5 Activități de Paște pentru întreaga familie

5 Activități de Paște pentru întreaga familie
Sursa: Pexels

Indiferent cât ocupați suntem în general, de Crăciun și de Paște ne găsim întotdeauna timp să fim alături de cei dragi. Se întâmplă ceva magic în jurul acestor perioade, ceva ce ne trage să fim mai aproape unii de ceilalți. Și pentru că 16 aprilie se apropie, ne-am gândit să-ți oferim câteva sugestii de activități de Paște pe care să le faci împreună cu familia. Hai să profităm mai mult de cele trei zile de liniște și să creăm mai multe amintiri memorabile, decât clasica masă în familie. Ești gata să-ți planifici un Paște special anul ăsta?

5 Activități de Paște pentru întreaga familie

1. Decorarea ouălor

Oldies but goldies! Cea mai populară activitate de Paște nu putea lipsi din lista noastră. Decorarea ouălor este o tradiție ce-și face treaba excelent an de an. Cine nu-și amintește cu drag de primul ou înroșit? Ei bine, tocmai din acest motiv merită păstrată. Dacă ești părinte, poți cumpăra ouă și vopsele și să începi să le decorezi alături de cei mici. Fiecare să-și aleagă culoarea preferată și să treacă rând pe rând la acțiune. Altfel, chiar și adult fără copii, te poți întoarce în timp alături de ai tăi și să refaceți această amintire.

ouă de paște
Sursa: Pexels

Totodată, nimeni nu spune că nu poți actualiza ușor tradiția. Poți petrece câteva ore în bucătărie, cu muzica faină și simplă în fundal, pictând de zor zeci de modele. Lasă-ți creativitatea să zburde, decupează forme diverse și lipeștele pe ouă sau adaugă sclipici, orice vrei tu. Gândește-te doar ca la final, masa de Paște să aibe în centru un coș de suflet pentru suflet.

5 Activități de Paște pentru întreaga familie
Sursa: Pexels

2. Decorarea casei

Cine a spus că locuița se decorează doar de Crăciun? Desigur, nu recomandăm să iei un brad și să-l umpi cu ouă, însă sunt zeci de lucruri pe care le poți face pentru a aduce emoția sărbătorii și mai mult în casă. Așadar, fie că ai sau nu copii în familie, adu-ți materialele de papetărie aproape și hai! Confecționează ornamente de Paște și împodobește-ți căminul. Poți face coșulețe din hârtie, pe care să le decorezi cu flori sau alte motive pascale. De asemenea, poți confecționa și niște iepurași din hârtie, pe care să îi agățați în copacul din curte sau la mânerele ușilor din casă.

Iată câteva idei culese de pe Pinterest:

  • Vază decorativă:
Decorațiune de Paște
  • Coroniță decorativă:
coronita de Paște
  • Iepuraș decorativ exterior:
Iepure decorativ
  • Ghirlandă iepurași interior:
Ghirlandă de Paște - 5 Activități de Paște pentru întreaga familie
  • Umbrelă decorativă interior:
Umbrelă cu flori
  • Iepurași din șosete:
5 Activități de Paște pentru întreaga familie - iepure din sosete
  • Ornamente pentru masa de Paște:
deco masa
Sursa: Pexels

Posibilitățile se limitează doar la dorința ta de a te juca. Adună-ți familia în jurul mesei și gândiți împreună viitoarele ornamente ce vor încălzi atmosfera casei pentru Săptămâna Mare.

Citește și: Seara de jocuri în familie: 5 motive pentru care merită să o introduci în viața ta

3. Vânătoare de comori

Dintre toate cele cinci activități de Paște, cei mici vor și cei mai bucuroși de aceasta. Desigur, nu vom subestima nici bucuria celor mari, adusă de puterea jocului. Așadar, vânătoarea de comori poate fi pentru toată familia, de la mic la mare. Ce presupune aceasta? Un fel de „ de-a v-ați ascunselea” cu dulciurile și/sau alte mici surprize pentru suflet.

vânătoare de comori
Sursa: Pexels

Spre exemplu, dacă zahărul este ceva ce vrei să eviți în alimentația familiei tale, chiar și de Paște, poți ascunde tradiționalele hăinuțe noi. Sau poți folosi chiar decorațiunile făcute mai sus drept comoară, iar împodobitul împreună să fie un soi de bonus. De asemenea, poți face lucrurile și mai deosebite prin crearea unei hărți sau a unor bilețele cu indicii. Crede-ne, se va lăsa cu bucurie pentru fiecare membru al casei.

Vânătoare de ouă
Sursa: Pexels

4. Șezătoare la povești

O altă activitate de Paște care poate fi distractivă este organizarea unei șezători la povești. Cum arăta Paștele pentru bunici în copilăria lor? Care a fost cel mai special Paște pentru părinți? Ce momente amuzante vă amintiți din preajma acestei sărbători speciale? Așezați-vă pur și simplu la masă, cu un ceai sau o cafea în față (suc de fructe sau ciocolată cu lapte pentru cei mici) și povestiți. Se va simți cu totul special retrăirea acelor clipe minunate.

5 Activități de Paște pentru întreaga familie
Sursa: Pexels

Pe de altă parte, dacă ești părinte sau ai în familie copii, poți integra în program o oră de lectură. Fiecare să-și aleagă o poveste preferată și să citească. Sau, le poți povesti mai multe despre însemnătatea acestei sărbători, informații pe care le poți găsi aici. Această activitate nu numai că va ajuta la dezvoltarea capacităților de comunicare și imaginație ale copiilor, dar îi va și ajuta să înțeleagă mai bine importanța sărbătorii de Paște și a tradițiilor care o înconjoară.

Povești in familie, râsete
Sursa: Pexels

5. Gătit

Paștele este și perioada din an în care mâncarea are loc fruntaș în lista cu priorități. Vorba aia, dacă tot ne vedem rar împreună la aceeași masă, măcar să fie bogată și să dureze mai mult. Ei bine, poți transforma gătitul într-o activitate specială, în special când ajugi la desert. În loc să le cumperi de la magazin, poți să faci împreună cu familia prăjituri sau alte deserturi de Paște.

5 Activități de Paște pentru întreaga familie
Sursa: Pexels

Poți face cozonaci, să pregătești prăjituri cu morcovi sau fursecuri în formă de iepurași. Găsești pe internet sute de rețete delicioase, cu sau fără zahăr, ce vor deveni rapid vedetele mesei. Și uite așa, transformi gătitul clasic într-una dintre cele mai savuroase activități de Paște, la propriu și la figurat.

Citește și: Deserturile copilăriei: 5 exemple de dulciuri simple, făcute-n casă, cu care să-ți răsfeți sufletul

P.S. Dacă ești un urmăritor fidel al activității noastre, știi deja că în Săptămâna Mare, Mihai Morar are bucuria de a-ți aduce aproape oameni cu har, care să-ți ofere o altfel de perspectivă despre cum poți trăi o viață faină și simplă. Ei bine, 2023 nu face excepție! Continuăm tradiția binecuvântării cu un podcast special de Paște alături de Părintele Necula. Fă-ți timp pentru suflet și urmărește manualul iubirii aproapelui până la capăt.

Mădălina Costache