Fă-ți propriul Vision Board în 4 PAȘI

Fă-ți propriul Vision Board în DOAR 4 PAȘI

Ești pregătit să-ți atingi cele mai mari obiective? Dacă ai răspuns „DA!” fără pic de ezitare, poți începe să lucrezi la panoul tău de vise. De ce ustensile ai nevoie? Vei afla la momentul potrivit, pentru moment adună-ți energia și scoate creativitatea de la naftalină. Apoi, urmează cei patru pași simpli, prezentați mai jos, și fă-ți propriul vision board!

Fă-ți propriul Vision Board în DOAR 4 PAȘI

Pasul 1: Practică vizualizarea timp de 10 minute

Înainte să începi, asigură-te că ai aproape agenda ta preferată și un pix. O să ai nevoie de ele curând.

Fă-ți timp pentru a-ți limpezi gândurile. Mergi într-un spațiu liniștit, pune-ți muzica ta preferată în surdină și practică respirația conștientă pentru 5-10 minute. Acest lucru te va ajuta să te relaxezi și să te conectezi mai ușor la gândurile și emoțiile tale cele mai profunde.

Nu te grăbi, ia-ți timpul de care ai nevoie. Respiră adânc de câteva ori pentru a-ți calma mintea. Te poți opri atunci când îți simți întreg corpul cuprins de liniște.

Întreabă-te:

  • Cum vreau să arate viața mea?
  • Cum vreau să arate casa mea?
  • Ce vreau să fac MAI MULT în viața mea?
  • Cum vreau să arate alimentația mea?
  • Ce lucruri fizice vreau să aduc în viața mea?
  • Cum vreau să mă SIMT în fiecare zi?
  • Ce cuvinte, fraze sau citate mă fac să mă simt bine?
  • Ce obiective financiare și de carieră vreau să îndeplinesc în anul următor?
  • Pentru ce achiziții majore vreau să economisesc?
  • Care este destinația mea de călătorie visată în anul următor?

Scrie tot ce îți vine în minte. Dacă o întrebare nu rezonează cu tine, sari pur și simplu peste ea și adăugă ceea ce este relevant pentru tine.

Nu trebuie să termini lista într-o zi și nici să-ți termini panoul de vise într-o zi. De fapt, noi îți recomandăm să ai răbdare în acest proces creativ. De asemenea, dacă nu ai un jurnal deja, poți transforma agenda adusă mai devreme în noul tău caiet de suflet. Lasă-l aproape de tine și notează ori de câte ori inspirația te curpinde.

Scrisul de mână este deosebit de important în această primă etapă. Este aproape magic felul în care lucrurile încep să se alinieze pe măsură ce ți-ai notat clar intențiile pe foaie.

Pasul 2: Fă-ți propriul Vision Board

Singura regulă majoră a creării unui panou de viziune este că nu există reguli!

Acesta ar trebui să fie un moment distractiv și creativ prin care să te conectezi la cele mai mari aspirații ale tale.

„Ce ar trebui să pun pe panoul meu de vise?” – Dacă asta te macină, dă-ne voie să te ajutăm. Este panoul tău de vise! Pune tot absolut orice te inspiră și te motivează. Vision Board-ul ar trebui să fie o reprezentare vizuală a modului în care vrei să arate viața ta. Scopul este ca, privindul, mintea ta să înceapă căutarea celor mai bune rute prin care să poți ajunge să-ți trăiești visul în realitate.

Idei de pus pe panoul de viziune

Fă-ți propriul vision board folosind doar ce ai prin casă. Nu trebuie să faci investiții majore. Aruncă o privire pe lista noastră de sugesti și vezi ce ți se potrivește.

Imagini din reviste: Dacă ai câteva reviste vechi prin casă, decupează orice imagine care reflectă cum vrei să te simți, unde vrei să călătorești sau ce obiecte materiale vrei să deții. Apoi atașați-le pe tablă cu adeziv sau ace.

Fotografii: Acestea pot include imagini găsite online sau fotografii personale care transmit ceea ce tu îți dorești în viață.

Citate inspiraționale și motivaționale: Dacă nu ai deja câteva preferate, te putem ajuta! Scrie pe site-ul nostru „citate” în bara de căutare și aruncă o privire printre rezultate. S-ar putea să găsești ceea ce cauți mai repede decât te-ai aștepta.

Afirmații: O afirmație este un act de confirmare a faptului că ceva este adevărat. Afirmațiile sunt la timpul prezent și declară ceea ce vrei. De exemplu, o afirmație poate fi „Am de toate din belșug” sau „Sunt sănătos și liber”. Poți scrie de mână afirmații sau le poți imprima.

Pasul 3: Adună-ți proviziile

A venit momentul să afli de ce consumabile o să ai nevoie pentru a aduce panoul de vise la viață.

Panoul: Poți achiziționa unul de plută sau poți face pe un carton mai mare. Dacă ai o cutie prin casă pe care nu o folosești, este perfect! Adu-ți foarfeca și aucă-te de tăiat. Lipește bucățile mari între ele până ce panoul ajunge să aibă dimeniunea dorită de tine. Poți adăuga hârtie albă pe de-a supra pentru a avea o planșă mai simplă la bază.

Decorațiuni: Dacă dorești, folosește markere colorate sau autocolante pentru a-ți decora panoul și a-i da mai mult din personalitatea ta.

Reviste, fotografii, imprimări: Așa cum am menționat mai sus, o să ai nevoie de imagini cât mai reprezentative pentru scopul tău. Prin urmare, nu te sfii să bagi foarfeca într-o revistă veche. Imprimă tot ce îți face inima să tresară și așează-le frumos pe panoul tău.

Timp: Acordă-ți o oră sau două fără stres pentru a-ți asambla panoul. Joacă-te și lasă-ți creativitatea să facă ce știe ea mai bine. Dacă simți că ceva nu se leagă după cum îți imaginezi tu, apelează la un prieten mai experimentat în ale creativității. Poate faceți o seară creativă, ce zici ce asta?

Fă-ți propriul Vision Board în DOAR 4 PAȘI

Alte consumabile: Foarfeca a fost des menționată, la fel banda adezivă, așadar nu uita de ele. Pinu-urile colorate vor fi de asemenea de ajutor.

Dacă ești mai degrabă adeptul tehnologiei în detrimentul lucrului cu mâna, fă-ți propriul vision board online. Da, este și asta o variantă. O variantă simplă de folosit este Canva (un software de editare online). Îl poți construi acolo, iar la final, fie pui rezultatul pe desktop sau pe ecranul de pornire al telefonului, fie îl imprimi și-l înrămezi.

Pasul 4: Recapitulare și câteva sfaturi bonus

Repetiția este mama învățăturii, așadar sper că ai urmărit cu atenție pașii de mai sus.

Începe prin a-ți da timp! Asigură-te că intri într-o stare de meditație și vizualizare. Învinge distragerile și începe să notezi răspunsurile la întrebările de la punctul unu. După ce ți-ai setat scopurile, caută imagini și citate inspiraționale care să reflecte cât mai bine viitorul dorit.

Nu lipi nimic până ce nu ai testat mai multe variante de așezare! Când vine vorba de plasarea efectivă a lucrurilor pe panou, ai în vedere spațiul gol. Păstrează o notă relaxată imaginii, nu o încărca. Doar nu vrei să-ți obosești privirea, nu? Amintește-ți că scopul tău este ca mintea ta să-ți vadă clar obiectivele.

Dacă ai adunat prea multe resurse inspiraționale, analizează-le bine și păstrează doar ce ți se potrivește cu adevărat. Restul? Aruncă-le la gunoi, fără să te uiți în spate. Viața pe care o vrei este în fața ta de acum. Caută locul din casă în care îți petreci cel mai mult timp și pune-l undeva la vedere. Spor!