21 de întrebări pentru cupluri. Află cât de bine îți cunoști partenerul

21 de întrebări pentru cupluri. Află cât de bine îți cunoști partenerul

Dacă ești deja într-o relație stabilă cu partenerul tău și vrei să treceți la un nivel mai profund de cunoaștere avem pentru tine un mic joc. Mai exact, douăzeci și una de întrebări pentru cupluri la care să răspundeți rând pe rând.

Reține că orice răspuns incorect ar trebui privit ca oportunitate de conversație și de aprofundare a relației voastre. Scopul jocului este de a vă cunoaște altfel, nicidecum de a demonstra ceva unul altuia sau celorlalți.

De ce aceste întrebări?

Pe măsură ce înaintați în joc, veți observa că întrebările sunt concepute pentru a accesa un spectru larg de emoții. Atât din cele pozitive, cât și negative. Întrebările despre emoțiile și fricile negative sunt incluse, deoarece relațiile puternice implică a fi dispus să fii vulnerabil unul cu celălalt. De asemenea, sunt incluse întrebări despre copilărie, deoarece cuplurile apropiate înțeleg de obicei experiențele formative care l-au făcut unul pe celălalt ceea ce sunt astăzi. Și totodată întrebări mai ușoare și mai distractive, deoarece este important să aveți conversații despre emoțiile pozitive.

Atenție: Aceste întrebări sunt concepute pentru persoanele care au fost împreună de câțiva ani sau mai mult. Dacă relația ta este mai nouă, ajustează-ți așteptările în consecință. Și, cine știe, s-ar putea ca acest joc să fie liantul de care aveați nevoie pentru a suda o legătură autentică și de durată.

21 de întrebări pentru cupluri. Află cât de bine îți cunoști partenerul

Pentru fiecare răspuns corect se va acorda un punct. Reține că partenerul tău este cel care decide dacă câștigi sau nu punctul. Scorul se va discuta doar la finalul jocului.

  • Care este cea mai puțin preferată parte a corpului partenerului tău?
  • Când partenerul tău era copil, ce voia să fie când va fi mare?
  • Numește o țară pe care partenerul tău ar dori să o viziteze.
  • Partenerul tău avea o poreclă în copilărie? Care era fost aceea? Punct bonus: I-a plăcut porecla? De ce?
  • De care dintre mătușile sau unchii partenerului tău este cel mai apropiat? [Omite dacă nu este cazul]
  • Ce dezamăgire sau respingere din trecutul partenerului tău mai doare astăzi?
  • Care este realizarea de care partenerului tău este cel mai mândru?
  • Care este cea mai puțin preferată sarcină casnică a partenerului tău?
  • Numește doi dintre bunicii partenerului tău. Punct bonus: Poți numi toți bunicii?
  • În afara carierei, este ceva la care partenerul tău se consideră talentat în mod natural?
21 de întrebări pentru cupluri. Află cât de bine îți cunoști partenerul
21 de întrebări pentru cupluri. Află cât de bine îți cunoști partenerul
  • Care este mirosul preferat al partenerului tău?
  • Care este aroma de înghețată preferată a partenerului tău?
  • Dintre toate modurile de a muri, de care se teme cel mai mult partenerul tău?
  • Care este trăsătura de personalitate pe care partenerul tău nu o place la sine și pe care o împărtășește cu un părinte?
  • Ce tip de muzică îi place partenerului tău în secret? Care este genul muzical pe care puțină lume știe că o ascultă?
  • Ce așteaptă de obicei partenerul tău cel mai mult în weekend?
  • Cine este omul pe care partenerul tău îl consideră un mentor sau care a avut o influență pozitivă puternică asupra dezvoltării lor profesionale?
  • Cum și-a petrecut partenerul tău verile când era copil?
  • Care sunt aspectele preferate și cele mai puțin preferate ale partenerului tău din munca sa?
  • Partenerul tău se consideră mai mult ca mama sau tatăl lui/ei din punct de vedere al personalității? În ce fel?
  • Ce achiziție are în vedere partenerul tău în prezent? Ce este pe lista lui/ei de dorințe?

Gata! Ai ajuns la final. Acum, este timpul să faci adunări.

PUNCTAJ:

Pentru unele întrebări, cum ar fi aroma lui/ei preferată de înghețată, partenerul tău poate avea mai multe răspunsuri în minte. În funcție de starea de spirit din acea zi, s-ar putea ca în loc de vanilie să spună ciocolată. Este în regulă, nu faceți mare caz din asta. Să o numim „marjă academică” (precum sfertul academic pe care nu ne putem supăra). Și deci acordați-vă „punctul academic”😊.

Uneori, totuși, se poate întâmpla să ne cunoaștem partenerii mai bine decât se cunosc ei înșiși. Când îți revizuiești răspunsurile, s-ar putea să descoperi că ți-ai amintit ceva ce ți-au spus despre copilăria lor, pe care l-au uitat de atunci! Cu scopul jocului în minte, discutați pe îndelete despre subiect și dacă este cazul modificați scorul.

PUNCTAJ pentru cele 21 de întrebări pentru cupluri
21 de întrebări pentru cupluri. Află cât de bine îți cunoști partenerul

Punctajul strâns în urma celor 21 de întrebări pentru cupluri nu este cheia acestui test- conversația este. Iată totuși un posibil ghid de punctare:

Peste 16 puncte: Îți cunoști foarte bine partenerul. Iar dacă ai obținut mai mult de 16 puncte și ai fost cu partenerul tău de mai puțin de șase luni, probabil că ești puțin intens/ în relație.

10-15 puncte: Îți cunoști destul de bine partenerul. Unde ai remarcat că îi cunoști mai puțin bine? Poate că voi doi nu ați vorbit prea mult despre experiențele din copilărie sau v-ați ferit să vorbiți despre subiecte legate de emoțiile negative. Încercați să aflați răspunsurile acum.

5-9 puncte: Poate că sunteți împreună doar de puțin timp, poate că nu vorbiți prea mult unul cu celălalt sau poate că discuțiile vostre tind să fie de un anumit tip (de exemplu, sunteți amândoi în aceeași profesie și vorbiți în principal despre muncă.) Întrebați-vă acum dacă viața personală sau cariera voastră sunt atât de solicitante încât nu aveți ocazia să vorbiți și să vă conectați. Oare există ceva ce puteți face pentru a da timp relației voastre de cuplu?

0-4 puncte: În acest caz, putem spune doar că vestea bună este că există mult loc de îmbunătățire. Nu vă supărați pe voi înșivă sau pe partener. Luați-vă timp pentru analiza stadiului în care se află relația vosatră. Concentrați-vă pe soluții și atâta vreme cât știți că vă iubiți, că vreți să rămâneți unul lângă celălalt, ele vor apărea.

Mădălina Costache