10 moduri prin care îți poți detoxifia sufletul

10 moduri prin care îți poți detoxifia sufletul

În ziua de astăzi poți găsi nenumărate materiale ajutătoare în procesul de detoxifiere a corpului. Probabil chiar și tu ai căutat și testat la un moment dat o astfel de metodă. Cu toate acestea, suntem mai mult decât un trup și ar fi bine să ne amintim asta mai des. Avem și un suflet care necesită grija noastră. Stilul de viață modern ne face să uităm acest lucru, însă avem nevoie și de un detox spiritual o dată la ceva vreme. Dacă vrei să afli cum îți poți detoxifia sufletul citește articolul în continuare și caută să integrezi următoarele recomandări în rutina ta de zi cu zi.

10 moduri prin care îți poți detoxifia sufletul

1. Îndepărtează oamenii negativi din viața ta

Ca să poți îndepărta oamenii toxici din jurul tău trebuie să înveți să-i recunoști. Aruncă o privire atentă asupra oamenilor cu care interacționezi și analizează-le comportamentul. Există urme de agresiune pasivă? Propriul interes este mereu mai presus de al altora? Refuză sau nu pot lua în considerare perspectiva sau starea emoțională a altei persoane? Încalcă voit limitele personale impuse de ceilalți? Le este greu să-și recunoască greșelile? Ei bine, dacă răspunsul este da, tocmai s-a tras un semnal de alarmă.

Înainte de a le găsi scuze, este important să realizezi că ei se vor schimba doar dacă vor. Nu-i poți face să se schimbe și nu ar trebui să te bazezi pe asta. Dacă cineva din viața ta te face să te simți deprimat, anxios sau pur și simplu incomod cu a fi tu, atunci nu ar trebui să te dai peste cap pentru a-i ține în preajmă. Oamenii negativi te pot doar bloca, doborâ sau chiar îmbolnăvi. Alege așadar să faci ceea ce sufletul îți dictează și caută oameni care să te facă fericit.

2. Elimină dezordinea

S-a demonstrat că dezordinea fizică provoacă anxietate și stres. Asta înseamnă că haosul afectează nu doar spațiul din jurul tău, ci duce și la angoasă mentală. Dezordinea exterioară poate duce la dezordine interioară. În acest caz, îți poți detoxifia sufletul minimizând posesiile. Păstrează așadar doar lucrurile de care ai cu adevărat nevoie. Dacă vrei să afli mai multe detali despre cum poți face ordine în haos, atât fizic, metal cât și spiritual, îți recomandăm să intri pe site-ul nostru. Vei găsi acolo o mulțime de materiale utile privind curățenia sub toate formele ei.

3. Păstrează-te hidratat

Știai că majoritatea oamenilor trăiesc într-o stare cronică de deshidratare? Cel puțin asta spune un studiu din 2013. Cu toate că distanța în timp este detul de mare, probabil că nu s-au schimbat multe de atunci. Oamenii au devenit dependenți de băuturile zaharoase, carbogazoase, care nu fac decât să mărească deshidratarea și vârfurile de insulină. Apa este cea mai naturală băutură de pe planetă, totuși oamenii par să aibă o aversiune față de ea. Ei bine, bunăstarea trupului este strâns legată de bunăstarea sufletească, să nu uiți asta. Așadar, asigură-te că bei cel puțin doi litri de apă pe zi. Vei simți cum energia crește zi de zi, vei dobândi o piele mai strălucitoare și îți vei îmbunătății sănătatea digestivă. Asta pentru a numi doar câteva dintre beneficii.

4. Alege o alimentație sănătoasă

În timpul unei mese nesănătoase, mintea și spiritul nostru suferă odată cu corpul. Importanța consumului de alimente întregi, proaspete, bogate în nutrienți nu poate fi subliniată suficient, deoarece o alimentație adecvată ajută fiecare funcție a corpului nostru. Fără nutrienți, nu am putea supraviețui, iar cea mai bună sursă de vitamine și minerale se află în fructele proaspete, legumele, nucile și semințele. Ține-ți dieta sub control și detoxifiere. Te va ajuta să te simți mai bine și din punct de vedere spiritual.

5. Meditează

Nu este pentru prima dată când recomandăm meditația și asta pentru că lista beneficiilor aduse minții, trupului și sufletului este enormă. Am putea scrie o carte despre asta însă vom încerca să fim scurți și la obiect. Meditația înseamnă pentru sănătatea spirituală ceea ce fructele și legumele sunt pentru sănătatea fizică. Poate scădea tensiunea arterială și ritmul cardiac, poate crește concentrarea, poate îmbunătăți relațiile, poate ajuta la claritatea mentală, poate contribui la sentimente de pace și chiar poate crește compasiunea față de ceilalți. Doar 5-10 minute pe zi de stat în tăcere, concentrându-te pe respirație și detașându-te puțin de viață, vor face minuni pentru sufletul tău. Dacă nu ai mai făcut asta până acum nu ne crede pe cuvânt! Testează și observă schimbările.

6. Răsfață-te

În fuga noastră de zi cu zi spre te miri ce succes, nu petrecem suficient timp răsfățându-ne. Cu toate responsabilitățile noastre, abia mai avem suficient timp în zi pentru a ne trage sufletul. Ei bine, încearcă să nu faci rabat de la astfel de momente benefice în primul rând sufletului. Fă-ți cât de des mici bucuri și dă-i astfel minții tale o binemeritată pauză. Dă-i sufletului acea bucată de ciocolată care îți face cu ochiul de o săptămână. Meriți!

7. Pune telefonul jos

Tehnologia are cu siguranță locul și beneficiile ei, dar modul în care o folosim în viața de zi cu zi dăunează bunăstării noastre. Petrecem mai puțin timp vorbind unul cu celălalt și mai mult timp derulând fără scop prin informații (majoritar) inutile. În loc să iasă afară să se joace, copiii preferă să se joace pe o tabletă. Cuplurile ies să mănânce și se uită la telefoanele lor în loc de unul la altul. Părinții stau pe Facebook sau Instagram în loc să acorde atenție copiilor lor. Ei bine, avem nevoie de o pauză.

Citește și: Sfaturi pentru obiceiuri sănătoase pe rețelele de socializare

Știința a demonstrat că utilizarea excesivă a tehnologiei ne face deprimați și anxioși. Așadar, îți poți detoxifia sufletul alegând să pui telefonul jos cât de des cu putință și să trăiești în lumea reală. Folosește-te de autocontrol și restricționează utilizarea tehnologiei la anumite ore din timpul zilei. Vei fi mai prezent și mai atent la mediul înconjurător, iar sănătatea ta mentală și spirituală va începe să se îmbunătățească.

8. Mișcă-ți corpul

Beneficiile exercițiilor fizice sunt deja binecunoscute și cu toate acestea mulți oameni duc un stil de viață sedentar. Mișcarea corpului te va ajuta să-ți eliberezi mintea, fapt ce-ți va îmbunătăți implicit și starea de spirit. Și nu, nu căuta scuze. Există atât de multe tipuri diferite de exerciții; trebuie doar să găsești unul care să funcționeze pentru tine! Caută, testează și observă.

9. Găsește-ți un loc de muncă care să-ți aducă bucurie

Din păcate, majoritatea oamenilor nu sunt fericiți cu locul de muncă pe care-l au, însă continuă să lucreze la ele. Petrec zilnic opt ore (sau mai mult) în stres și suferință. Apoi vin acasă, unde se mai consumă două-trei ore pe subiect. Mănâncă puțin, după care aleg să se lase purtați de poveștile altora într-o încercare de evadare din propria poveste asupra cărora parcă nu mai au control. Urmează un somn haotic de la cinci la nouă ore și gata, ciclul se reia. Îți sună cunoscut?

Citește și: Ai simțit vreodată că prestezi muncă sub demnitatea ta?

Este adevărat că toată lumea are nevoie de bani, facturile se adună și cineva, cumva trebuie să se ocupe de ele. Cu toate acestea, nimeni nu forțează pe nimeni să facă ceea ce nu-și dorește. Poți oricând să evadezi din această cușcă pe care ți-ai creat-o. Deschide-ți ochii, antrenează-ți mintea și vânează oportunitățile. Ascultă-ți sufletul și alege cea mai bună variantă pentru tine. Ai voie să faci această schimbare. Nu trăim veșnic, așa că profită la maximum de timpul tău aici și ai curajul să faci ceea ce îți place.

10. Ieși în natură

Natura este realitate, ceea ce am creat în jurul ei nu este. Creațiile omului nu vor oferi niciodată pacea și liniștea pe care natura o face. Asta deoarece nu am fost proiectați să trăim într-o lume nenaturală. Asigură-te așadar că petreci cât mai mult timp în natură. Astfel îți vei reseta mintea și îți vei întineri sufletul. Poate sună clișeic, însă dacă oamenii chiar ar face asta, atunci vorbele nu și-ar mai găsi sensul. Fii tu cel ce dă startul schimbării și arată-le oamenilor cât de ușor își pot reîncărca sufletul stând câteva minute afară, în sânul naturii.

Mădălina Costache