6 Rețete delicioase cu legume de primăvară

6 Rețete delicioase cu legume de primăvară

Primăvara a sosit în sfârșit, aducând cu ea o explozie de culori și arome proaspete. Avem ocazia să folosim în bucătărie legume de primăvară. Acestea sunt bogate în vitamine și minerale, fiind ingredientul perfect pentru o alimentație sănătoasă și gustoasă.

Iată 6 rețete delicioase cu legume de primăvară

1. Salată verde cu legume de primăvară și dressing de avocado

O salată ușoară și plină de vitamine, perfectă pentru o masă de prânz rapidă sau o cină ușoară. Amestecă frunze verzi de salată cu spanac, ridichi feliate, sparanghel la grătar și castravete. Prepară un dressing delicios din avocado zdrobit, ulei de măsline, suc de lămâie, sare și piper.

2. Supă cremă de sparanghel

O supă caldă și delicioasă, perfectă pentru o zi rece. Fierbe sparanghelul în apă cu sare, apoi pasează-l cu un blender până obții o cremă fină. Adaugă smântână pentru gătit, unt, sare și piper după gust. Servește supa cu crutoane și pătrunjel proaspăt tocat.

3. Risotto cu mazăre și ciuperci

Un preparat elegant și aromat, perfect pentru o cină specială. Călește ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adaugă orezul și amestecă bine. Adaugă vin alb și lasă orezul să absoarbă lichidul. Pune treptat supă de legume fierbinte, amestecând continuu. Apoi mazărea, ciupercile tocate și parmezan ras. Gătește risotto până când orezul este al dente.

4. Tarte cu legume de primăvară

Un preparat versatil și delicios, perfect pentru o gustare sau o masă ușoară. Prepară un aluat de tartă din făină, unt, apă și sare. Pune aluatul în forme de tartă și coace-l la cuptor. Călește legumele de primăvară preferate (ceapă verde, morcovi, ardei gras, dovlecel) în ulei de măsline. Adaugă legumele peste aluatul copt și toarnă un amestec de ouă și smântână. Decorează cu ierburi aromatice proaspete.

5. Paste cu pesto de leurdă

Un preparat rapid și gustos, perfect pentru o cină în timpul săptămânii. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Prepară un pesto delicios din leurdă proaspătă, ulei de măsline, nuci caju, parmezan ras, sare și piper. Amestecă pastele fierte cu pesto și servește cu roșii cherry și mozzarella.

6. Frittata cu legume de primăvară

Un preparat ușor și perfect pentru o masă rapidă. Bate ouăle cu sare și piper. Adaugă legumele de primăvară preferate (ceapă verde, morcovi, ardei gras, dovlecel) tocate mărunt. Toarnă amestecul de ouă într-o tigaie cu ulei încins și gătește frittata la foc mic până când se rumenește pe ambele părți.

Legumele de primăvară sunt o sursă excelentă de nutrienți și pot fi preparate în nenumărate moduri delicioase. Experimentează cu rețetele de mai sus și bucură-te de gustul proaspăt al primăverii!

Vezi și: