Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Mihaela Tatu

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Mihaela Tatu

„Boala a fost șansa mea!” – asta a mărturisit Mihaela Tatu în cadrul discuției cu Mihai Morar. Cum a ajuns la această concluzie poți afla urmărind episodul integral. Pe parcursul călătoriei, câteva cărți i-au fost mai mult decât prietene, i-au fost călăuze.

Vindecarea trupească și sufletească a venit firesc ca urmare a conștientizării de sine de care aceasta s-a făcut responsabilă. Boala, nu a dispărut din viața ei total, după cum ea însă-și a afirmat, însă, creșterea în cunoaștere a ajutat-o să depășească mai rapid și mai ușor fiecare hop.

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Mihaela Tatu

“Boala ca o șansă” – Ruediger Dahlke

"Boala ca o șansă" - Ruediger Dahlke  - Mihaela Tatu

Câteodată stau și mă gândesc că poate doctorii au făcut lucru manual pe corpul meu, atâtea operații sunt, și genunchi și colecist și fibroame și tot felul de lucruri. Și îți pui întrebarea de ce? Ce trebuie să schimbi la tine?

Și există o carte fabuloasă, care se numește „Boala ca o șansă”, care descrie niște lucruri: de ce oamenii somatizează în ficat, în gande, în cancere, în genunchi, în glezne, în umeri, în păr căzut, în dantură ș.a.” – Mihaela Tatu

Am fost învățați de mici să credem că boala este ceva rău, de care trebuie să scăpăm cât mai repede. Ruediger Dahlke, autorul acestei cărții, a reușit să convingă mii de cititori că paharul este totuși pe jumătate plin. Boala poate fi în același timp o nouă șansă la viață. Prin intermediul unui organ sau regiuni a corpului, sufletul încearcă să ne aducă la cunoștință o problemă nerezolvată. Dacă știm să descifrăm mesajul ascuns al bolii avem toate șansele să ne eliberăm de ea.

“Autobiografia unui yoghin” – Paramahansa Yogananda

A plecat în Statele Unite, fără să știe o boabă de engleză, să promoveze credința. În toată cartea dă exemple și face trimiteri ba la TotaTora, ba la Coran, ba la Biblie.” – Mihaela Tatu

"Autobiografia unui yoghin" - Paramahansa Yogananda - Mihaela Tatu

Această carte descrie în premieră pentru publicul occidental viața unui yoghin indian. Yogananda descrie în detaliu anii numeroși pe care i-a dedicat antrenamentului spiritual, sub îndrumarea plină de iubire a maestrului său, Sri Yukteswar din Serampore. Astfel, reveland lumea fascinantă și puțin cunoascută a Indiei moderne. El explică pe înțelesul tuturor legile subtile și foarte precise cu ajutorul cărora practicanții yoga pot înfăptui minuni și pot atinge revelarea sinelui.

BONUS: Insula – Victoria Hislop

Recomandare din partea lui Mihai Morar în podcastul cu Mihaela Tatu

Insula – Victoria Hislop (recenzie)

Descriere:

Confruntată cu iminenţa unei decizii radicale în viaţă, Alexis Fielding îşi doreşte să cunoască trecutul mamei. Dar Sofia nu vorbeşte niciodată despre el. Nu dezvăluie decât că a crescut într-un cătun din Creta, înainte de a se muta la Londra.

Când Alexis se hotărăşte să viziteze Creta, Sofia îi dă totuşi fiicei sale o scrisoare pentru Fotini, o veche prietenă, şi îi promite că prin aceasta va afla mai multe. Sosind la Plaka, Alexis descoperă cu uimire că satul se află la numai o aruncătură de băţ de mica şi acum pustia insulă Spinalonga, fosta leprozerie a Greciei.

Cu ajutorul lui Fotini descoperă, în cele din urmă, istoria pe care Sofia a ţinut-o ascunsă o viaţă întreagă: povestea străbunicii ei, Eleni, şi a fiicelor sale, a unei familii sfâşiate de tragedie, de război şi de pasiune, descoperă legătura ei strânsă cu insula şi puterea cu care i-a controlat pe toţi, secretul păstrat cu stricteţe.