De ce yoga ar fi o materie bună de predat la școală?

De ce yoga ar fi o materie bună de predat la școală?

Cum ar fi ca o dată pe săptămână copilul tău să facă o oră de yoga la școală. Ce? Yoga? Probabil nu te-ai gândit la asta până acum. În continuare îți prezentăm de ce yoga ar trebui să facă parte din programul copilului tău.

De ce yoga ar fi o materie bună la școală? 5 beneficii

1. Îmbunătățește concentrarea și memoria

Practicarea regulată a exercițiilor yoga poate ajuta copiii, în special pe cei cu probleme de atenție. Această activitate îi ajută pe cei mici să trăiască în prezent și să memoreze lucrurile mai rapid. Astfel, rezultatele lor școlare vor fi mult îmbunătățite.

2. Crește respectul pentru ceilalți

De ce yoga ajută la o mai bună înțelegere cu ceilalți? Pentru că aceasta te pune în legătură cu mediul înconjurător. La clasele de yoga, este necesar să fii conștient de „ce” și „cine” se află lângă tine. Mai mult, fiecare are stilul său unic de exprimare, iar asta poate aduce admirație și apreciere față de semeni.

3. Cunoașterea și înțelegerea emoțiilor

Ritmul în care se desfășoară activitatea este unul lent. Acest lucru le permite copiiilor să-și recunoască emoțiile ce-i cuprind.

4. Crește încrederea în sine

Yoga se bazează mult pe respirație. Acest lucru le va fi de mare ajutor copiiilor. De ce? Pentru că vor învăța să ofere creierului oxigenul necesar. Ce se întâmplă mai departe? Aceștia vor fi calmi când totul în jur pare să se dărâme. Energiile rele nu vor mai avea același impact asupra lor. Când faci din pace starea ta zilnică, nimic nu te mai afectează. Nici chiar nota mică luată la test nu contează.

5. Îmbunătățește postura

Pe lângă o mai bună condiție fizică, yoga îmbunătățește și postura celor mici. Cum? Simplu! Aceștia încep să fie atenți la mâinile lor, la picioare, la spate, la tot. Orice mișcare fac, o simt în tot corpul, iar mersul sau statul jos nu o să mai fie la fel.

Gânduri de final

Este puțin probabil ca yoga să fie introdusă în programul de școală obișnuit. Încă este ceva nou în România, chiar și pentru cei mari. Cu toate acestea, dacă găsești utile beneficiile, poți oricând să adaugi o nouă activitate în rutina zilnică a celui mic.

Uite o altă idee! Ce-ar fi să mergeți împreună la o clasă? Încercați și întreabă-l după cum s-a simțit. S-ar putea să fii surprins.