Tratamentul prin acupunctură: Riscuri și beneficii

Tratamentul prin acupunctură: Riscuri și beneficii

Înrădăcinat în tradiția chineză, tratamentul prin acupunctură a câștigat amploare în societățile occidentale. Acesta este văzut ca un medicament integrator pentru reducerea durerii persistente, anxietății și oboselii cronice. Acceptarea sa de către pacienți și profesioniștii din domeniul sănătății se datorează eficienței sale dovedite în gestionarea anumitor condiții de sănătate. Atât mărturia personală, cât și cercetările științifice susțin că acupunctura promovează bunăstarea fizică și emoțională.

Cum funcționează tratamentul prin acupunctură?

Tratamentul prin acupunctură se realizează prin introducerea unor ace subțiri în zone strategice ale corpului. În timp ce acele pot provoca un ușor disconfort, un medic instruit va ști exact unde să le plaseze pentru a maximiza beneficiile tratamentului. Dovezile sugerează că punctele de plasare ale acelor stimulează eliberarea de substanțe chimice care permit vindecarea naturală.

În timpul evaluării inițiale în tratamentul prin acupunctură, practicianul te va întreba despre simptomele, stilul de viață și comportamentele tale. Îți va verifica starea generală de sănătate, inclusiv tensiunea arterială, pulsul și alți indicatori relevanți. Toate tratamentele sunt adaptate stilului unic al acupunctorului și abordării care îți satisface cel mai bine nevoile.

Care sunt riscurile acupuncturii?

Riscurile acupuncturii sunt scăzute dacă aveți un practician de acupunctură competent, certificat, care folosește ace sterile. Reacțiile adverse frecvente includ durere și sângerare minoră sau vânătăi acolo unde au fost introduse acele. Acele de unică folosință, sunt acum standardul de practică, astfel încât riscul de infecție este minim.

Cu toate acestea, este posibil să ai mai multe complicații adverse dacă:

  • Ai o tulburare de sângerare – șansele de sângerare sau vânătai de la ace cresc
  • Ai un stimulator cardiac – acele cu impulsuri electrice pot interfera cu stimulatorul
  • Ești însărcinată – poate duce la o naștere prematură

Care sunt beneficiile acupuncturii?

Tratamentul prin acupunctură poate fi benefic acelor persoane care suferă de următoarele afecțiuni:

  • Durere și greață: dureri dentare, chimioterapie pentru cancer, dureri de cap, crampe menstruale, dureri de travaliu, tunel carpian, dureri de spate, dureri de gât, dureri postoperatorii și crampe musculare.
  • Afecțiuni emoționale: depresie, anxietate, insomnie, nervozitate și nevroză.
  • Afecțiuni respiratorii: rinită alergică, sinuzită și bronșită.
  •  Alte afecțiuni: gastrită, artrită, Parkinson, fibromialgie, sciatică, sindrom de colon iritabil, hemoroizi, obezitate, dependență, infertilitate masculină.

De ce să ții cont atunci când alegi tratamentul prin acupunctură?

În mod clar, acupunctura nu este pentru toată lumea, așa că ia în considerare următoarele lucruri înainte de a lua o decizie:

1. Află cât mai multe despre acupunctură cercetând și vorbind cu oameni care au trecut prin ea. Consultă-te cu medicul tău despre avantajele și dezavantajele acupuncturii, deoarece acestea se referă la sănătatea și bunăstarea ta.

2. Verifică-ți asigurarea de sănătate pentru a te asigura că acupunctura este acoperită.

3. Alege un practician de acupunctură licențiat cu o reputație solidă și istoric de muncă. Este posibil ca medicul tău să îți recomande pe cineva.

4. În funcție de situație, ți se poate cere să urmezi mai multe tratamente de acupunctură. Înainte de a începe, discută cu acupunctorul despre numărul de tratamente necesare și despre timpul și costul implicat.

Acupunctura merită. În condiții optime, poate oferi rezultatele ideale pentru a-ți îmbunătăți calitatea vieții fără efectele secundare riscante care însoțesc adesea terapiile mai convenționale. Așadar, riscă, încearcă și bucură-te de beneficiile pe care le oferă tratamentul prin acupunctură.