Scenariul Meditației recunoștinței

Scenariul Meditației recunoștinței

Recunoștința își are rădăcina în apreciere și are multe beneficii pentru sănătate. Practicarea meditației recunoștinței ajută la îndepărtarea atenției de la emoțiile negative și de la rumenea asupra evenimentelor dezamăgitoare și spre experiențele pozitive. În vâltoarea evenimentelor din ziua de astăzi, acest timp dedicat aprecierii este mai mult decât binevenit. Află în continuare cum arată scenariul meditației recunoștinței și încearcă să o parcurgi pas cu pas. S-ar putea să-ți facă bine.

Scenariul Meditației recunoștinței

„Caută-ți un loc liniștit, fă-te comod și închide încet ochii.

Invită-ți corpul să se relaxeze și să renunțe la lumea exterioară. Începe să-ți observi respirația, inspirația și expirarea. Observă cum se simte corpul și cum se simte mintea la fiecare inspirație, aducând respirația în corp și cu fiecare expirație invitând corpul să se relaxeze.

Observă doar acțiunea ta fără a pune efort pe respirație. Amintește-ți că respirația îți dă viață pe măsură ce inspiri și expiri.

Simte recunoștință pentru respirația ta și lasă acest sentiment de recunoștință să crească cu fiecare respirație pe care o iei.

Acum mută-ți atenția asupra bătăilor inimii. Pune o mână peste inima ta și simte recunoștință pentru inima care bate singură, dându-ți viață.

Inspiră și expiră, observând și apreciându-ți viața-grespirația vie și bătăile inimii tale în acest moment frumos numit prezent.

Acum amintește-ți de acea parte a naturii pentru care te simți cel mai recunoscător. Privește-te în natură, cu natura în jurul tău și alege partea ta preferată. Ar putea fi într-o floare, sau într-un copac, sau într-un râu, sau pe plajă sau în ocean.

Așadar, inspirând și expirând, vizualizează-ți lucrul preferat din natură pentru care ești recunoscător.

Dacă este un copac, imaginează-ți că stai sub acest copac frumos; dacă este oceanul, imaginați-vă că vă scufundați picioarele în valurile moi și doar vizualizați toate aspectele naturii, de la fundul mării până la vârful muntelui.

Pe măsură ce inspiri și expiri, invită-ți inima să debordeze de recunoștință pentru frumusețea naturii și pentru darul vieții.

Inspirând și expirând, fiind recunoscător pentru tot ceea ce ești și pentru viața ta, un cadou minunat, o mare aventură.

Inspirând adânc și expirând complet, pregătește-te să te întoarci în cameră, împrospătat, treaz și relaxat.

Deschide-ți ușor ochii.”