Cum știi când cineva nu apreciază sentimentele tale?

Cum știi când cineva nu apreciază sentimentele tale?

Fără îndoială, să ai pe cineva care apreciază și ține la sentimentele tale se simte foarte bine. Beneficiile pot merge chiar dincolo de asta. De exemplu, atunci când ne simțim apreciați la locul de muncă, avem tendința de a performa mai bine. Atunci când sentimentele tale sunt apreciate în relațiile romantice și de prietenie, aceasta poate adânci legătura și stima de sine poate fi întărită. Dar relațiile sunt complexe și, uneori, putem oferi, dar nu primim prea mult în schimb. Lucrurile pot deveni dificile dacă celuilalt nu apreciază sentimentele tale. Uneori, s-ar putea să nu realizezi asta până când nu ești rănit. Așadar, înainte de a ajunge la acel punct, ar putea ajuta să înveți câteva dintre semnele prin care cineva îți arată că nu îi pasă de tine sau de relație.

Cum știi când cineva nu apreciază sentimentele tale?

Anumite semne că cineva ar putea să nu te prețuiască pe tine sau pe relația ta sunt ușor de observat. Unul obișnuit este să nu te întrebe despre sentimentele tale, viața sau ce este important pentru tine. Acest lucru poate arăta diferit în funcție de relație.

Este posibil să nu dorească să-ți audă ideile despre anumite proiecte la locul de muncă, de exemplu. S-ar putea să organizeze o adunare și să te lase pe din afară, chiar și atunci când faci parte din echipă. Sau pot petrece tot timpul vorbind despre ei înșiși și nu vorbesc niciodată depre tine.

Jenny Walters, un terapeut autorizat din Los Angeles, spune că atunci când cineva nu apreciază sau respectă sentimentele tale, s-ar putea să simți că trebuie să mergi pe coji de ou în jurul acelei persoane și că, în general, nu te simți văzut sau auzit.

Exemple de conversații:

Tu: „Tocmai am aflat că fostul meu s-a căsătorit și sunt șocată.”

Prietenul tău: „De ce îți mai pasă?”

SAU

Tu: „E o zi! Nimic nu păre să meargă bine la serviciu.”

Prietenul tău: „Măcar ai o slujbă.”

SAU

Tu: „Sunt foarte îngrijorat! Nu știu ce se va întâmpla cu afacerea mea.”

Partenerul tău:Dă-i pace. Nu este o afacere atât de mare. Te descurci tu.”

În concluzie, persoana poate minimiza, respinge, invalida sau ignora sentimentele tale. Astfel, trebuie să fim atenți la semnele acestea pentru a nu regreta pe parcurs.

Cu siguranță ne vom simți dezamăgiți într-un anumit moment, când vom vedea că aceluia pe care noi îl considerăm apropiat, defapt nu-i pasă. Doare, însă din durere creștem! Conștientizarea erorii te aduce mai aproape de vindecare.