11 mituri despre antreprenori

11 mituri despre antreprenori

Cel puțin o dată în viață, cu toții ne-am gândit sau am visat să începem propria noastră afacere. Cu toate acestea, există mai multe concepții greșite cu privire la antreprenoriat. În continuare află cele mai populare mituri despre antreprenori.

A fi antreprenor este departe de a fi o meserie ușoară. Este nevoie de dedicare și dorința de a învăța din greșeli.

11 mituri despre antreprenori

Antreprenorii NU AU O VIAȚĂ PERSONALĂ

Ni se spune tot timpul că oamenii de afaceri trebuie să facă sacrificii pentru a-și urma visul antreprenorial. Adesea, acest lucru a fost interpretat ca o sugestie că antreprenorii ar trebui să renunțe la viața lor personală.

Cu toate acestea, echilibrul dintre viața profesională și viața privată este la fel de important pentru această categorie ca și pentru alți profesioniști. Reduce riscul de burnout, crește productivitatea și este bun pentru sănătatea noastră. Cei mai de succes antreprenori știu să ia pauze și să-și stăpânească abilitățile de prioritizare, delegare și programare.

Antreprenorii adevărați NU RENUNȚĂ

Este probabil unul disntre cele mai faimoase mituri despre antreprenori. Chiar și așa, lumea afacerilor este plină de exemple de oameni care au renunțat și au beneficiat de ea. Într-unul dintre cele mai populare discursuri ale lui Steve Jobs, Discursul de la Stanford din 2005, el a vorbit despre cum s-a simțit când a fost concediat din propria companie.

„Nu l-am văzut atunci, dar s-a dovedit că să fiu concediat de la Apple a fost cel mai bun lucru care mi s-ar fi putut întâmpla vreodată. Greutatea de a avea succes a fost înlocuită cu ușurința de a fi din nou începător. M-a eliberat și m-a ajutat să intru într-una dintre cele mai creative perioade din viața mea.”

Oamenii de afaceri NU AU ȘEFI

Este adevărat că dacă îți începi afacerea vei deveni propriul tău șef. Acest lucru nu înseamnă că vă va oferi independență absolută. Antreprenorii, la fel ca restul lumii, trebuie să stabilească legături dacă doresc ca afacerea lor să prospere.

De exemplu, întreprinderile mici trebuie să se bazeze pe recomandări pentru a continua să crească. Este nevoie să ai grijă de clienți și să te asiguri că sunt fericiți. Pentru că un client fericit îți va recomanda, la rândul său, afacerea și altor oameni.

Antrepenorii SUNT BOGAȚI

Ca și pentru multe alte lucruri din viața noastră, antreprenoriatul nu este doar în alb și în negru.

Unii dintre cei care acum sunt milionari au început de la 0. De exemplu, după cum mulți știu din acea fotografie virală de pe internet, Jeff Bezos a început Amazon într-un garaj. La fel ca și în cazul lui Bezos, sunt mii de antreprenori care au plecat de la nimic – sau aproape nimic – și au obținut apoi un rezultat favorabil. Poate că pe ei nu i-a interesat atât de mult să citească despre cele 11 mituri despre antreprenori, ci pur și simplu au trecut la treabă.

Antreprenorii AU ÎNCREDERE ÎN EI

Ne-am dori să fie real, dar a crede în ceva nu îți va oferi automat succes.

20% dintre întreprinderile mici eșuează în primul an, nu pentru că antreprenorii nu cred suficient în ei, ci pentru unele greșeli mai frecvente. De exemplu, nu există nicio nevoie de piață pentru serviciile sau produsele lor.

Lecția aici este că afacerile necesită mai mult decât perseverență. Este nevoie de muncă asiduă, capacitatea de a-ți înțelege ținta și de a învăța din greșelile tale, dorința de a inova zilnic. Aceștia sunt doar pașii de bază pentru a avea șansa de a avea succes.

Antreprenorii își asumă RISCURI EXTREME

Mitul spune că oamenii de afaceri sunt dependenți de a-și asuma riscuri, dar, în realitate, cei mai de succes oameni de pe planetă sunt foarte buni la calcularea riscurilor.

Bill Gates a renunțat într-adevăr la Harvard, dar a făcut-o când a fost relativ sigur să facă acest lucru.

A început să vândă programe software și a cerut un concediu, care a fost aprobat de universitate. Abia după succesul inițial, a decis să-și părăsească studiile și să se concentreze asupra afacerii sale.

Antreprenorii se gândesc NUMAI LA BANI

Banii pot juca un factor important, dar, de obicei, antreprenorii nu își încep o afacere pentru bani.

Peste 163 de milioane de femei din întreaga lume au început o afacere din 2014 și până acum. O fac din diferite motive, în special pentru a-și urmări pasiunea (48%), pentru obținerea independenței financiare (43%) și pentru a avea mai multă flexibilitate (41%).

Nu există afaceri fără o IDEE UNICĂ

Există mii de afaceri în lume care au același concept în spate, dar felul în care funcționează este cel care le face diferite. De exemplu, McDonald’s și Burger King sunt ambele lanțuri de fast-food. Cu toate acestea, ei își comunică produsul în mod diferit.

Același concept se aplică și altor sectoare. Mai multe companii oferă același produs, dar diferă în ceea ce privește strategia de marketing, experiența utilizatorului și așa mai departe.

Există un SECRET AL SUCCESULUI

Adevărul fiind spus, nu există secrete, doar același lucru “vechi de când lumea”. Lucrează din greu la ideea ta, nu-ți fie frică de eșec și reamintește-ți că cei mai de succes antreprenori au eșuat la început. Ca antreprenor, trebuie să înveți din greșelile tale și să găsești o modalitate de a le depăși.

Trebuie SĂ ÎNCEPI DE TÂNAR

Oamenii mai tineri au, fără îndoială, mai multe avantaje atunci când vine vorba de începerea propriului proiect. Sunt mai dispuși să-și asume riscuri și au abilitățile digitale necesare pentru dezvoltarea unei afaceri. În plus, guvernele au, de obicei, unele politici în vigoare pentru a încuraja antreprenoriatul tânăr.

Într-adevăr unele mituri despre antreprenori au o oarecare sămânță de adevăr, dar putem să adăugăm aici și povestea colonelului Sanders care nu a avut un mare succes atunci când a fost tânăr. Succesul lui a venit odată cu înființarea Kentucky Fried Chicken, în 1952, când acesta avea 62 de ani.

Antreprenorii SE NASC, NU SE FAC

FALS! Oricine poate învăța cum să-și pornească o afaceree sau cum să devină un lider. Are nevoie doar de câteva surse de informație pe care cu siguranță le va găsi pe internet.

Am dezmințit pentru tine 11 mituri despre antreprenori. Acum este timpul să le pui în practică și să începi călătoria ta antreprenorială.