Furia are beneficii?

Suntem obișnuiți să vorbim despre furie ca despre un sentiment negativ. Ce poate fi bun acolo? Emoția este atât de puternică ca o tornadă care fărâmă totul în calea ei. Cu toate acestea, vei fi surprins să afli că furia are beneficii.

Furia are beneficii?

În general, atunci când o persoană este furioasă, parcă tot ce vrei este să pleci de lângă ea. Când tu ești ferios, simți un vulcan în interiorul tău și vrei să faci pe toată lumea să dispară. Este normal! Această emoție necesită o anumită abilitate pentru a o gestiona, lucru nu tocmai cunoscut și înțeles de toată lumea.

Unde duce furia necontrolată?

Pe de-o parte, unii oameni atunci când sunt furioși pot deveni violenți, fie în exprimare, fie în gesturi. Pe de altă parte, furia poate fi reprimată. Sunt persoane care atunci când simt acest sentiment se izolează. Situație care poate duce în timp la depresie sau probleme de sănătate și de comunicare.

Acestea sunt cele două extreme ale furiei. Dacă îți dorești bunăstare și creștere, relații sănătoase, iubire de sine, trebuie să te așezi confortabil undeva la mijloc. Da, se poate! Ai nevoie doar de exercițiu.

Totodată, nu uita că fiecare emoție și fiecare sentiment are rostul lui. Nimic nu a fost pus în noi doar de umplutură. Prin urmare, chiar și trăirile „rele” au scopul lor.

Furia are beneficii! 6 beneficii surprinzătoare:

1. Supraviețuirea

Viața fără emoții este ca un deșert. Nu poți supraviețui. Fie că sunt bune sau rele, emoțiile vin ca o gură de apă într-o zi călduroasă. Ai nevoie de ele!

În ceea ce privește furia, studiile spun că aceasta joacă un rol important în evoluția noastră ca specie. Fără ea, răspunsul nostru la „luptă” nu ar exista. Furia ne motivează să privim cu atenție spațiul în care ne aflăm, pentru a fi feriți de amenințări. Când ceva în jur ne atacă, ea ne provoacă să ne apărăm. Acum probabil înțelegi mai bine de ce sari de pe scaun când cineva te critică. Nu?

Cercetările spun că motivația îți oferă un impuls de a face ceva. Pe de-o parte, te poate face să te apropii de ceva dorit. Pe de altă parte de a te îndepărta de ceva neplăcut.

2. Motivația

Pentru primul tip de impuls, care te îndrumă către ce îți dorești, corpul are un comportament pozitiv de abordare. S-a demostrat că furia apasă butoanele bune în mintea noastră care activează acest comportament, spre deosebire de frică sau tristețe. Acestea din urmă mergând în direcția opusă.

Furia are beneficii, printre care și faptul că îți oferă energia necesară de a acționa în vederea atingerii unui scop. Prin urmare, fără ea, omul nu ar avea puterea de a se mișca către dorințele lui.

3. Sentimentul de control și optimism

Atunci când o persoană își canalizează furia într-un mod constructiv, ajunge să facă ceea ce și-a propus. Înțelegând de ce simte ceea ce simte, poate deveni mai sigur pe sine și mai ambițios în satisfacerea nevoilor.

Oamenii furioși se aseamănă mai tare cu oamenii fericiți decât cu cei triști sau înfricoșați. Surprinzător, nu? S-a arătat că în ceea ce privește riscul, persoanele care simt furie au o doză de asumare și optimism. Totodată, cercetătorii au mai arătat și faptul că furioșii au adesea și un sentiment de claritate și control.

4. Lucrul în echipă

Ai crede că furia este ca un gaz pus pe foc în cazul unui conflict. Realitatea este alta. Atâta vreme cât ea este exprimată cu respect și calm, poate aduce numai lucruri bune.

În orice tip de relație se pot întâmpla lucruri care să ne facă furioși. Nu este cazul să te închizi în baie sau să țipi cât să afle tot blocul ce te-a enervat. Sănătos este să spui ce trăiri ai, dar folosind cuvintele potrivite și un ton calm. Asta va aduce mai multă intimitate în relație și va oferi o deschidere și mai mare către rezolvarea neînțelegerilor.

5. Furia are beneficii, printre care și lustruirea unui tu mai bun

Cum? Prin furie poți vedea singur unde sunt probleme ce se cer rezolvate. Astfel, tu poți alege să faci pași spre creștere spirituală și emoțională.

Curiozitatea și buna intenție va face diferența! Nu te speria să pornești în această călătorie. În timp o să-ți dezvolți răbdarea și o să vezi mai clar ce te înconjoară. O să realizezi unde greșești sau unde greșesc ceilalți și vei putea ajunge la soluția salvatoare.

6. Inteligență emoțională

Dacă ai ajuns până aici, felicitări, ești pe drumul cel bun. Înseamnă că îți dorești să afli ce se află dincolo de furie. Nu ignori ceea ce trăiești ci cauți cu preacuție să înțelegi. Lucrul zilnic cu tine îți va crește inteligența emoțională.