Cum să practici HASNA YOGA sau Yoga prin Râs în 6 pași

Yoga prin Râs este o practică yoga care a crescut foarte mult în popularitate de când a apărut. Procesul este unul simplu care îmbină exercițiile de respirație cu actoria. Hai să descoperim împreună care sunt pașii.

Yoga prin Râs în 6 pași simpli

ÎNCĂLZIREA:

Ca orice altă activitate fizică, primul pas îl reprezintă încălzirea. În cazul acestei practici de yoga, exercițiile de încălzire sunt puțin diferite. Mai exact, la începutul oricărei ore, practicanții aplaudă și râd.

Râsul în această etapă seamănă mai mult cu un cântec: „HA, HA, HA”

Aplauzele și cântecele stimulează diafragma. Mai mult decât atât, acestea ajută cursantul să se încarce cu energie pozitivă.

RESPIRAȚIA:

Exercițiile de râs sunt îmbinate cu exerciții de respirație. Acestea din urmă ajută la relaxarea fizică și mentală.

Stai drept și să ridică ușor brațele. Ține-ți respirația timp de 5 secunde și expiră pe nas. Aplecă-te înainte și expiră pe gură în timp ce cobori brațele.

JOCUL:

În această etapă folosește jocul copilăriei. Spune „URA” și aplaudă. În același timp, balansează brațele în sus și păstrează contactul vizual cu ceilalți.

SALUTUL:

Salută-i pe ceilalți participanți la curs. Salutul se face folosind oricare din exemplele enunțate mai jos. Acestea trebuie făcute în timp ce respirați profund.

MEDITAȚIA:

Meditația râsului se face într-o poziție așezată cu picioarele îndoite și cu ochii deschiși. Menține contactul vizual cu ceilalți.

Așeză-ți mâinile în fața pieptului cu palmele spre exterior. Împinge-le în față și strigă „HA, HA, HA” cât puteți de tare. Împinge palmele în jos și repetă strigarea. Nu uita de respirație!

După un minut, începe treptat să râzi mai încet. Întinde-te pe podea și închide ochii. Lăsă râsul să se dezvolte timp de 5-10 minute.

RELAXAREA:

Sesiunea de Yoga prin Râs se încheie cu o scurtă sesiune de relaxare. Întinde-te pe spate, cu mâinile în lateral și cu palmele îndreptate în sus.

Nu te mișca. Respiră adânc. Inspiră și relaxează-ți mușchii în timp ce expiri. Respiră mai încet, mai lung și mai profund.

Care sunt exercițiile de salut în Yoga prin Râs?

  1. NAMASTE
  2. TELEFONUL
  3. LEUL
  4. ȘOCUL ELECTRIC

Namaste: În timp ce îți unești ambele mâini, te înclini ușor înainte și spui „Namaste”. Păstrează contactul vizual cu ceilalți.

Telefonul: Folosește una dintre mâini pe post de telefon mobil. Apelează un prieten, poate chiar o persoană din grupul de yoga. Începe să te comporți ca și când ai auzit cea mai bună glumă.

Leul: Acest salut este inspirat din poziția yoghină simha mudra. În acest caz, participanții scot limba și fac ochii mari. Poți de asemenea să întinzi mâinile ca un leu care își întinde ghearele.

Șocul electric: În timp ce te iei de mână cu partenerul de yoga, simulezi un șoc electric. Rolurile se pot inversa oricând.

Aceștia sunt pașii pe care trebuie să-i urmezi pentru a practica Yoga prin Râs.

Mădălina Costache