Cum îți afectează dezordinea creierul

Cum îți afectează dezordinea creierul

Probabil ai auzit foarte multe despre beneficiile unei camere curate. Dacă nu de la specialiști, sigur ai auzit la mama ta. „Pune mâna și fă curat! Cum poți sta în dezordinea asta?” – îți sună cunoscut? Desigur, la întrebarea „de ce să fac asta?”, oamenii de știință au un răspuns mai detaliat decât clasicul: „așa trebuie!”. Aceștia spun că mintea este prima afectată. Cum îți afectează dezordinea creierul? Citește în continuare pentru a afla răspunsul.

În general, omul leagă emoțiile mai puțin bune, precum confuzia, tensiuneam iritabilitatea sau îngrijorarea cu dezordinea. În timp ce fericirea, calmul și bunăstarea sunt mai des asociate cu ordinea.

Nu ți s-a întâmplat să te apuci de spălatul vaselor fix când raportul îți dădea bătăi de cap? Parcă nu aveai inspirație, ceva nu se lega cum trebuie. De ce se întâmplă asta?

Creierul vede dezordinea ca pe o afacere neterminată.

Mintea nu se poate concentra pe ce îi dai nou de făcut atunci când ochii văd mizerie în jurul tău. Lipsa ordinii din camera de lucru duce la stres pentru majoritatea oamenilor.

Acesta este unul din motivele pentru care agenții imobiliari le spun proprietarilor să facă ordine înainte de vânzare sau închiriere. Oamenii când vin în vizită într-o locație se imaginează trăind în acel loc. Dacă găsesc dezordine, fără să se gândească prea mult, simt că vor fi nefericiți acolo. Și uite așa se pierd clienții!

Un alt exemplu este dezordinea dintr-un cabinet medical. Ai fost vreodată să-ți faci analizele la un medic nou ca urmare a recomandării unui prieten? Cum arăta încăperea? Ai găsit un loc curat sau ușor murdar? Oricare ar fi răspunsul, cu siguranță starea ta s-a schimbat atunci când ai pășit în cabinet. Gândește-te la:

  • Podea
  • Mobilier
  • Dosare
  • Flori
  • Ustensile medicale
  • Uniforme

Acestea sunt doar câteva lucruri care îți sar în ochi atunci când mergi la un doctor nou. Dacă le-ai găsit pe toate așa cum ar trebui să fie într-un mediu steril, probabil ai respirat ușurat. Ai simțit că ești pe mâini bune, numai datorită ordinii cu care ai fost întâmpinat.

Pe de altă parte, dacă ai văzut pete pe jos sau pe cămașa doctorului, ți-ai pus câteva semne de întrebare. Dintr-o dată, fără să fii început consultația, te-ai simțit în pericol.

Acum înțelegi cum îți afectează dezordinea creierul? Ai grijă de liniștea și de fericirea ta. Fă curat dimineața sau seara, chiar și zece minute, mintea ta îți va mulțumi. Pe de-o parte preiei controlul asupra stresului, iar pe de altă parte creezi un loc liniștit, numai bun pentru muncă.