Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Mira

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Mira

Știai că lectura te poate aduce cu un pas mai aproape de sufletul tău pereche? Pentru Mira, cărțile au jucat un rol foarte important în interacțiunea sa cu Levi Elekes. Probabil ai auzit deja că cei doi tineri frumoși și talentați formează un cuplu de ceva vreme. Cărțile și implicit lectura au fost pilonii pe baza cărora s-a dezvoltat relația lor. Dacă vrei să afli mai multe despre cum se construiește natural o relație autentică, ascultă episodul 074 din podcastul Fain&Simplu.

În cadrul discuției, Mira a povestit și despre evoluția ei ca persoană. Dacă alegi să o urmărești vei descoperi omul din spatele artistului, cu bucurii și necazuri exact ca tine. Fata care odinioară intra în relații pentru a suferi este astăzi mai împcată cu sine ca niciodată. Pe de-o parte datorită partenerului ei, iar pe de altă parte datorită lecturilor cu care și-a șlefuit gândurile și trăirile.

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Mira

Un pământ nou – Eckhart Tolle

Eckhart Tolle este considerat unul dintre cei mai originali și mai inspirați călăuzitori spirituali ai timpului nostru. Cartea „Un pământ nou” vorbește despre „corpul durere”.

Un pământ nou - Eckhart Tolle - Citește Fain&Simplu Mira

„Mai degrabă mergem pe ceva ce cunoaște corpul nostru. Asta până ajungi la saturație, abia atunci începi să fii prezent. Nu te mai identifici cu durerea, cu egoul. Nimic din ce este nefericire nu se mai identifică cu tine.” – Mira

În carte, autorul arată cum conștiința umană poate înflori prin diminuarea egoului. Lucru este esențial atât pentru a dobandi fericirea personală, cât și pentru a clădi o lume în afara suferinței. Tolle explică amanunțit cum atașamentul nostru față de ego creează disfuncții care ne conduc la: mânie, gelozie și nefericire. Totodată, el arată cum să trezim în noi o conștiință nouă și cum să pășim pe calea unei existențe împlinite.

Conversații cu Dumnezeu – Neale Donald Walsch

Conversații cu Dumnezeu - Neale Donald Walsch - citește Fain&Simplu Mira

Profetul Walsch nu pretinde că este Mesia unei noi religii. El este doar un om care s-a așezat într-o zi cu stiloul în mână și cu câteva întrebări în inima. Când își scria întrebările către Dumnezeu, și-a dat seama ca El îi raspunde… Rezultatul nu este o carte despre predicții apocaliptice sau excentricități cultice, ci despre adevăruri perene și accesibile oricui.

„Mi-a plăcut atât de mult! Mi-a deschis mintea! Am primit răspunsuri pe care nici nu mi le puteam imagina, deși ele erau în fața mea. De exmplu: De ce să suferi, când ai posibilitatea să nu suferi?” – Mira

Puterea Prezentului – Eckhart Tolle

Acesata este cartea care a pus bazele poveștii de dragoste a anului 2022.

„Acolo a fost declicul, când mi-a recomandat cartea mea preferată, care este și cartea lui preferată.” – Mira

Mesajul cărții este simplu și revelator: dacă alegem să trăim în prezent, ne dăm șansa de a avea o viață fericită. Pentru a ajunge acolo, trebuie să ne răspundem la două întrebări:

  • Imaginea pe care o avem asupra realității este, într-adevăr, cea mai adecvată?
  • Știm cine suntem, care este puterea noastra reală?

Prin raspunsurile sale la aceste întrebări, autorul ne inițiază într-o călătorie spirituală prin care învățăm să depășim gândirea cotidiană.

Cea mai înrădăcinată prejudecată este aceea că suntem totuna cu ceea ce gândim. Constientizând faptul că suntem Ființa din spatele gândirii, liniștea din spatele zgomotului minții, iubirea și bucuria din spatele durerii, ajungem la libertate, salvare, iluminare. În momentul în care încetează critica, prin acceptarea realității, ne eliberăm de minte, facem loc iubirii, bucuriei, păcii.

„Am citit-o de două ori. După am început să fiu observatorul minții mele.” – Mira

Poate una din cele trei cărți recomandate de Mira ți-a atras atenția, însă crezi că nu ai timp de citit. Află că doar tu ești cel ce decide ce face cu timpul său. Alege să ai mai multă grijă de tine și să folosești timpul în favoarea ta. Beneficiile cititului sunt numeroase, iar noi ca și Mira te încurajăm să-ți iei când și când pauze de lectură. Cinci minute astăzi, zece mâine, într-o săptămână aduni o oră petrecută în compania unei cărți. Bonus, la final de zi ești cu mult mai bogat decât ai fi fost dacă nu făceai asta. Gândește-te!