Cuiva nu îi pasă de sentimentele tale? Află ce să faci!

Cuiva nu îi pasă de sentimentele tale? Află ce să faci!

Ceea ce decizi să faci depinde de mulți factori. Un lucru de luat în considerare este siguranța emoțională. Crezi că celeilalte persoane îi va păsa și se va schimba dacă cunoaște toate sentimentele tale? Sau arătarea vulnerabilității va ajunge să te rănească mai mult?

În general, este important să-ți exprimi sentimentele. De ce? Deoarece suprimarea emoțiilor poate adăuga mai mult stres. Asta nu înseamnă că trebuie să o faci cu acea persoană. Poți la fel de bine să discuți cu oricine altcineva, ideea este să dai afară gândurile și emoțiile negative.

Exprimarea adevăratelor emoții este cheia sănătății și bunăstării tale generale. Asta fie că înseamnă să vorbești direct cu persoana respectivă, să scrii un jurnal sau să vorbești cu un terapeut.

Dacă decizi să nu vorbești, ar putea fi util să cercetezi care sunt motivele pentru care nu o faci. S-ar putea să ai puțină curățenie emoțională de făcut, dacă a fi în preajma unor oameni cărora nu le pasă de tine te face să te simți familiar. Odată ce obții această claritate, o să cunoști și drumul pe care să mergi în continuare.

Cuiva nu îi pasă de sentimentele tale?

Dacă ești dispus să vorbești direct cu această persoană, iată o listă pe care ai putea să o iei în considerare:

  • Verifică-ți propriile sentimente și revizuiește-ți limitele.
  • Gândește-te la interacțiunile tale cu această persoană și la rolul pe care îl joacă în viața ta.
  • Ia o decizie cu privire la modul în care dorești să mergi mai departe.

Situația s-ar putea rezolva, iar relația poate continua, sau se poate transforma într-o ceartă în care amândoi trebuie să vă calmați și să vorbiți din nou în viitor.

În unele cazuri, pot fi justificate conversații suplimentare. Tu sau persoana respectivă poți decide în cele din urmă să încheie relația. Dacă relația se termină, acordă-ți timp să-ți plângi sfârșitul.

Uneori este posibil să nu ai de ales cu privire la rolul unei persoane în viața ta – colegii de muncă, de exemplu. În aceste cazuri, este important să-ți satisfaci nevoile emoționale, știind că nu poți îndepărta neapărat acea persoană din viața de zi cu zi.

Amanda Enlow, un consilier profesionist autorizat din Fort Mill, Carolina de Sud, spune că:

Deși nu primim întotdeauna ceea ce avem nevoie de la alții, putem oricând să ne dăm acest cadou. A te liniști prin crearea unui mediu sigur și solidar poate fi un pas puternic către a te simți recunoscut și înțeles.”

Verifică-ți cele cinci simțuri și găsește ceva care să le liniștească pe fiecare . De exemplu, poți aprinde o lumânare care miroase uimitor. Te poți înconjura delucruri care se simt moi și confortabile. Ascultă muzica ta preferată – de preferat cea din playlist-ul vesel. Poate nu știai, însă muzica are un mare impact asupra stării tale de bine.

Pur și simplu, pune-te pe prumul loc. Meriți asta!