Povestea Crăciunului pentru copii, părinți și bunici

Povestea Crăciunului pentru copii, părinți și bunici
Sursa: pexels

Copiii sunt cel mai încântați de Crăciun, deoarece este sezonul cadourilor, timpul de calitate cu prietenii și familia, delicatese delicioase și, bineînțeles, Moș Crăciun! Toată această veselie este total justificată! Totuși, la fel de important este ca cel mic să cunoască și să înțeleagă povestea Crăciunului.

Povestea Crăciunului pentru copii, părinți și bunici

Sursa: pexels

Povestea nașterii lui Iisus Hristos este una dintre cele mai bune povești de Crăciun pentru copii. Părinții sau bunicii pot începe festivitățile cu această poveste și pot crea atmosfera de sărbătoare! Dacă ai un prichindel în viața ta, citeștei următoarele rânduri.

Povestea Crăciunului pentru copii, părinți și bunici

Cu mult timp în urmă, într-un loc numit Nazaret, locuia o femeie pe nume Maria. Era o femeie harnică, care era întotdeauna bună cu ceilalți. Aceasta urma să se căsătorească cu un bărbat pe nume Iosif, tare bun la suflet.

Într-o zi, Dumnezeu i-a trimis Mariei un înger, pe numele lui Gavril. Îngerul i-a spus că Dumnezeu trimite un spirit sfânt pe Pământ pentru a-i ajuta pe oameni. Acel suflet se va naște ca fiu al Mariei, iar ea îl va numi Isus.

Maria era îngrijorată de cum era posibil acest lucru, deoarece nu era căsătorită, dar îngerul a asigurat-o că va fi un miracol de la Dumnezeu. Îngerul i-a mai spus că verișoara ei, Elisabeta, care nu avea copii, va naște și un prunc pe nume Ioan, care va pregăti calea pentru nașterea lui Isus.

Auzind aceasta, Maria a consimțit la voia lui Dumnezeu. S-a dus să o întâlnească pe Elizabeta și s-a întors după trei luni. Până atunci, era însărcinată. Acest lucru îl îngrijora pe Iosif, care se întreba dacă ar trebui să anuleze nunta. Dar într-o noapte, în timp ce dormea, un înger l-a vizitat și i-a spus despre voia lui Dumnezeu și l-a îndemnat să se căsătorească cu Maria. Iosif s-a trezit în dimineața următoare și a hotărât că o va face pe Maria soție.

După nuntă, Iosif și Maria au făcut o călătorie la Betleem, locul de unde provine familia lui Iosif. Cu toate acestea, când au ajuns acolo, nu au putut găsi un loc de cazare, deoarece satul era aglomerat. Așa că au decis să rămână într-un hambar în care trăiau animale. Acolo Maria a născut pe Fiul lui Dumnezeu, Isus Hristos.

Sursa: pexels
Povestea Crăciunului pentru copii, părinți și bunici

Nașterea lui Isus a fost semnată de o stea strălucitoare pe cer. Înțelepții din diferite părți ale lumii au înțeles semnificația acestei stele și au urmat-o pentru a ajunge la Betleem. Au adus cadouri pentru copil și părinții lui. În alte părți ale Betleemului, unde păstorii își pășteau oile, au apărut îngeri pentru a le da vestea bună. Au cântat și s-au bucurat să primească Duhul Sfânt pe pământ.

Aceasta a fost povestea Crăciunului, povestea nașterii lui Iisus Hristos.

De atunci, această zi a fost sărbătorită drept Crăciun. Oamenii merg la biserică la miezul nopții pentru a sărbători nașterea lui Isus Hristos. Ei fac schimb de cadouri, colinde și se distrează.