Care sunt lucrurile importante cu adevărat

Care sunt lucrurile importante cu adevărat

Viața înseamnă să îți păstrezi concentrarea și perspectiva asupra momentului prezent. În același timp, să gândești în afara cutiei. Ca să îți fie mai ușor să înțelegi care sunt lucrurile importante cu adevărat în viața ta, citește povestioara de mai jos.

Care sunt lucrurile importante cu adevărat?

Un profesor de filozofie stătea în fața studenților săi și avea câteva obiecte pe catedră. Când a început cursul, a luat, fără să spună ceva, un borcan foarte mare, gol și l-a umplut cu mingi de golf. Apoi i-a întrebat pe studenți dacă borcanul era plin. Au fost de acord că este.

Profesorul a luat apoi o cutie de pietricele si le-a turnat in borcan. A scuturat ușor borcanul. Pietricelele s-au rostogolit în zonele deschise dintre mingile de golf. Apoi i-a întrebat din nou pe elevi dacă borcanul era plin. Au fost de acord că este.

Profesorul a luat apoi o cutie de nisip și a turnat-o în borcan. Desigur, nisipul a umplut totul. A întrebat încă o dată dacă borcanul era plin. Studenții au răspuns cu un „da” unanim.

Profesorul a scos apoi două beri de sub masă și a turnat întregul conținut în borcan, umplând efectiv spațiul gol dintre granulele de nisip. Studenții au râs în hohote.

„Acum”, a spus profesorul în timp ce râsul se potoli, „Vreau să înțelegeți că acest borcan reprezintă viața voastră.

Mingile de golf sunt lucrurile importante – familia, copiii, sănătatea, prietenii și pasiunile voastre preferate.

Dacă totul s-ar pierde și doar ele ar rămâne, viața ta ar fi încă plină.

Pietricelele sunt celelalte lucruri care contează, cum ar fi jobul, casa, mașina etc.

Nisipul este orice altceva — lucrurile mici.

„Dacă pui mai întâi nisipul în borcan”, a continuat el, „nu mai este loc pentru pietricele sau mingile de golf. Același lucru este valabil și în viață. Dacă îți petreci tot timpul și energia pe lucrurile mici, nu vei avea niciodată loc pentru lucrurile importante pentru tine. Fii atent la lucrurile care sunt esențiale pentru fericirea ta.

Petrece timp cu copiii tăi. Petrece timp cu părinții tăi. Vizitează-i pe bunici. Du-ți soția la cină. Joacă-te. Întotdeauna va fi timp să cureți casa și să tunzi gazonul. Ai grijă mai întâi de mingile de golf – lucrurile importante cu adevărat. Stabilește-ți prioritățile. Restul este doar nisip.

Una dintre studente a ridicat mâna și a întrebat ce reprezintă berea. Profesorul a zâmbit și a spus: „Mă bucur că ai întrebat.” Berea îți arată doar că, oricât de plină ar părea viața ta, întotdeauna este loc pentru câteva beri cu un prieten.

În concluzie, ai grijă mai întâi de lucrurile importante din viața ta. Dacă te ocupi mai mult de celelalte s-ar putea ca la finalul vieții să ai niște regrete uriașe.