Cum folosim concentrarea sacră?

Cum folosim concentrarea sacră?

Concentrarea noastră în timpul zilei este aproape întotdeauna confuză. Comutăm între multe lucruri și gânduri. În orice moment al zilei, celor mai mulți dintre noi, ne-ar fi adesea greu să spunem pe ce ne concentrăm. Ca să ajungem la concentrarea sacră trebuie să petrecem mai mult timp în prezent decât în alte perioade ale veții.

Nu este de mirare că ne luptăm să facem față lucrurilor care sunt înfricoșătoare, nesigure, dificile și semnificative. Dacă vrei să scrii o carte, de exemplu, cum te-ai confrunta cu asta dacă îți întorci în mod constant concentrarea?

Accentul nostru este prețios și sacru. Și totuși îl folosim adesea ca și cum ar fi lipsit de valoare. Cum ți-ai folosi concentrarea sacră dacă ar conta cu adevărat pentru tine?

Concentrarea este prețioasă

În primul rând: Dacă concentrarea este prețioasă și sacră, alege lucrurile care contează!

Ce lucruri din viața ta ar fi mai bune dacă ai folosi o concentrare sacră? Alege doar o parte mică care contează cu adevărat pentru tine. Dacă îmi ofer concentrarea sacră acelor câteva lucruri care contează pentru mine, viața mea se schimbă.

În al doilea rând: Crează o sesiune pentru concentrarea sacră!

Ai putea să te gândești la asta ca la o meditație. Este o perioadă specifică de timp în care te concentrezi sacru. Te concentrezi unui singur lucru care contează. În teorie, ai putea medita toată ziua, dar dacă aceasta este intenția ta, probabil vei încurca meditația cu orice altceva. A avea o sesiune specifică în care te concentrezi complet este modalitatea de a exersa profund concentratrea sacră.

În al treilea rând: Oferă-ți devotamentul deplin!

Odată ce ești în sesiunea de concentrare sacră, cuvântul cel mai important este „devotament”. Dacă chiar îți pasă de ceva, vrei să-ți oferi devotamentul deplin, iubindu-l din toată inima. De ce să scriu dacă sunt doar pe jumătate devotat? De ce să-mi dau doar jumătate din inimă pentru ceva?

Adesea, distragerea atenției, rezistența, incertitudinea și frica vor sta în calea devotamentului deplin. Asta e ok! Practicăm cu el. Fii atent la ce oprește devotamentul deplin. Lucrul care îți stă în cale este, de asemenea, demn de devotamentul tău.