Cum facem alegerile potrivite

Cum facem alegerile potrivite

Unii oameni sunt buni în a face alegerile potrivite, în timp ce alții nu sunt. De-a lungul vieții tale, au existat câteva momente în care alegerile pe care a trebuit să le faci ți-au schimbat drastic cursul vieții. Nu regreți și simți că alegerile pe care le-ai făcut au fost cele corecte, dar la momentul respectiv, procesul de a face alegerea era aproape paralizant. Chiar dacă ai fost binecuvântat să ai mulți oameni care îți oferă sfaturi, în cele din urmă, decizia finală și consecințele au fost toate ale tale.

Provocarea este ca noi să ne asumăm un risc. Să ne provocăm să vedem alegerile noastre, viețile noastre, într-o perspectivă diferită. Acest lucru ne aduce cu un pas mai aproape de a face alegerile potrivire. Ceea ce-i oprește pe cei mai mulți oameni să ia decizii este simțul necunoscutului. Cu toate acestea, necunoscutul, oricât de înfricoșător ar fi, poate ajunge să fie cel mai bun lucru care ți se întâmplă.

Iată 7 lucruri pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când nu știi cum să faci alegerile potrivite:

  1.    Nu face alegeri atunci când ești stresat. Redu-ți stresul mai întâi.
  2.    Consultă-te cu familia și prietenii.
  3.    Acordă-ți timp pentru a privi situația din perspective diferite.
  4.    Asumă-ți un risc.
  5.    Să știi că a nu face o alegere este o alegere în sine. Analogie cu “Și tăcerea e un răspuns.”
  6.    Nu face alegeri înainte de a merge la culcare. Așteaptă până dimineață. Acest lucru ar putea face o diferență.
  7.    Dacă simți că ai făcut o alegere greșită, fă o altă alegere.

Alegerile potrivite sunt acele alegeri care aduc cele mai puține consecințe negative. Asta nu înseamnă că dacă ai ales altceva este greșit. Nu uita, totul se întâmplă cu un motiv.