru a rămâne sănătos (Partea 3)

Așează-te confortabil pe podea. Întinde-ți picioarele în fața ta, flectând picioarele și apăsând activ prin călcâie.

În timp ce inspiri, înclină-te înainte de la șolduri, ținându-ți spatele lung și pliază-te peste vârful picioarelor. Prinde-ți părțile laterale ale picioarelor cu mâinile. Dacă nu te poți plia atât de departe, poți să-ți apuci picioarele sau să folosești o curea de yoga pentru a menține poziția corectă.

Țineți poziția timp de 10 până la 10 cicluri de respirație profundă. La fiecare inspirație, gândește-te la ridicarea și prelungirea coloanei vertebrale. La fiecare expirație, încercă să te scufunzi puțin mai adânc în pliu.

Utilizează poziția de ameliorare a vântului pentru a îmbunătăți digestia. Poza de ameliorare a vântului, după cum sugerează și numele, poate ajuta la ameliorarea gazelor, balonării și indigestiei. S-ar putea să-ți dorești puțină intimitate când pui în practică această poziție.

Întinde-te cu spatele pe podea. Ține-ți picioarele împreună și odihnește-ți brațele lângă tine. În timp ce expiri, prindeți genunchiul drept cu mâna și apăsă-l spre piept. Ține poziția în timp ce respiri adânc de mai multe ori. Apoi eliberează și repetă cu celălalt picior.

De asemenea, poți face această poziție ridicând ambele picioare în același timp. Apasă-le pe piept. Poți legăna în sus și în jos sau te poți rostogoli pentru a-ți stimula coloana vertebrală și pentru a crește relaxarea.

Îmbunătățește-ți metabolismul cu poziția picioarelor ridicate. Poza piciorului ridicat îți poate stimula organele abdominale, mai ales dacă îți amintești să implici mușchii din nucleu în timp ce ți această poziție.

Cum să folosești practicile yoga pentru a rămâne sănătos (Partea 3)

Întinde-te pe spate, cu picioarele întinse. Îți poți lăsa brațele pe părțile laterale sau să le poți plasa sub fese, cu palmele în jos, pentru a-ți sprijini partea inferioară a spatelui.

La inspirație, ridică încet picioarele până când picioarele sunt la un unghi de 90 de grade față de corp. Coboară picioarele pe podea în timp ce expiri, dar nu le lăsa să cadă până la pământ. Amintește-ți să-ți implici nucleul.

Repetă ciclul pentru 5 până la 10 cicluri de respirație.

Odihnește-te în ipostaza mortului. Poza mortului este cea mai bună postură de yoga pentru vindecare și relaxare. Această poziție ajută la creșterea fluxului de sânge către toate organele tale. Pentru a intra în poziția mortului, pur și simplu întinde-te pe spate și lasă-ți brațele în lateral, cu palmele în sus.

Respiră adânc, relaxându-ți toți mușchii. Te poate ajuta să te gândești la corpul tău care se scufundă sau se topește în podea. Apasă-ți ferm spatele pe podea și concentrează-te asupra respirației. Poți rămâne în ipostaza mortului cât simți că este nevoie.

Și cu asta am ajuns la finalul rubricii „Cum să folosești practicile yoga pentru a rămâne sănătos”. Sperăm că ai găsit utile informațiile și că le vei pune în practică cât de des posibil. Ai încredere că toate vor avea efecte benefice asupra trupului tău, atâta vreme cât le practici cu regularitate. Spor!