Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Monica Bârlădeanu

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Monica Bârlădeanu

Trăim vremuri în care cititul a devenit una din activitățile tot mai des amânate.

  • „Nu am timp să citesc!”
  • „Lucrez atât de mult, când să citesc?”
  • „Aș vrea să citesc mai mult, însă nu am timp liber.”
  • „Mereu apare ceva urgent de făcut când sunt pe punctul de a deschide o carte.”

Uneori, reușim să-i admirăm pe cei ce își găsesc ca prin minune timp să citească. Privindu-i, chiar ne simțim motivați să începem și noi cartea cumpărată acum trei ani. Cu toate acestea, pofta de citit durează doar câteva clipe. Imediat cum trece o muscă prin fața noastră, uităm!

Alteori, când un prieten se laudă cu noua lectură terminată, devenim invidioși. Vrem și noi să citim! Ne dorim și noi să avem timp pentru noi. Privindu-i, realizăm cât de bine ne-ar face cel puțin o oră de citit pe zi. Prindem curaj și deschidem cartea. Citim două minute, însă primim un mail de la birou și, chiar dacă este weekend, ne apucăm de treabă. Așadar, iar uităm!

Trăim vremuri în care uităm să citim, dar mai cu seamă uităm de noi. Nu ne prețuim îndeajuns de mult încât să avem grijă de sănătatea noastră fizică, mintală și emoțională. De cele mai multe ori, punem restul lumii mai presus de noi. Punem dorințele altora mai presus de ale noastre.

„Când trăiești în conflict cu valorile tale, sufletul tău moare.” – Monica Bârlădeanu

Invitată în podcastul Fain&Simplu, Monica Bârlădeanu a povestit mult despre emoții, virtuți și conexiuni. Aceasta își aduce, râzând, aminte de valorile după care se ghida în trecut. Astăzi i se par total nepotrivite, însă se uită cu compasiune și iertare față de fata care a fost odată. Asta te îndeamnă și pe tine să faci, să te ierți, să te accepți și să continui să crești. Oferă-ți mai mult timp ție și dorințelor tale. Ascultă mai des ce are sufletul de spus dacă îți dorești liniște și fericire.

Citește Fain & Simplu: Ce îți recomandă Monica Bârlădeanu

La finalul podcastului, Monica îți recomandă două lecturi de suflet: „Patimi și virtuți” și „O muscă în Sfântul Munte”.

„Patimi și virtuți” – Cuviosul Paisie Aghioritul

„Patimi și virtuți” - Cuviosul Paisie Aghioritul

„Dacă ești un om interesat de sine și de viața spirituală, sub orice natură, ar fi bine să o citești”. – Monica Bârlădeanu

În volumul cinci din seria “Cuvintelor duhovnicești“, ale Cuviosului Paisie sunt cuprinse învățăturile Starețului cu privire la patimi și virtuți. Prezentele învățături nu constituie o învățătură sistematică, nici nu se referă pe larg la toate patimile și virtuțile. Ele au fost adunate din răspunsurile Starețului la întrebările legate de “diagnosticarea” și vindecarea patimilor, precum și de lucrarea virtuții.

„O muscă în Sfântul Munte” – Vasilis G. Frangopulos

„O muscă în Sfântul Munte” - Vasilis G. Frangopulos - Monica Bârlădeanu
  • O poveste tulburătoare despre depășirea certitudinilor umane și descoperirea Adevărului.
  • O fascinantă căutare lăuntrică, istorisită cu talent, umor și sensibilitate.
  • Această extraordinară carte constituie un prilej pentru fiecare cititor de a trăi propria minune pe tărâmurile credinței.

„Este o lectură foarte faină pentru că răspunde la întrebările omului contemporan care contestă divinitatea, peroția. Cartea asta are niște răspunsuri la aceste întrebări.” – Monica Bârlădeanu

De asemenea, aceasta mai spune că reacția pe care a avut-o la finalizarea lecturii a fost:

„aceeași ca reacția pe care am avuto atunci când am urmărit podcastul cu părintele Teologos”.